Wke

Hur man kan bli av ett lår kramp

Ingenting ruiner en bra jog som en dålig kramp i låret. Kramper uppstår oftast när överdriven svettning gör att kroppen förlorar för mycket vatten och salt, men de kan också slå när du sover. Lår kramper kan vara mycket smärtsamt och handikappande, och du kommer att vilja bli av med en så snart som möjligt. Här är hur man gör det.

Steg

Hur man kan bli av ett lår kramp. Placera benet för att lindra kramp.
Hur man kan bli av ett lår kramp. Placera benet för att lindra kramp.
 1. 1
  Ligg ner. Så snart de karakteristiska muskelspasmer uppstå, ligga ner platt på rygg.
 2. 2
  Placera benet för att lindra kramp.
  • Om kramp i baksidan av låret, höjer det drabbade benet och räta ut knäet. Vila benet mot en stolpe, vägg eller ett träd om du har svårt att hålla positionen.
  • Om kramp är på framsidan av låret, höjer benet och böj ditt knä, föra ditt knä upp mot bröstet.
 3. 3
  Massera låret ordentligt med fingrarna. Förläng ditt ben, och djupt massera fingrarna i det drabbade området tills krampen försvinner.

Drick tonic vatten

 1. 1
  Vill du ha en snabb, läcker, icke-fettbildande, bot? Tonic vatten, diet eller regelbunden, är ett gammalt hem åtgärda, rekommenderas av min mormor, min VD och certifierad kinesisk läkare. Den är snabb, smakar gott och fungerar för kalv, fot och tå kramper, liksom för låren. Jag håller en flaska diet tonic i mitt nattduksbord. Några klunkar och kramp är borta. Blanda inte gin eller vodka med tonic, alkohol orsakar uttorkning, en vanlig orsak till kramp i benen. Mina läkare säger att det är kinin som gör susen, och kinin tabletter fungerar, men inte lika snabbt som tonic och vissa människor kan inte tolerera piller.

Leg sling metod (för att endast användas i sängen)

 1. 1
  Placera benet på en handduk eller lakan utdragen horisontellt ut.
 2. 2
  Vik den över låret hamburgare stil.
 3. 3
  Ta tag i ändarna och krama den som barn skulle krama en snuttefilt.
  • Detta fungerar genom att komprimera kramp, effektivt liknar massera det.

Tips

 • Se en läkare om återkommande kramper. Frekvent kramper kan vara ett tecken på skada, en näringsbrist eller uttorkning, och din läkare kan ge dig råd om korrigerande åtgärder.

Varningar

 • Som din mamma sa till dig, kramper i någon del av kroppen är särskilt farliga när de inträffar medan du simmar. I sällsynta fall kan de vara så försvagande att de kan orsaka drunkning.