Wke

Hur kan man förhindra biverkningar värk

Du kör i snabb klipp och plötsligt känner en molande värk precis under revbenen på höger sida och när du håller igång, smärtan förvärras tills det gör så ont att du fördubblas. När du stannar, försvinner smärtan brukar.

Steg

Hur kan man förhindra biverkningar värk. När du får en sida söm, sluta köra omedelbart nå fingrarna i höger sida av magen och driva din lever upp.
Hur kan man förhindra biverkningar värk. När du får en sida söm, sluta köra omedelbart nå fingrarna i höger sida av magen och driva din lever upp.
 1. 1
  När du får en sida söm, sluta köra omedelbart nå fingrarna i höger sida av magen och driva din lever upp. Och andas ut med dina läppar spetsade (detta är som att blåsa ut tårtljus) på samma gång. Sedan kan du fortsätta köra utan att känna någon smärta.
 2. 2
  Det mest effektiva sättet att förhindra en sida söm är att undvika "ytlig" andning. Ytlig andning kan definieras som att ta i en liten volym av luft med varje andetag, med enbart en liten del av den totala lungkapaciteten. När detta inträffar under drift, förblir membranet i en genomgående hög position och aldrig sänker nog att låta de bindväv ligament i levern för att slappna av. Membranet blir stressad och en spasm eller "sy" resultat. Istället ska man andas "djupt", även känd som "magen andas" när du kör. Detta gör att membranet helt sänka och minska stressen på den.
  • Här är en övning för att försöka. Ligg ner på golvet, placera en hand på magen och andas djupt. Du magen andas korrekt om du känner din hand höja en aning. Om bara bröstet flyttar upp, andas du inte tillräckligt djupt.
 3. 3
  En teknik som är mycket framgångsrika i att förhindra biverkningar stygn medan du kör, är att regelbundet "handväska" läpparna medan du andas ut, som om att blåsa ut ljusen på en födelsedagstårta. Återigen är djup andning måste vara effektiva.
 4. 4
  En annan teknik som hjälper, är att andas ut som den vänstra foten slår i marken, i stället för den högra foten. De organ fästa vid membranet på den vänstra sidan av kroppen är inte lika stora som de på den högra sidan, så det finns mindre belastning på membranet.
  • När vi andas in, med luft i lungorna, flyttar membranet nedåt. När vi andas, rör sig membranet uppåt. (Denna detalj blir det viktigt senare.)
  • Spasmer i diafragman uppstå på grund av rörelsen av de inre organen, som de skakning upp och ner medan du kör, vilket drar ner och sila membranet när den rör sig upp medan du andas ut.
  • Levern i synnerhet är oftast orsaken till detta. Den är fäst vid membranet med hjälp av två ligament. Levern är det största organ i bukhålan och ligger i den övre högra delen av buken. Därför de flesta människor upplever stygn på sin högra sida, strax under revbenen. En magen full av mat kan orsaka detta. Försök att inte "köra ut". Du kommer snart att upptäcka att sidan nypa gradvis kommer att flytta till andra sidan. Två side värk är inte bättre än en!

Tips

 • Löpning förvärrar störtlopp sidan stygn eftersom det ökar de krafter som utövas på hela kroppen med varje fot anläggning. Nybörjare löpare bör gå ner kullar tills andningstekniker behärskas.
 • Håll armarna lite och försöka att inte spänt upp. Också äta mycket eller dricka mycket innan en körning kommer att leda till biverkningar värk.
 • Ät inte inom en timme att köra och bara äta lätt inom tre timmar att köra. Dricker vätskor. Magen dränerar vätska ganska snabbt. Uttorkning är en av de vanligaste orsakerna till trötthet och bör undvikas.
 • Att förhindra en kantsöm användning av ovan angivna tekniker är att föredra. Om du får en söm när du kör prova "handväska" metoden (blåser ut tårtljus). Om sömmen fortsätter, är det bäst att sluta köra och istället gå samtidigt koncentrera sig på djupandning. Fortsätt att springa efter sömmen går bort.
 • Se till att du är väl hydrerad, sträckt, och värmas upp. Kramp är oftast ett resultat av uttorkning, vilket kan orsaka elektrolyt nivån vara låg. Dricksvatten eller en sportdryck som Gatorade kan hålla dig hydratiserade. Kramper kan också vara resultatet av låga halter av kalium, vilket kan förebyggas genom att äta en banan eller annan kalium tillägg. Att kyla kan också orsaka dina muskler att kramp. Se till att du sträcka ut och hålla sig varm innan du joggar.

Varningar

 • Kör aldrig på en full mage!
 • Hyrdrate dig genom hela dagen, inte bara dricka en massa precis innan du kör!

Saker du behöver

 • Massor av vatten eller isoton dryck för att hålla hydratiserade!