Wke

Hur att öva avhållsamhet

Sexualiteten har varit mer än betonas i dagens samhälle. TV, radio, Internet, böcker, tidningar och allt runt skriker "byxorna nere! Skaka vad din mamma gav dig!" Här är några idéer för att hjälpa dig ignorera buller och hålla byxorna upp i byxorna-ner världen.

Steg

Hur att öva avhållsamhet. Välj dina vänner med omsorg.
Hur att öva avhållsamhet. Välj dina vänner med omsorg.
 1. 1
  Var fokuserad. Se den stora bilden av ditt liv. Säg inte själv att du bara lever för dagen, men samtidigt tar det dag för dag. Planera ditt liv, har drömmar och sätta upp mål. Dessa mål kommer att vara din motivation. Fokusera på din framtid. Med tillfälligt sex risker kan omväg dig från din avsedda destinationen. Var fokuserad.
 2. 2
  Välj dina vänner med omsorg. Se alltid till att du är runt människor som delar samma värderingar som du gör. Det kommer bara att sakta ner dig om du hänga runt människor som ägnar sig åt saker som du försöker undvika. Om du ska datum, gör det i en grupp, det kommer att skydda dig från onödiga påtryckningar och idéer för att få fysisk. Grupptryck är mycket verklig. Utan att ens inse det, människor omkring oss påverkar de val vi gör.
 3. 3
  Påminn dig själv om de fördelar du har. Att ha sex där du utsätts för en hel del risker som du inte annars skulle ha stått inför. Du vill inte vara en tonåring hoppar av skolan och få barn, eller med en STD. Vissa tonåringar också uppleva intensiv sorg som kan ledde till depression och öka risken för självmord. Sex har fysiska, psykiska, emotionella och sociala konsekvenser. Det finns över 25 STD idag, och många av dem har symptom som inte visar hela tiden. Du vet inte vem som har vad. Genom att öva avhållsamhet, är du inte i riskzonen för knappt någon av dessa!
 4. 4
  Fresta inte dig själv. Komma in i situationer där du kan bara gå en "lite" längre kan leda till för mycket. Det beror på din oberoende och kombinerade viljestyrka och förmåga att motstå, men en allmän tumregel är att inte vara ensam under längre perioder, eller har en viss tid när du måste vara hemma så du kan inte omväg.
 5. 5
  Var stolt. Älska din renhet! Vissa ser renhet som en vacker sak och många böcker kommer att säga så. Läs böcker som idoliserar renhet och värdesätta det, exempelvis Les Miserables.
 6. 6
  Vara frisk. Kom ihåg att även om du inte har med andra, män ändå måste släppa sperma då och då på grund av uppbyggnaden. Tänk dig om du valt att sluta gå på toaletten, kommer det att finnas massor av backup, och det kommer att komma ut någon gång om du vill det eller inte. Om du inte släpper det, kommer du att ha nattliga utsläpp (våta drömmar). Kom ihåg att även om avhållsamhet är en helt acceptabel och klokt beslut för någon att göra, måste du ändå vara medveten om att om spermier inte släpps kommer nattliga utsläpp inträffar ungefär en gång i månaden. Var inte orolig, det är helt normalt att ha våta drömmar. Inget mer behöver göras.
 7. 7
  Har anledningar. Skälen är mycket viktigt, men det faktum att du inte vill ha sex bör vara tillräckligt för din partner. Att vilja rädda dig själv för äktenskap och risker såsom graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar är två mycket vanliga skäl till att inte vilja ha sex. Inte bara säga "eftersom jag sa så", eftersom detta kan vara lätt ratas av en partner som vill ha dig.
 8. 8
  Om din partner kan respektera dina önskemål, kan relationen fortsätta. Men om din partner inte respekterar dina önskemål, kan det vara bäst att hitta en ny partner som gör det. (Och du kommer att hitta en, oroa dig inte).

Tips

 • Kommunikation är # 1 i en relation. Innan du kommer in i sovrummet, bör din partner vet om du är redo att ha sex.
 • Avhållsamhet är den enda form av preventivmedel som är 100% effektivt.
 • Tänk om avhållsamhet som lojal mot din framtida make Spara dig själv för äktenskap är en vacker sak. Om du var avhållsamma tills äktenskapet, kommer det att göra ditt äktenskap mer speciell och din make mer förtroendefullt.
 • Din intelligens. Vet exakt vad du vill och vad du inte vill. Se till att du vet hur man kommunicerar dessa önskningar. Alkohol eller andra ämnen kan moln ditt omdöme.
 • Avhållsamhet ringar eller armband kan tjäna som en påminnelse under hela din dag att du måste vara fokuserad på ditt mål.
 • Om dina vänner försöker underminera din beslutsamhet, ompröva värdet dessa vänner har i ditt liv. Sedan, ompröva dina egna idéer. Är de bra?
 • Vet att du är värd det. Påminn dig själv att du är en ljus och vacker människa och du kan göra detta.
 • Kom ihåg att du skydda och bevara något som är oersättlig. När det är borta, det är borta. Att ge efter för frestelsen kan leda till ånger och fula minnen senare i livet när du inser vad du gav bort.
 • Du behöver inte ha sex med din partner. Trots allt, om allt de bryr sig om är sex, kommer din relation mycket sannolikt aldrig fungera.
 • Kontrollera vad du låter i dina ögon. Fly från bostaden på något som kan bygga upp din sexlust. Även detta går tillbaka till att ha mål och tänka långsiktigt, alltför. Men du har att säga nej till vissa tankar och ögon godis om du vill hålla dig fokuserad på framtiden (och nuvarande) du verkligen vill.
 • Var stark i din beslutsamhet. Låt ingenting vända dig runt.
 • Om du behöver hitta en vän att vara en ansvarstagande partner, gör det. Abstinens är inte alltid lätt, och att ha någon där för stöd kan vara en riktig livräddare.
 • Hjärtat inte önskar inte vad ögonen inte kan se. Styr dina ögon och allt faller på plats.

Varningar

 • Folk kan reta eller förlöjliga dig. De kan även tänka på att försöka få dig "som" som en utmaning. Håll dig borta från grupptryck. Det säger mer om dem än om dig.
 • Äktenskapet är inte ett magiskt skydd för någon av de negativa effekterna av kön. Du kan fortfarande få en STD och / eller en oönskad graviditet. Läs om sexuellt överförbara infektioner, preventivmedel, etc. Men om du och din partner har varit avhållsamma sedan du var gift, då skulle det vara mycket osannolikt att du skulle få en STD.
 • Om du ignorerar eller inte agera på giltiga idéer, gör du dig själv en otjänst. Lyssna på människor. Ompröva ditt val då och då. Är detta verkligen vad du vill? Varför gör du ens här? Är det värt det? Är du som skrämde om riskerna?