Wke

Hur att övervinna emotionella känslighet

Om du är känslomässigt över-känslig, kan det vara svårt för dig att hantera och ändra eftersom du kanske känner sig utsatta, defensiv, hotad eller du kanske inte vet vad de ska göra för att bli mindre känslig. Det är dock värt att arbeta på att övervinna känslomässiga överkänslighet eftersom det kan hämma din förmåga att leva ett fullt och lyckligt liv, att vara mer kopplade till andra och att uttrycka dig bättre. Det är möjligt att justera emotionella känslighet. Gör det med tålamod och förståelse.
Att vara alltför känslig är inte i sig ett dåligt drag, men det är sannolikt att leda dig att tro slights som du tänkt, eller inte är avsiktliga. Du kommer att bli lätt sårad av kommentarer och åtgärder som är "normalt", att de flesta människor inte hittar sårande. Misstolkar konstruktiva, vardagliga interaktioner kan begränsa din förmåga att leda ett lyckligare liv.

Det är viktigt att balansera din känslighet med sunt förnuft, självförtroende och uthållighet så att du inte över-reagerar på vardagens händelser. Denna artikel utforskar sätt för dig att övervinna känslomässiga överkänslighet som kan hålla dig tillbaka.

Steg

Hur att övervinna emotionella känslighet. Var ärlig om dina känslor och titta inuti.
Hur att övervinna emotionella känslighet. Var ärlig om dina känslor och titta inuti.
 1. 1
  Var ärlig om dina känslor och titta inuti. En av de största svårigheterna är hur sinnet reagerar på händelser och däri ligger den stora utmaningen. Sinnet reagerar ofta av gammal vana och ibland eftersom man vill, men det finns en rad olika skäl en person kan känna känsligheten. Du kan nå denna insikt när du har gjort en del arbete på dig själv och ditt eget liv. Det kan hjälpa att förstå att detta första steg oftast är det svåraste, eftersom det är möjligt att spendera många timmar av konflikt self-talk och kontemplation innan du kan verkligen erkänna att du kunde vara för känsligt för ditt eget välbefinnande. Detta inkluderar att gå över vad är, hur och varför.
  Generellt finns det inte många människor som verkligen kan ärligt titta in i sig själva och erkänna sanningen om vad de ser som händer, så du förmodligen hitta det här steget är en stor utmaning.
  Ställ dig själv några grundregler som på så sätt har du en räckvidd inom att utforska och kan fortfarande ha kontroll. Själva det faktum att du har valt att undersöka din känslighet är ett stort steg framåt, och kan vara en handling av vänlighet till dig själv när du är klar för att förbättra din emotionella välbefinnande.
 2. 2
  Utforska din. Det finns en mängd frågor som du kan be att få förståelse, till exempel frågan om känsligheten samt om du känner dig känslig för många saker i allmänhet (kanske sociala frågor som rör hela). Kanske du är mycket känslig för en viss person eller grupp av människor? Har djupet av din vanliga känslighet varierar? Reagerar du på ett bra sätt eller ett litet sätt att saker som du upplever som gör ont eller emotionell skada? Försök att utforska alla de subtila detaljer om vad eller vem sätter upp dina känsligheter.
  • Meditation är också en aktivitet kan du titta in för att utforska känslighet. Om du har motstå det, till exempel för att du tror att det är ett slöseri med tid, eller känner dig nervös eller rädd, då är det ett utmärkt sätt att förstå vad som uppmanar dig att tänka på det sättet. Det är klokt för nybörjare att hitta sig en instruktör, eller en erfaren vän som kan ge goda råd. Du kanske blir förvånad över hur det kan öppna vägar in i dig själv till ökad personlig förståelse, särskilt för en person med många självupplevd känsligheter. är en utmärkt form av meditation för att titta in så du kan börja att identifiera de enskilda känslor, motiv och komplexitet och behandla varje fråga i din egen tid.
 3. 3
  Ta reda på om det finns en viss trigger för din känslighet. Ofta känslighet vilar på specifika områden som har viktiga triggers. För den största delen, utlöser dessa former från våra fem sinnen såsom en bild, färg, en doft, ljud, eller en känsla återkallar en inträffad händelse eller påminna dig om en person. Eller, kan det utlösa vara mer direkt, som att vara på en viss plats, till exempel en, sjukhus, skola, öppna ytor, någons hus, etc.
  Andra utlösande faktorer kan vara mönster eller vanor du har utvecklats över tiden för att klara av jobbet, eller relationer som du finner utmanande utan att ifrågasätta huruvida detta mönster är hälsosamt för dig. I fråga om ett mönster eller en vana, kan det vara svårare att urskilja effekterna på din känslighet, eftersom det är troligt att ha blivit en undvikande strategi för att lugna dina känsligheter, men erkänner att det är viktigt.
  • Skriva ner din känslighet triggers i en tidskrift kan vara till hjälp eftersom detta gör det möjligt att överföra abstrakta tankar om dina påstådda känslighet och förvandla dem till konkreta ord på papper. Ibland bara i att göra detta, kan du börja se idén om känsligheten förändras och ersätts av en mer realistisk syn på avtryckaren eller situation.
  • Den är av individuell karaktär. Även om någon du känner har samma trigger ungefär samma fråga, hur det påverkar dig inte kan påverka dem på samma sätt. Det är verkligen en tillfällighet, inte universell.
 4. 4
  Ta den tid du behöver. Du måste veta något riktigt bra innan du kan agera på det, annars är det som rubrik till ett nytt område efter en blick på en karta utan att förstå kartan först - du har inte tillräckligt med kunskap om området för att kunna resa den väl och att gå vilse är nästan säker.
  Först när du har identifierat hur, vad, varför, när och hur din känslighet, kan du börja att träna sinnet. Gå över prospektering och avtryckaren hitta presenterats i de tidigare stegen så många gånger som behövs tills du känner dig bekväm att du har förstått en bättre förståelse för dina egna känsligheter, deras ursprung och deras inverkan på ditt dagliga liv.
 5. 5
  Vara modig och börja packa upp känsligheten. Studera den intensivt, studiously och compassionately. Först när du verkligen kan erkänna att du inte tycker att just denna känslighet hjälper dig alls kommer sinnet faktiskt börja se att det är bättre att inte vara så känslig.
  • Fråga dig själv när känsligheten inträffar, vilken nytta är det, hur är känslan eller tanken kedjan hjälpa dig? Om det hjälper dig mer, skriv ner processen i din dagbok, men det rekommenderas att man vänjer sig ifrågasätta din känslighet var ni än är, om du har möjlighet att skriva ner det.
 6. 6
  Tänk på att du inte är eller innesluter dig i ett större problem. Det finns en fara för att bli upprörd eller "haunted" som du upplever känslighet alls. Detta är den mest subtila, om inte farligt aspekt som det högar ett problem på en annan. Det kan också leda till att skada sig själv och andra människor ibland ut av ilska, men också av rädsla och förtvivlan. Vissa fall, liksom oärliga fall har varit känt också att använda sin emotionella tillstånd som ett sätt att manipulera sig själv och andra.
  Om du upptäcker att du har känt alltför känslig om frågor och andra människor men känner att ingen är medveten om eller bryr sig om din känslighet, kan det hjälpa att påminna dig själv om att alla är känslig om något - det drabbar inte bara några få. Vad skiljer är att vissa människor har lärt sig att rycka på axlarna när något känsligt konfronterar dem och hålla på promenader utan att låta det skada dem.
  Denna avskildhet betyder inte att de är kallsinnig eller likgiltig, det betyder att de också har kämpat för att övervinna känslighet men har gjort ett val att veta vilka strider att kämpa och vilka saker är bäst att lämna som de är så att de kan förbruka sin energi på de mest konstruktiva sätt möjligt.
  • Den svåraste delen av att släppa taget är att sinnet kan alla tricks och faktiskt den förser oss med dem. Problemet är de delar av minnet att njuta av att vara vild med känslor och önskningar föredrar att bo på det sättet. Denna del av sinnet bryr sig föga för välbefinnandet hos den person eller andra, och kommer att presentera en rad utmaningar för att hindra dig från att träna sinnet. Ofta en person kan försvara sig genom att anta att alla andra är känslokallt och grunt i hjärtat, när verkligheten är mer troligt att det är sinnet försöker hålla fast vid hur det är. Ibland människor som verkar klara sig bättre är mer känslomässigt fjädrande, ett tillstånd av att vara som vunnits genom egen mod och personliga val (ofta kommit fram till genom mycket) att förbli stark i ansiktet av motgångar och mindre slag saker i livet.
 7. 7
  Ta din tid och inse att det är en fråga om balans. Tänk på att det är möjligt för en del av sinnet att vilja vara känslig och tänka på frågan och att det är möjligt för en annan del inte vill vara delaktiga.
  När du kommer i din önskan att övervinna överdrivna emotionella känslighet, sträva efter att låta den sida som vill bli upprörd eller alltför känsliga avta eller glida in i bakgrunden, allt samtidigt stärka och stärker den sida som säger "tack, men nej tack, jag ' hellre står rakryggade och starka ". Säg till dig själv att det är både okej och önskvärt att tillåta dig själv att stärka mer motståndskraftiga delen av ditt sinne.
  • Detta betyder inte att du slänger din känslighet. Det betyder att du lär dig att balansera det genom att mer tid att verkligen göra de bästa val du kan. Med alla medel använda din emotionella intelligens för att skapa och underhålla stora, empatiska relationer med andra, men ta saker ett steg i taget.
 8. 8
  Fortsätt att vara tålmodig och. Så småningom kommer du att ha en grund att stå på, men det verkligen tar tid. Känsligheten är ungefär som en vana och du måste omskola din hjärna att inte engagera sig. Det kan vara så enkelt som att tänka "Det är känsligheten uppstår igen", så att du sedan kan säga tack men nej tack och låta det gå, precis som du skulle stänga dörren för en hawker som har kommit att bedriva sina varor på mest obekväma gånger.
  Fokus på att leta efter det goda eller det tolerabla i vilken situation du befinner dig i, även om det bara är den verklighet som saker och ting kommer att förändras snart.
  • Om du vill veta mer, artikeln Hur man släppa taget om tankar och känslor utforskar detta ämne i lite mer djup.
  • Var försiktig så att du inte går för långt åt andra hållet, och blir fryst eller reserverad, du bör ändå vara sig själv. De delar av sinnet som tycker om att köra vilda är en extremophile, så den hittar en ytterlighet till en annan lika önskvärda. I praktiken är det dock en medelväg som gör det bästa resultatet.
  • Bestäm om du kan vara, det är mycket utbredd i den utvecklade världen, och ett utmärkt symptom är över-känslosamhet, eller "unga känslor."
 9. 9
  Bygga styrka. Med fortsatt observation av sinnet, så småningom kommer du bara "vet" känslighet för vad det är när det uppstår. Vid detta ögonblick av erkännande, påminns du om att du har inget intresse av att vara på det sättet, och du kan låta det gå snabbt utan att bli. Så småningom kan du omskola sinnet att inte vara så känslig.
  Det är klokt att komma ihåg att detta är en personlig inre resa som kan ta en livstid och det är sannolikt att vara något som du kommer att behöva återkomma regelbundet. När det blir svårt, tycker om påverkan på generation ser upp till dig för ett exempel. Det kan verkligen hjälpa till att inse att du inte bara hjälper dig att bli en starkare, mer balanserad person men du också lära barnen hur man gör samma sak, och att genomföra de tänkande verktyg för att förbättra hälsa och välbefinnande.
  • Ett litet steg i taget, så hårt är det, är bättre än sjunka ned i förtvivlan, stress och oro. Ta dina steg och när du kan, du är mer benägna att lyckas med små förändringar regelbundet än ett stort försök som får dig att ge upp helt och hållet.

Tips

 • Berätta inte alla dina tankar / ångest. De hittar den behövande och irriterande.
 • "Mellan stimulans och respons, det finns en paus." -Victor Frankl

Varningar

 • Övervinna emotionell känslighet är inte något man bör försöka på egen hand. Det är mycket svårt och kräver styrka och engagemang så söka rådgivning från en licensierad professionell som kan hjälpa dig i denna process. Depression, ångest, PTSD, och andra typer av känslomässigt laddade problem kräver specialiserad hjälp att ta itu med, än mindre övervinna. Underlåtenhet att övervinna emotionella känslighet på egen hand kan leda till en försämring av situationen, och det är fel riktning att gå.

Saker du behöver

 • En journal (valfri men rekommenderas starkt)