Wke

Hur man väljer de viktigaste ekologiska livsmedel

Hur många gånger har du tänkt "ekologiska livsmedel är för dyra, jag har inte råd att åka ekologisk"? Eller kanske du känner att det är alldeles för svårt att ta sig igenom all statistik och information om hur du väljer ekologiska livsmedel och skälen för att föredra det över konventionellt odlade livsmedel. Ekologiska livsmedel är bra för dig eftersom de är fria från många tillsatta kemikalier och hormoner som konventionellt odlade livsmedel får som en del av tillväxten cykeln. Däremot kan man lägga upp på kassaapparaten för att försöka hålla sig friskare genom att äta ekologiska livsmedel. För att hjälpa dig att göra dina beslut på ett informerat sätt, här är några enkla tips för att identifiera de bästa valen och hålla sig inom budget.

Steg

Hur man väljer de viktigaste ekologiska livsmedel. Förstå varför ekologiska livsmedel bör vara en viktig del av din kost.
Hur man väljer de viktigaste ekologiska livsmedel. Förstå varför ekologiska livsmedel bör vara en viktig del av din kost.
 1. 1
  Förstå varför ekologiska livsmedel bör vara en viktig del av din kost. Ekologiska livsmedel odlas utan eller färre kemiska eller hormonell tillsatser i deras tillväxt cykel än konventionellt odlade produkter och kött. Detta innebär att lagar om ekologisk märkning på många ställen förbjuda användningen av ett brett spektrum av pesticider, fungicider, herbicider, hormonbehandlingar, antibiotika osv på någon produkter eller kött avsett att bära en ekologisk certifiering.
 2. 2
  Välj de avgörande dussin ekologiska livsmedel. De dussin livsmedel som förtecknas nästa anses vara de livsmedel är mest sårbara för tillsättning av alltför många bekämpningsmedel, tillväxthormoner, antibiotika etc. Denna topp dussin listar livsmedel där hemma tvätt och matlagning metoder är sannolikt att resultera i minskning av kemiska eller hormonell rester:


  • Nötkött, kyckling och fläsk
  • Mjölkprodukter: Mjölk, ost och smör
  • Jordgubbar, hallon och körsbär
  • Bananer
  • Äpplen och päron
  • Tomater
  • Spenat och sallad greener
  • Kaffe
  • Potatis
  • Stenfrukter: persikor, nektariner och aprikoser
  • Vindruvor
  • Selleri
  • Paprika (paprika), grönt och rött
 3. 3
  Handla för säsongsbetonade livsmedel. Säsongsmässigt tillgängliga produkter är den budget-medvetna shoppare pris. Producera i säsongen är alltid valuta för pengarna eftersom det är rikligt och detta inkluderar ekologiska produkter. Dessutom reser säsongsbetonad mat ofta mindre avstånd som det odlas lokalt och därför kommer att hålla i bättre skick (mer näring), längre. Ur en tröst perspektiv, det är något mycket lugnande och traditionella om att äta hur våra förfäder har under århundraden, du blir anpassade till årscykeln. En extra bonus: Du är mindre benägna att överfylla ditt kylskåp med mat som hamnar gå obemärkt förbi, vilket sparar pengar.
 4. 4
  Ät med måtta. Statistiken om fetma fortsätter att öka. Vi behöver inte stora mängder mat, för mycket mat gör våra kroppar sjuka snarare än friska och glada. Medan man äter med måtta innebär att äta mindre mat totalt sett, det absolut inte betyder att gå utan och hungrig. Byt till att äta mer energi-uppehållande livsmedel, såsom ekologisk spannmål och bulk ut din kost. Du behöver inte äta så mycket av dessa livsmedel, som till skillnad från förädlade livsmedel, kommer du att känna full snabbare och längre. Din budget kommer att gå vidare helt enkelt genom att välja bästa kvalitet ekologiska livsmedel i mindre mängder. Viktigast, kommer äta med måtta resultera i mindre intag av kemiska och hormonella restprodukter och det kan bara vara ett bra resultat för alla.
 5. 5
  Ät sort. Variety innebär bland alla dessa grönsaker och inte bara lever på potatis. Ju mer du varierar din kost inom säsongsmässiga begränsningar, det finns en högre sannolikhet att du kommer att ha mindre exponering för en uppbyggnad av en typ av kemikalierester. Variety innebär också ett intressant och meningsfullt diet, samt en större sannolikhet att du kommer att få alla de näringsämnen, antioxidanter och fibrer som du behöver för att hålla friska.
 6. 6
  Var realistisk. De flesta dietister föredrar fortfarande att du äter frukt och grönsaker om de är ekologiska eller konventionella ursprung i stället för högförädlade livsmedel. Använd listan som anges i steg 2 för att välja de ekologiska livsmedel och sedan köpa konventionella livsmedel för resten om du har en stram budget. Med de enkla steg för att välja vissa organiska att inkludera i din kost är viktig för att ta kontroll över vad som kan komma att påverka din hälsa, samtidigt som du fortfarande kommer att vara omgiven av den kemiska belastningen av vår industriella ålder, är du positiv särbehandling för att hjälpa själv och att uppmuntra ekologiska odlare samtidigt.

Tips

 • Den "skada" som diskuteras i denna artikel som kan uppstå från att äta konventionellt odlade livsmedel uppstår i synnerhet av den ackumulerade effekten av pesticider, herbicider, fungicider, hormoner, antibiotika och andra kemikalier eller tillsatser. Över tiden, små doser bygga upp i kroppen, särskilt i kroppsfett. Detta kan leda till utlösande sjukdomar såsom cancer och kan orsaka problem med ditt immunförsvar, blod och andra kroppsliga funktioner.
 • Tvätta alltid grönsaker och frukt väl, vissa butiker säljer speciella rengöringsmedel för detta. Bara för att det är märkt ekologisk betyder inte att det är säkert att äta utan en tvätt, bakterier trivs under alla förhållanden.
 • Tänk på att, beroende på jurisdiktion där dina livsmedel har ökat, kan små mängder av vissa typer av kemikalier har använts på ekologiska produkter. I allmänhet, om sådana kemikalier har certifierats som tillåts för användning inom den ekologiska sektorn, borde de vara sådana som anses säker för konsumtion som ett resultat av vetenskapliga tester och observationer under en mycket lång tid och att komma med en hög nivå av säkerhet som deras försumbara effekter på människan. Om detta stör dig fortfarande, gör din forskning för att ta reda på vad "organiska" etiketter medger i din del av världen. Vissa ekologiska producenter använder naturliga produkter som de anser säker, men som inte har testats vetenskapligt. Också ekologiska producenter kan gödsla sina grödor med animaliskt gödsel som inte har ordentligt komposteras. Dessa livsmedel utgör en risk för patogener som kan orsaka allvarlig sjukdom.
 • Försök att minska mängden av förädlade livsmedel i din kost. Du får mindre näringsrika fördelar från förädlade livsmedel, ekologiska eller inte. * Om du verkligen gillar den tårta lastat med socker (ja det är mycket bearbetas), har det en gång i månaden istället för varje dag. Då blir det en lycksalig behandling snarare än något tas för givet.

Varningar

 • Var försiktig med industrins propaganda som syftar till att förringa ekologiska insatser. Det finns vissa allvarligt dåliga biverkningar från många av de kemikalier och hormoner som används i vår mat och var vinsterna står på spel, det finns också mycket att avskräcka dig från att göra hälsosamma val för dig och din familj. Gör din egen forskning, inte bara ta den här artikeln som evangeliet heller. Du ansvarar för att lära sig så mycket du kan om din hälsa och hur man skyddar den.
 • Vissa jurisdiktioner kan ha mer slappa lagar om vad "ekologisk" betyder. Alltid göra din forskning först. Läs etiketter noga, vissa produkter försöka vara ekologisk men innehåller mycket lite i vägen för organiska komponenter, såsom frukostflingor. Ju mer bearbetat ett objekt, desto mer sannolikt är det att du bör läsa etiketten noga.
 • Förväxla inte ekologisk och naturlig. De två termer är olika, även om de kan användas på samma objekt. Naturligt i sig betyder ingenting, de flesta håll är det en helt oreglerad term som betyder ingenting annat än vad tillverkaren vill att det ska betyda.