Wke

Hur kan man hantera frestelser

Är du bra på att motstå frestelser? Alla vi ge vika för en liten frestelse nu och då, men vissa människor är välsignade med mer självkontroll än andra. Frestelsen är att vilja något som du verkligen vill ha, ofta något som inte är rätt eller bra för dig.

Motstå frestelsen är svårt eftersom föremålet eller ämnet för vår önskan är ofta desto mer önskvärt eftersom det är förbjudet, out-of-reach, eller svårt att få. Ibland frestelse kan förvandlas till besatthet, om det inte är möjligt att erhålla den önskade saken eller personen, andra gånger, att kunna ge efter för frestelsen lämnar oss känner missnöjd, skuldtyngda eller upprörd eftersom vi har gjort något som vi inte borde ha. Denna artikel diskuterar olika sätt att hantera frestelser.

Steg

Hur kan man hantera frestelser. Hitta vad som utlöser din frestelse.
Hur kan man hantera frestelser. Hitta vad som utlöser din frestelse.
 1. 1
  Identifiera dina egna frestelser. För det första, är en frestelse något du tror att du måste motstå eftersom att ge efter för det skulle vara fel enligt dina religiösa övertygelser eller moralkodex, dåligt för din hälsa eller välbefinnande, eller kommer att orsaka störningar i dina relationer med andra människor. För det andra, kommer att ge efter för det leda till att du mår dåligt efter den initiala glädje, när det går upp för dig att det är ett högt pris att betala för beteende eller handling du har gett efter för. Några exempel på typiska frestelser inkluderar:
  • Att vilja äta mat som kommer att leda till att du efter att du anser att det är gödning (det förstör din kost), ohälsosamma (det kan orsaka sjukdom eller sänkt näringslära), eller det är olämpligt för dig (eftersom det inte är något du ska äta enligt dina kostvanor eller principer hälsa eller religiös övertygelse).
  • Att vilja köpa saker du verkligen vill ha, även om du inte har pengar, eller du har redan fått tillräckligt med saker och du vet att du verkligen inte behöver mer.
  • Att vilja skrika på någon eftersom du är frustrerad och du kan inte hålla tillbaka frestelsen att slå bakut. Detta skulle kunna riktas mot någon i ditt liv, inklusive din partner, dina barn, din chef.
  • Att vilja ha en affär med någon. Lekte med otrohet är ett vanligt frestelse för alla, från kändisar, pop-stjärnor, och politiker, grannar och arbetskamrater.
  • Att vilja unna överdrivet i alkohol eller ta narkotika.
  • Att vilja ge efter för sexuella drifter som du tycker är olämpligt enligt dina övertygelser eller sociala sedvänjor, såsom titta på pornografi, besöka prostituerade, sex före äktenskapet, etc.
  • Att vilja ge efter för förhalning och lättja. Du vill helst inte bli störd göra något även om du vet att du borde.
 2. 2
  Hitta vad som utlöser din frestelse. Det finns en hel del möjligheter för triggers men du måste gräva ner för att identifiera de som är specifika för dig. Några av de mer uppenbara triggers som ger frestelsen i förgrunden inkluderar:
  • Tristess med din nuvarande situation eller relationer.
  • Obeslutsamhet eller brist på tankar om vad du vill ha ut av livet, ditt jobb, dina relationer, ditt framtida inriktning.
  • Uppmärksamhetssökande. Kanske du känner att inte tillräckligt många människor betalar du tillräcklig uppmärksamhet.
  • Stress eller känner sig nere.
  • Frustration med hur saker och ting är på väg i ditt liv, med andra människor i ditt liv, med dig själv.
  • Brist på tro på dig själv, eller i din tro eller övertygelse kärna.
  • Ett behov av att bevisa något för andra människor i ditt liv, kanske till och med som en hämndaktion eller "kväll poängen" (som att ha en affär eftersom en make hade en affär).
  • Ett kortsiktigt eller närsynt syn på de vinster och en brist på en större vision för din framtid.
 3. 3
  Träna dina vägledande värderingar. För vissa människor, ger tron ​​en solid grund av principer och moral att följa, för andra med iakttagande av den gyllene regeln, och söker att aktivt vara en konstruktiv del av det civila samhället utgör en värdegrund. Problem kan ofta uppstå när du saknar en fast värdegrund som kan fresta dig att leva ett liv där "anything goes", eller lämnar du inte kan urskilja vad som är rätt och fel i varje given situation. Fråga dig själv: Har jag en komplett uppsättning värden jag bryr sig tillräckligt om att följa? Följer av detta kanske du frågar sådana frågor som:
  • Vilka är mina ekonomiska värden? Bryr jag mig om budgetering eller är jag för upptagen eller ointresserade att bry sig? Oroar det mig när jag hamnar i skuld?
  • Vad är min arbetsplats värden? Vad tycker jag utgör förskingring, trakasserier, hotelser, eller dra nytta av andra på en arbetsplats sammanhang?
  • Vilka är mina personliga värderingar? Bryr jag mig om min familj före allt annat? Tager jag min familj innan mina egna önskningar?
  • Vilka är mina medborgerliga värderingar? Tror jag att jag skulle hjälpa andra människor även om det är klart att de inte hjälpa sig själva? Tycker jag att rösta frågor? Respekterar Jag politiska åsikter som är motsatsen till min egen?
  • Vad är min tro tro? Följer jag dessa föreställningar eller jag halkar ofta?
 4. 4
  Tänk på vad det är du att ge efter för. Snarare än glatt låta dig falla i frestelse, göra den mentala hårt arbete att tänka igenom sina slutgiltiga konsekvenser. Få människor tål pressar sig genom hela processen mentalt eftersom det är lättare att göra ursäkter upp i efterhand, tänkande innebär ansvar. Detta är inte en enkel fråga om "Jag gillar choklad, så jag kommer att ha en del eftersom jag känner mig verkligen ledsen just nu." Detta tänker som kräver att du identifiera vad som händer om du ger i. Hårt tänkande är den delen många inte når eller bryr sig om att driva igenom, just eftersom tänkande är svårt.
  • Ta fallet med choklad, tänk på vad det kommer att göra med din vikt, din migrän, din hy, din plånbok, din väns tro på dig, din Facebook-sida försäkran om att du har gett upp choklad, ditt löfte till din partner inte äta det längre, etc. Tänk på folks reaktioner när de får veta att du har gett i. Tänk på hur du kommer att känna. Fundera över hur detta kommer att påverka dina relationer, din hälsa, den aktning och där du kommer att innehas av andra. Verkligen tvinga dig själv att fokusera på det bestående end resultat, inte den momentana, flyktig njutning eller glädje.
  • Tänk på vad det är du tycker saknas eller obalanserad i ditt liv som lämnar öppna dörren till frestelse och vad du ska göra om fylla denna aspekt snarare än att ge efter för frestelsen.
  • Observera att inte tänka negativa tankar, som förespråkas av många självhjälp gurus, bedöms öka din lust att ge i. En tanke undertrycks är en tanke som väntar på att studsa tillbaka, vilket framgår av den berömda testet av David Wegner med Dostojevskijs uppgift att inte tänka på en isbjörn, som slutar upp att det enda du kan hålla tänker om!
 5. 5
  Utöva din. Efter att ha funderat hårt på konsekvenserna, lägg din viljestyrka till ekvationen. Räkna utöva viljan att vara svårt. Megan Oaten säger att utöva viljestyrka gör ont när du först försöka men att, med praktik, blir det mycket lättare. Börja med något litet och arbeta dig upp successivt. Det finns två möjliga sätt här, erbjöd en av Howard J Rankin använda visualisering, och en som erbjuds av Richard Wiseman, med tacksamhet. Prova både att se vad som fungerar för dig:
  • Visualiseringen tillvägagångssätt: Visualisera dig själv att motstå frestelsen. Tänk dig själv att se att chokladkaka, plocka upp det, känna det noggrant, kanske till och med lukta på det. Sedan visualisera dig själv att sätta ner det och gå ifrån det. Gör hela upplevelsen så verklig och taktila i ditt sinne som möjligt. När du känner att du har övat det nog, gå till affären där de säljer choklad. Titta på det. Och motstå det. Ta med en vän om detta ger dig stöd. Efter ett tag kan du ens överväga att ta ett smaktest för att se om du kan äta bara lite utan överdrift.
  • Den tacksamhet tillvägagångssätt: Koncentrera dig på allt som du har att vara tacksam för. Tacksamhet gör att du kan komma ihåg vad du har i livet som är bra, att vara glad över, till exempel din familj, ditt jobb, dina husdjur, dina fritidsintressen, din hälsa, dina vänner, det faktum att du har ett tak över huvudet och tillräckligt med mat för att äta, etc. Tacksamhet grunder dig på ett sätt som tar bort motiverar att ge efter för frestelsen eftersom du kände "berövas" av något eller någon. Viktigt, skriv ner din tacksamhet, för klargörande och referens.
 6. 6
  Plan för frestelsen. Acceptera att du kommer att frestas ibland. När du vet dina frestelser och triggers, arbetar för att hantera dem. På så sätt kan du övervinna dem innan de tar tag. Detta är ett positivt sätt att ta itu med dem snarare än att undvika dem (även om, är undvikande diskuteras i nästa steg som en annan möjlighet.)
  • Till exempel, om du vet att du älskar att mellanmål på eftermiddagen svacka, har frukt eller grönsak pinnar redo att tugga på istället för den vanliga chokladkakan. Om du vet att du gillar killen tvärs över gatan, berättar hans flickvän hur underbara han är, hon tar hand om att hålla honom borta från dig. Om du vet att du vill köpa för mycket, ta inget kreditkort till försäljning med dig, och bara ta 15€ kontant för lunch.
 7. 7
  Aktivera inte frestelsen. Detta är den negativa flipsiden planera för frestelsen och det innebär att ta bort eller undvika källan till din frestelsen från ditt liv om du finner det omöjligt att inte duka under. Vissa metoder kan vara:
  • Flytta till en annan stad eller staden om du inte kan sluta tänka på att ha en affär med någon. Eller helt enkelt sluta träffa dem.
  • Undvika försäljning om du inte kan motstå att köpa saker du inte behöver.
  • Aldrig köpa den mat som du befinner dig oförmögen att stoppa över-ätande. Gör inte stashes eller upplag i huset. Håll dig borta från platser eller gångar som säljer dina frestelser.
  • Köp inte alkohol om du inte kan stanna vid måttlig alkoholkonsumtion.
  • Köp inte olagliga. Förutom att vara ett brott, är det liv och hälsa vägtull tas av narkotika verklig. Du behöver bara söka på nätet för exempel.
  • Inte umgås inte var du mycket frestad att göra saker som inte är rätt för dig, som barer, kasinon, bordeller, etc.
 8. 8
  Byt frestelsen med distraktioner eller sysselsättningar av ämnet. Distrahera dig själv genom att göra något aktivt är ett bra sätt att motstå frestelser. Hitta andra saker att göra för att kompensera för bristen eller tristess som konfronterar dig. Få ut och träna, gå på en back country, distrahera dig från mat genom att titta på något visuellt imponerande som ett soffbord bok, ta upp en ny hobby, skriva en bok om motstå frestelsen, planera en budget, tvätta hunden eller bil, etc. Oavsett vad du väljer att göra för att distrahera dig, kasta dig in i det helhjärtat.
  • Lighten up och låt kul i ditt liv. Tillåt dig själv att ha roligt så att du förlorar känslan av att beröva dig själv. Gör det till ditt mål att se till att din familj och vänner har roligt också.
  • Istället för att bekämpa förändring, omfamna det. Se förändringar i människor runt omkring dig, omfamna förändring på din arbetsplats och liv, och växa med förändring.
  • Var uppmärksam på vad du gör i stället slappt.
 9. 9
  Sök hjälp. Detta är en ofta förbisedd lösning när den binds upp i tänkande det är rent din egen kamp. Att nå ut till andra människor att hjälpa dig att stå emot en frestelse kan vara en mycket kraftfull lösning, förutsatt att de är förstående, omtänksam, och beredd att hjälpa till. Folk på vem du skulle kunna lita inkluderar föräldrar, familjemedlemmar, vänner, lärare, kuratorer, läkare, din minister av tro, ekonomiska eller budget experter osv
  • Prata med en kurator eller terapeut om underliggande känslomässiga problem som medför att du kan falla offer för frestelser, så att du kan räkna ut hur man ska hantera det mer framgångsrikt.
  • Försök. Vissa människor tycker hypnos är användbar för frestelser som över-ätande eller inte pressar sig tillräckligt för att träna regelbundet.
 10. 10
  Belöna dig själv för att inte ge efter för frestelsen. När du övervinna motgångar, du förtjänar en paus. Gör något som är bra, roligt och helande för dig och kanske för dem omkring dig som kan ha påverkats om du hade gett i. Ta med familjen på middag, ta din pojkvän vandring, titta på en maraton av dina favoritfilmer, spendera tid avkopplande med någon du älskar, återansluta.
  • Se till att belöningen har ingenting att göra med frestelsen, gör det om du ansluter med andra eller dig själv, om att främja det goda i ditt liv, eller om att ge dig själv lite chill utrymme.

Tips

 • Undvika att se vissa frestelser som romantisk, i den meningen att ge efter för dina vilda passioner. Vilda passioner måste tämjas av inre disciplin, inte tillåtet att köra skenande genom ditt liv och alla andras.
 • Meditation och andningsövningar kan hjälpa dig.
 • Lyssna på andras varningar, kanske de inte bara säga saker för att irritera dig, kanske de har ett korn av sanning eller erfarenhet av dem. Åtminstone lyssna på vad andra har att säga.

Varningar

 • Vissa människor är mer benägna att frestelsen än andra, men det är möjligt för alla att praktisera och lyckas använda viljestyrka för att motstå frestelser.
 • Undvika att falla ner den hala stegen på en gång frestas, alltid dömd. Förlåt dig själv tidigare misstag och väljer att lära av dem och bli starkare för framtida situationer. Frestelser i det förflutna har passerat, frestelser från och med nu är de som du kan hantera framgångsrikt.

Saker du behöver

 • Tacksamhetsdagbok
 • Distraktioner som en hobby, aktivitet