Wke

Hur man minska smärtan när du får en kramp

Kramper uppstår för ett antal skäl. För vissa människor är det ett genetiskt problem som kräver omsorg och uppmärksamhet på muskelspänning och hållning. För andra kan det vara som ett resultat av otillräcklig vätska i kroppen. Ibland händer när du sitter eller ligger i en position för länge och musklerna smärtsamt. Här är några steg du kan vidta för att hjälpa lindra kramper smärta.

Steg

Hur man minska smärtan när du får en kramp. Börja med att sitta ned.
Hur man minska smärtan när du får en kramp. Börja med att sitta ned.
 1. 1
  Börja med att sitta ned. Försök marken eller på en stol eller bänk, vad känns mest bekväm.
 2. 2
  Vänta en liten stund. Sitt stilla och hålla så avslappnad som möjligt. Om du har ett ben eller arm kramp, inte flytta dem, om det är magen eller bröstet kramp, håller fortfarande, men rak.
 3. 3
  Försök att hålla din andning rytmisk och stadig. Ta inte riktigt korta, vassa andetag eftersom detta kan öka känslan av smärta.
 4. 4
  Försök att sträcka ut muskeln mycket försiktigt. Håll stretch i 5 sekunder, och sedan koppla. Försök sedan 10 sekunder och slappna av. Håll bygga upp tiden tills kramp passerar. Om det är en kista kramp, sträcka på buk och sidor muskler.
 5. 5
  Vänta tills smärtan passerar innan massera.
 6. 6
  Försök med is eller värme. Många människor tycker att is lindrar smärta. För vissa, förvärrar det och värme förpackningar är att föredra. Välj vad som känns bäst för dig.

Tips

 • Försök att öka ditt intag av kalium, vare sig genom att lägga till en daglig multi-vitamin eller genom att äta mat rik på kalium som bananer. Du kommer att märka skillnaden i frekvens.
 • Motionera regelbundet. Minst en timmes promenad varje dag rekommenderas för att hålla kroppen i god form och detta kommer att bidra till att avvärja kramper. Var medveten om att för vissa olyckliga själar, kan utöva sätta på kramper. I detta fall, stretcha regelbundet samt träna.
 • Tänk positiva tankar.
 • Håll upp ett bra vätskeintag om du är benägna att kramper. Även om detta inte är orsaken till dina kramper, kan det inte skada att hålla hydratiserade. Medan vatten är det bästa valet, många föredrar sportdrycker. Valet är ditt.
 • En dusch kan hjälpa, men vara medveten om att detta kan förvärra problemet hos vissa personer.

Varningar

 • Aldrig massera en kramp, vilket kommer att öka intensiteten i smärtan. Du måste vänta tills kramp smärta passerar innan massera den.
 • Om du får kramper ofta, se en läkare för rådgivning. Om läkaren inte kan hitta en anledning för dina kramper, fråga om det är okej att gå någon form av stretching klass på gymmet eller en sport studio. Om läkaren ger dig klartecken för att prova det här, kan du upptäcka hur man kan stoppa kramp i första hand.