Wke

Hur man släppa tvivel

Tvivel orsaka människor många problem. De leder till en mängd känslor inklusive otrygghet, minskad självkänsla, frustration, depression och förtvivlan.

Bredden av saker vi kan tvivla gör livet mer komplicerat, exempelvis oroa integritet andra människor, verkligheten i vår personliga övertygelse och om vi har gjort rätt val.

Ett meningsfullt liv är inte en waylaid av tvivel - att lära sig att utforska dem och låta dem gå, kan du hitta större inre frid.

Steg

Hur man släppa tvivel. Undersök vad tvivel handlar om.
Hur man släppa tvivel. Undersök vad tvivel handlar om.
 1. 1
  Undersök vad tvivel handlar om. Det är mycket viktigt att förstå inte bara sammanhanget, men föremål för tvivel. Det är också viktigt att inse att inte alla tvivel är dåliga saker. Vissa frågor kan göra att du känner dig obekväm, men det beror på att du har att göra med något som inte är helt rätt, men en del av din hjärna vill att det ska vara. Tittar närmare på saker är viktigt att föra in dem i fokus och att se dem tydligt.
  • Förmågan att tvivla är hårdkodade i sinnet som tvivlar inte ske utan en anledning, de är en värdefull överlevnad färdighet. Men även om de inte är 100 procent tillförlitliga, de är tillförlitliga nog för att vara ett tecken på att något inte står rätt, eller att det är något som saknas för att göra bilden komplett. Ibland tvivel kan lösas genom att bli mer och mer om ämnet, men om motivet i sig inte är baserad i verkligheten då tvivlen oftast undertryckta och inte löst, vilket sker på bekostnad av välbefinnande och psykiska hälsa.
  • Ibland orsaken är baserad på fel råd, så om någon sagt något hände, men när du går att se det och det var inte helt rätt, får du tvivlar. I detta fall är den ursprungliga bilden eller idén bristfällig. Det finns verkligen många anledningar till varför tvivel kan uppstå, men de har alltid en anledning och att förstå att orsaken är den avgörande ingrediensen för att lösa tvivel.
 2. 2
  Testa dina tvivel. Oavsett din tvekan är, gör ditt eget experiment genom att jämföra det med de faktiska omständigheterna eller vad som är känt genom erfarenhet. Om det är bara en av de saker du kan aldrig riktigt testa eller vet, acceptera att du aldrig kan veta svaret. Många tvivlar verkar bedrägligt enkla, men kan vara mycket subtila och svåra att hantera och vissa verkar komplicerat men kan lösa sig lätt. Huvudfokus är att alla små bitar kan göra en bild trots allt.
  • Tvivel brukar finnas eftersom det verkligen är något fel med den större bilden. Ta reda på vad som är sinnets invändning vad du ser. Fråga dig själv varför det är tveksamt i det här fallet. Det kan vara den minsta och mest subtila sak, men sinnet har alltid varit väldigt bra på att titta på de små detaljerna samtidigt som vi är bra på att ignorera dem.
 3. 3
  Släpp av de saker du kan inte bekräfta eller vederlägga de saker du kan inte testa. Likaså för de du har testat men fann de inte har någon grund i verkligheten, släppa dessa tvivel också. När du vet var du står, har du mycket fastare grund att stå på och låta det gå. Ibland kan man bara svara på några frågor när vi är tillräckligt avancerad för att ta reda på.
  • Betrakta denna analogi. Det är verkligen en hel del som virus och bakterier. Hundratals år sedan, var sjukdomar tros vara orsakad av det övernaturliga, med förbannelser eller svart magi. Idag vet vi Sjukdomen orsakas av virus eller bakterier (och så vidare), men vi kunde bara vet när utrustningen uppfanns för att se den och testa den. När vi lär oss de verkliga orsakerna, tanken på svart magi eller andra konstiga orsaker inte längre gäller och tanken faller bort när sinnet har sett för sig själv. Men på platser där tekniken eller vetenskapen existerar inte, eller oftare nekas, sedan förbannelser, svart magi och andra gudomliga, malign eller övernaturliga akter räknas som orsak.
  • Det är klokt att ta lite tid att tänka på hur din tveksamhet uppstår, varför dina tvivel, men lika viktigt varför det påverkar människor att göra dem olyckliga. Detta kan ta tid, men det händer oftast när du slutar försöka göra det lösa sig som sinnet slutar att försöka bekämpa det tvivel och istället slappnar att låta resten av sinnet att vara mer observanta.
 4. 4
  Hitta och prata med någon som kan ge dig ett riktigt svar. Dessa är typiskt människor som har studerat sitt ämne, är erfarna eller är intellektuellt behörig att besvara frågan. Ganska ofta en sådan diskussion fixar problemet direkt som den andra personen kanske vet eller ge råd om hantering av problemet. Om en person inte är tillgänglig, bedriva egen forskning på nätet i privat, försöka få alla fakta och sidor av argumentet som möjligt. Små grupper kan vara ett bra sätt att diskutera allmänna tvivel, men återigen vara försiktig vem du väljer, eftersom de inte skulle kunna ge er några svar, eller några svar som är tillförlitliga.
  • Lär dig känna igen när en person du talar med är inte lämpligt att svara på din fråga, eller om deras svar inte är trovärdig. Några viktiga tecken på bristande trovärdighet är: de berätta "bara inte tänka på det" eller "du ska inte tänka så", eller användning känslomässiga manipulation, t.ex. "Om ni älskar mig kommer du tro det ", eller de trycker dig in i att ha blind tillit till förmån för din nuvarande eller framtida välbefinnande. När många frågor är politiskt och svåra att hitta non-partisk råd eller information, är många människor tvingas för att acceptera en felaktig verkligheten så att inte att bli skiljas från andras.
  • Medan vissa problem är agnade krokar för sinnet, verkligen något bör utredas. Du måste bestämma att och genom att mäta mot dina erfarenheter är egentligen det enda sättet att veta.
 5. 5
  Fundera på varför dina tvivel gör dig olycklig. Nästa titta på sinnet att se hur det fungerar samt varför tvivel känns olycklig. Liksom Auguste Rodins "Tänkaren", våra tvivel bildar en tidlös bild av mänskligheten, som vi alla någon gång utsätts för saker som orsakar oss problem och driver oss att hitta en lösning.
  • De viktiga saker att notera om många tvivel är att de sprids likt virus, vi alltid få dem genom exponering antingen till andra människor, eller när de genomgår motstridiga upplevelser. Ofta lever vi utan tvivel helt enkelt eftersom vi aldrig tänkt på saker i första hand och levde i en oundvikligen sköra pseudo-bliss av okunnighet.
  • Den olycka beror på att sinnet inte gillar tvivel och osäkerhet som det skakar vår självkänsla och känsla av trygghet. Det orsakas eftersom vi håller på förvirring, snarare än att låta frågan eller behöver för att lösa det gå.
  • Vilja förvirringen vara obefintlig är ytterst orsaken till missnöje och stress som när sinnet är legitimt i tvivel, kommer det att fortsätta att vara tills tvivel är bevisat och insatser görs för att lösa det, eller tills tvivel vederläggs och släppa. Sinnet är att skydda sig från en fara med förvirring och tvivel som en varningsklocka.
 6. 6
  Öva på att släppa tvivel på en daglig basis. Artikeln om att släppa tankar och känslor ger några förslag för att bygga praktiska färdigheter och tips för att släppa taget. Den viktigaste frågan vi ofta ställa är vad som finns i slutet av vägen? Endast om du promenera ned det kommer du vet någonsin.
  • Det finns vissa frågor som människor skulle kraftigt föredrar att inte fråga eller titta in, kommer det inte lösa problemet med tvekan. Det är endast genom att testa den till din tillfredsställelse att du verkligen ska sätta den tvivel till vila.
  • Det är viktigt att förstå att släppa inte bara överger, undertrycka, förstöra eller krossa din tvivel. Det är att acceptera fakta om saker som är som de är. Du kan bara gå vidare genom att växa ovanför den ursprungliga orsaken till tvivel och missnöje, vilket är att vilja falska saker för att vara sant, eller vill ha det som är sant är falskt.
  • Sträva efter att komma ihåg att tvivel uppstår på goda grunder så det är inte din fiende eller ett tecken på underlägsenhet, eftersom tvivel används av ditt sinne för att varna dig att undvika en fara. Olycka kan balanseras ut med vänlighet och medkänsla för oss själva baserat på visdom, acceptera livets fakta och uppskattning av vad du har.