Wke

Hur du handskas med förlust och smärta

När du någon, ett husdjur eller en dröm som har varit mycket värdefull för dig, det är intensivt. Smärta, och frågor kan lätt hemsöka dig. Du kanske känner att du aldrig kommer bli detsamma igen, aldrig riktigt skratta, aldrig återhämta sig, aldrig bli hel igen. Du kan känna att livet aldrig kommer att bli densamma eftersom detta gapande stort hål där den personen eller som en gång var kommer svälja dig upp och aldrig låta dig se gladare sida av livet igen.

Ha tro på löftet att du kommer att se solen skina på ditt liv igen. Det är möjligt att läka känslomässigt och växa starkare mentalt, fysiskt och i anden. Du kommer att bli en medkännande, känsla, skrattar och hoppfull människa igen i tid. Att låta smärtan att strömma igenom och framåt är nyckeln till din återhämtning och även om det kan kännas både svårt och även illojal mot minnet av det som nu är förlorat, är det ultimata lojalitet och hedra vad som går förlorat i att minnas väl och pressa framåt genom ta med dig det bästa av dina minnen för att inspirera din väg framåt. Kom ihåg att leva väl och att hedra både dig själv och dem som nu passerat.

Steg

Hur du handskas med förlust och smärta. Ignorera människor som säger ohjälpsam saker som "komma över det", "sluta vara så känslig", "jag kom över det snabbt när det har hänt mig", osv.
Hur du handskas med förlust och smärta. Ignorera människor som säger ohjälpsam saker som "komma över det", "sluta vara så känslig", "jag kom över det snabbt när det har hänt mig", osv.
 1. 1
  Inför förlusten. Det kan vara lätt att lugna dig med distraktioner såsom droger, alkohol, oversleeping, internet överanvändning, promiskuitet eller någon annan vana som hotar ditt välbefinnande och lämnar dig sårbar för missbruk och förvirring. Och medan andra människor runt omkring dig kan hjälpa dig att tillfälligt glömma din smärta, kommer du aldrig riktigt läka tills du konfrontera förlusten och vad det betyder för dig personligen. Att ignorera den smärta som orsakas av förlusten, sedating dina känslor så att de inte kan bearbetas genom att föra mer allvarliga konsekvenser senare, inklusive depression, trauma och missbruk. Tillåt dig själv lite tid att såra djupt men inte tillåter dig själv att fastna där, även när du gör illa, du måste också börja fundera ut hur att hantera och hitta fjädrande vägar genom din smärta och förlust.
  • Vill förbjuda inte vältrar sig helt. Din smärta förtjänar uppmärksamhet och lugnande i början. Men var noga med att dra en linje på att förlänga något tillstånd för att vältra sig eftersom det i slutändan det håller du fastnat rätt i tid av förlust, oförmögen att röra sig framåt och bara klarar av självömkan.
  • Minns alltid att du är inte ensam i dina känslor. På ett eller annat vi alla ta itu med förlust och smärta, ibland bottenlösa känslomässig smärta. Vi måste alla gå igenom vår cykel av liv, död och känslor. Grieve för så länge som du behöver oavsett vad någon säger. Detta är din tid.
 2. 2
  Dela din med andra. Du lider, och det är okej och det är hälsosamt att söka upp människor som tar hand om dig. Om du inte kan hitta en, luta sig mot en medkännande främling. Hålla dina känslor tappats inne bär en enorm risk, eftersom det kommer en punkt där du inte ens kan formulera de verkliga känslor för dig själv, än mindre för någon annan. Även om du känner dig som om du svamlar, förvirrad och osäker, prata med någon du litar på är en form av att tillåta dig själv utrymme att tänka högt och att börja dumpa ut några av smärta du upplever. Se prata som en sortering verkan, i det att den inte behöver vara sammanhängande eller motiverat, det behöver bara vara uttryck för vad som behöver komma upp och ut ur dig.
  • Om du är orolig andra att du kan vara förvirrad eller upprörd av vad du säger, kan en enkel varning up front lindra denna oro. Bara låt dem veta att du känner dig ledsen / bad / upprörda / förvirrade, etc., och att en del av de ord du säger är inte alltid kommer att göra ett mycket vettigt, men att du uppskattar att ha någon lyssnar. En god lyssnare och omtänksam vän eller supporter kommer inte ihåg det minsta.
 3. 3
  Ignorera människor som säger ohjälpsam saker som "komma över det", "sluta vara så känslig", "jag kom över det snabbt när det har hänt mig", osv. De uttrycker sin oförmåga att hantera, deras frustration eller skuld och det har ingenting att göra med dig. De är inte inne i ditt huvud, så ge inte sina Sidorepliker någon tilltro. Om det blir uppenbart för er att de bara vill att du ska ta din smärta någon annanstans, låt dem gå. Tala om för dem "Du behöver inte vara runt mig medan jag går igenom detta om det är för mycket för dig att bära. Men jag måste gå igenom det, oavsett hur du känner dig, så låt mig detta utrymme. " Du kan ansluta med sådana människor när du känner dig starkare, tills dess, behöver du inte deras otålighet knackar mot dig.
 4. 4
  Låt din smärta komma ut. Låt tårarna flöda. Det är okej att även om du inte är den typ av person som visar dina känslor. Dessutom inser att det finns inget rätt eller fel sätt att känna smärta, att släppa smärta och att fortsätta att försöka att arbeta igenom det. Vad som är viktigt är att erkänna den smärta och försöker att arbeta igenom det, hur man gör det är helt upp till dig och de känslor inom dig. Gråt, pummeling kudden, går för en lång sikt, sitter någonstans speciellt syfte och bara överväger att kasta ut saker, går för en lång drive, skriker på toppen av dina lungor i en skog eller annan enslig plats, måla eller rita minnen, skriva poesi, blir arg med din träning utrustning, gå dansa, och så vidare är bara några av de sätt människor finna avsättningsmöjligheter för sin smärta och de är alla lika giltiga metoder för att frigöra det som bygger upp inuti. Hitta ditt bästa sätten att släppa smärtan genom att lyssna på din magkänsla och följa dem.
  • Undvik att göra något som kan leda till skada för sig själv eller för andra. Förlust handlar inte om att tillfoga skada eller göra saker värre. Förlust är en tid för att lära sig att rita på dina inre reserver och lära sig att bättre hantera smärta.
 5. 5
  Flytta fokus så ofta du kan från sorg, besvikelse, ilska och brustet hjärta och försöker istället för att minnas de goda tiderna och de bästa sakerna. Fokusera på negativa aspekter för att försöka öka intensiteten och varaktigheten av smärta från din förlust kommer inte att ändra vad som hänt, men kommer att få dig att känna en hel del värre. I slutändan måste du fråga vad nytta, så gör dig själv olyckligare är ett recept för långsiktiga hälsoproblem och risker försvagande dig. Och vara säker på att ingen person eller varelse som har fört dig lycka skulle ha velat att du ska kollapsa i en hög. Varenda gång du känner dig frestad att bli ännu mer ledsen, arg, nedåt eller, greppa en dagbok och skriva ner de bra saker du kan komma ihåg om den person, husdjur eller dröm som har gått förlorat för dig. Om du har förlorat någon, kom ihåg sådana saker som vad en person sa eller gjorde, de små udda manér till de stora generosities, de gånger som du spenderat skratta tillsammans och de saker den här personen har lärt dig om livet och dig själv. Om det är ett förlorat husdjur, kom ihåg de vackra gånger du tillbringat tillsammans, det lyckliga liv du aktiverats för din och de särskilda drag ditt husdjur hade. Och om det är en förlorad dröm eller föremål av lust, kom ihåg det goda som kom att bedriva eller ha dessa saker, och tänka på vad du lärt dig som kan användas för att bättre upplevelser i framtiden.
 6. 6
  Distrahera dig. Alltför många tankar som går runt huvudet i cirklar kan leda till andra gissa, önskar att du hade vara mer här, det eller de andra eller att andra ohjälpsam tankeprocesser. Genom att få upptagen och ockuperar själv i uppgifter som kräver en annan inriktning, ger du dig själv en paus från att ständigt idisslande över förlusten. Detta ger dig också utrymme för att inse att det finns bra saker om din värld fortfarande och att livet går vidare, så cliched som det låter. Och medan arbete eller studier kan ge viss lättnad från den ständiga tankar på förlust, inte bara förlita sig på din rutin för att distrahera dig eller du riskerar att känna att det bara arbete och sorg och ingenting däremellan. Hjälp reacquaint dig med gladare sysselsättningar genom att göra något som ger dig frid. Det finns alla typer av möjligheter, såsom trädgårdsarbete,,, lyssna på din favoritmusik, promenader, teckning, målning, etc. Välj vad lugnar dig och ger dig en känsla av glädje prestation (inte något arbete eller studier kan alltid lova).
  • Det finns en hel del terapeutisk bra att finna i sysselsättningar såsom konst, matlagning och trädgårdsskötsel och många människor även använda dessa som terapi, såsom i fallet med konstterapi. Allt som du använder både sinne och kropp samordning och där du är både kreativ och engagerad är ett viktigt sätt att hjälpa dig själv successivt vecklar ut från smärtan inuti.
  • Kanske engagera dig med socialt arbete. När du engagera dig med andra människors liv, får du många insikter om hur man ska klara bättre. Tänk som en möjlighet. Om du gillar barn, hjälpa till med unga som visar massor av spontanitet och skratt kan tjäna till att lugna dig.
 7. 7
  Spara saker som påminner dig om din älskade eller din förlorade dröm. Bara för att en person eller ett husdjur är borta betyder inte att du inte bör alltid komma ihåg dem. Det kan vara skönt att veta att även om den person eller husdjur är inte längre här, den, kärlek och familj / personliga band du har med dem fortfarande existerar. Ingen kommer någonsin att kunna ta ifrån dig, och den relation du har med dem kommer alltid att vara en del av dig. Och om du har förlorat en dröm, men det betyder inte att du måste kassera alla minnen av resan tas mot det. Vissa minnen kommer alltid att vara värt att hålla för att påminna dig om ditt eget mod, envishet och förmåga att föreställa sig en bättre framtid, och minnena av vad du har strävat efter att fortsätta att existera för dig att dra på med nya drömmar.
 8. 8
  Hitta glädje i vackra dagar. När du har upplevt blues för en tid och du har hållit inomhus eller gå med huvudet nedåt och inte märker världen omkring dig, omfamna de soligare eller rättvisare dagar när de inträffar. Använd dessa dagar att komma ut och spendera lite tid promenader, funderar och bara märker det liv och vackra saker omkring dig. Gör detta regelbundet för att komma tillbaka in i rytmen världen. Försök inte för hårt - bara låta värmen från solen skölja över dig, ljudet av världen strömma genom dig och skönheten i träden, arkitektur, konstverk, rutiner och fullspäckade aktiviteter påminna er om att världen är ständigt närvarande och att det finns skönhet i det. Lyssna på fågelsång och ljudet av människor om deras dagliga verksamhet. Ja, går livet vidare och du förtjänar att vara en del av det och att så småningom återförenas med den dagliga rutinen.
 9. 9
  Tillåt tid att läka. Tiden kommer att läka genom att tillåta dig att komma ihåg de bra sakerna och börja hedra förloras genom en förnyad beslutsamhet att njuta av ditt liv mer fullständigt. Du kommer aldrig att glömma dem som du har älskat. Inte heller kommer du tappa bort det som drev dig att söka förlorade mål eller resultat. Vad kan förändras är hur du närmar dig ditt liv från denna punkt - det kan vara en skärpt fokus, en ny känsla av värde eller ett helt förändrat perspektiv om vissa aspekter av ditt liv. Allt detta är bra eftersom det är en del av din tillväxt och en del av er lära förlust kan vändas till ett sätt att styra ditt liv bana, påminna dig om att livet är dyrbart och att du är ansvarig för att göra det mesta av din tid här.
  • Ibland kan man fastna i en binda för att vilja se till att du är ordentligt, och som sådan du kan hitta dig själv sträcker sörjande förbi när du är redo att gå vidare. Det finns inget rätt eller fel tid längd för sörjande, för varje person är det väldigt annorlunda och läka har sin egen personliga takt, inklusive upp-och nedgångar under den sörjande tiden. Räkna med att vara mild mot dig själv när som helst men drar inte deadlines på sörjande eller skjuta din lycka heller, lyssna på dina känslor och göra vad som känns rätt inuti.

Tips

 • Låt inte "om-bara" känslor ta över. "Om jag bara hade varit trevligare." "Om jag bara hade gjort tid att besöka oftare."
 • Musik kan vara ett mycket lugnande sätt att hantera när du känner saknad och smärta. Försök att flytta från ledsen till mer optimistiska låtar ändå, eller du kan göra själv för att känna sig ledsen bara genom att lyssna på ledsen musik under en lång tid.
 • Om någon säger till dig att "komma över det," inte argumentera med dem. Detta kommer bara att du känner dig ännu värre, eftersom det kommer att få dig att känna som om du bär en svagare tolerans för känslor än någon annan. Med andra ord, börjar du tro att det faktiskt finns ett problem med hur du behandlar sorgen, när det verkligen inte. Detta är precis hur du känner. Bara lyssna inte på dem, eftersom de inte vet vilken typ av relation du hade med den älskade. Du kommer att läka på ditt eget sätt på din egen tid.
 • är vackert - det har många underbara överraskningar i beredskap för dig. Så sätt igång och besöka nya platser och träffa nya människor.
 • Sorg arbetar i sin egen unika cykler, och det varierar från person till person. Inte alla kommer att läka direkt, och sedan igen, kommer inte alla vara sjukligt upprörda, heller.
 • Du är fri att tänka på andra saker. Det finns ingenting som säger att du måste hålla älta förlusten att bevisa din sorg eller för att visa andra hur mycket förlusten betyder för dig. Folk vet redan att du är förkrossad, du behöver inte bevisa eller förklara någonting.
 • . Om du faller (och du kommer att falla), skratta åt dig själv, sparka dig själv i baken och gå vidare.
 • Kom ihåg att varje person känner sig annorlunda. Var inte orolig om du hittar du har en svårare tid att läka än en annan, även över samma förlust. Detta visar oftast hur nära du och älskade verkligen var. Vissa människor kommer inte gråta, medan det kan ta andra månader att sluta.
 • Ångrar ingenting. Gör inte dig själv ner för att du inte har en chans att säga att du var ledsen eller eller "adjö". Du kan fortfarande säga det.

Saker du behöver

 • Minnen (foton, tidskrifter, filmer, etc.)
 • En journal eller dagbok för dig själv, att hålla koll på känslor, dikter, etc.
 • Påminnelser hålla äta bra, motionera och få ut där för att njuta av världen