Wke

Hur ta reda på vad som gör en kontrollerande person som

Att kallas ett "control freak" är inte den bästa upplevelsen i livet, men det är något värt att begrunda. Varför människor omkring du känner att du är alltför ska styra? Att ta reda på vad det är som sporrar dig att vara en kontrollerande person som är det första steget för att hantera det konstruktivt. Dessa steg kan också vara användbart i förståelsen och kanske hjälpa en kontrollerande person i ditt liv.

Steg

Hur ta reda på vad som gör en kontrollerande person som. Tänk på din perfektionist tendenser.
Hur ta reda på vad som gör en kontrollerande person som. Tänk på din perfektionist tendenser.
 1. 1
  Tänk på din perfektionist tendenser. Är du en person som behöver få allt "perfekt", "lagom", "komplett"? Detta kan vara en drivande faktor i en kontrollerande personlighet. Perfektionism kan vara medfödd eller kan utvecklas som ett resultat av höga föräldraledighet eller andra förväntningar förebild som du försökt att leva upp till när unga och fortfarande strävar efter att göra. Du kanske vill läsa.
 2. 2
  Fundera på om du har tålamod eller. Otåliga människor är ofta mycket styrning eftersom de är oförmögna att vänta på ett mer genomtänkt resultat, eller för den tid som krävs för att skapa ett resultat kvalitet slut. Kombinera detta med perfektionism och den reala kontrollerande personlighet kommer ut - en orealistisk förväntan på perfekt arbete just nu! Lär mig att vara tålmodig och hur ska läggas tillbaka.
 3. 3
  Fundera på om du behöver vara rätt - även vid en stor kostnad. Detta är en central aspekt av en kontrollerande personlighet. Det härrör från ett behov av säkerhet i ditt liv, i en mycket osäker värld. Denna aspekt av en kontrollerande personlighet kommer alltid att köra dig att åsidosätta andra idéer, alternativ och förslag till förmån för din egen, eftersom du redan har övertygat dig själv att du vet bäst. Denna railroading upprör verkligen andra människor. De vill veta att du inte bara har hört vad de har att säga, men är aktivt överväger sina synpunkter och införliva dem i dina planer. När du ständigt åsidosätter dem, underminerar man sin förmåga att vara en del av ditt team. Du är inte längre en ledare - ni är en tyrann, en diktator som ignorerar förslag av lagkamrater och bara bär dem ner för att få din väg.
 4. 4
  Var ärlig om din förmåga att engagera sig i människor och verksamheter. Tycker du själv att undvika åtaganden eftersom det känns som om du kommer att fångas upp i ett nät av lojaliteter till andra människor, och måste förlita sig på deras hjälp att slutföra projekt, eller du kanske måste vara där för dem när det behövs? En oförmåga att åta sig andra (och lita på dem) och att verksamheten inte drivs av dig är en indikator på en kontrollerande personlighet. Det kommer att vara mycket användbart för dig att lära dig hur man delegera.
 5. 5
  Konfrontera din känsla av utsatthet. Behovet av kontroll beror på en djupt rotad motivation att täcka upp din sårbarhet. Det är mycket möjligt att någonstans i ditt liv du kände sig hotade av att inte uppfylla normerna som någon som för dig och att du strävade mycket svårt att uppfylla dessa normer, eventuellt på stor bekostnad av mellanmänskliga relationer och personlig utveckling. Tänk på dessa frågor för ditt yrkesliv:
  • Vad tycker du sårbar om?
  • Vilka rädslor vävstol upp när man tänker på att delegera ansvar?
  • Vad oroar möter dig när du tänker på att göra ett jobb till ett genomsnitt i stället för fullständig standard?
  • Spelar det någon roll för mycket för dig?
  • Vilka förväntningar har ni på andra människor runt omkring dig? Är dessa realistiska?
  • Är du en källa till stress för andra människor? Trivs du bland deras stress?
  • Är du orolig alltid om misslyckande?
  • Är du nöjd med dig själv under den perfekta fasaden?
  • Har du någonsin försökt att kommunicera dina svagheter?
 6. 6
  Fundera över dessa frågor i ditt personliga liv. Precis som du vill styra dina underordnade, medarbetare och projekt på jobbet, är du förmodligen alltför styrning i dina personliga relationer. Tänk:
  • Är du plågas av rädsla för att din partner är otrogen?
  • Vill förhöra dig din partner någon gång han / hon är några minuter sen, prata med någon annan, säger han / hon kommer att köra vissa ärenden?
  • Gör sådant förhör slut i protester av oskuld och tårar?
  • Vill mobba dig eller Railroad din partner? Åsidosätta hans / hennes önskemål för att åstadkomma vad det är du vill göra?
  • Märker du att din partner gå på äggskal av rädsla för att reta dig?
  • Har du blivit kallad alltför possessiva, överbeskyddande av din partner eller barn? Ofta kontrollerande personligheter är så oroliga för att någon dålig sak kommer att hända att de känner att det är nödvändigt att ständigt skydd och "skydda" sina familjer. Detta resulterar i barn som är rädda, skygga, ovilliga att delta i aktiviteter, särskilt sådana där praktik behövs - de är rädda att de inte kommer att vara perfekt första gången, och att det kommer att utlösa en föreläsning, träningspass, eller borrar från dig.
  • Tycker du ofta själv instruera dina barn varje steg på vägen för varje litet projekt - även om man tar över - snarare än att låta dem fylla i det själva?
  • Temperera du varje bit av beröm med kritik? "Stor tackla, son. Du kommer att bli en bra fotbollsspelare om vi kan få några av denna vikt av dig." "Du har en B + på din Calculus tentan? Det är bra, men du kan få ett A om du bara skulle gälla dig själv." Kritik är ditt sätt att påminna dem om att de fortfarande inte mäta upp till din standard av perfektion. Det finns en skillnad mellan att sträva efter högsta kvalitet och att använda kritik för att hålla en känsla av förtryck vid liv.
 7. 7
  Tänk på de sätt som du kan hantera dina kontrollerande tendenser. Det finns positiva om några kontrollerande åtgärder (du kan hänvisa människor till bättre prestationer), men för det mesta, de är negativa (du blir en småaktig tyrann, kritisera varje liten detalj av deras liv). Positiva är att du ofta är någon som ägnar stor uppmärksamhet på detaljer, kan du hantera projekt självständigt, och du är obeveklig i sökandet kompletta resultat. På steken, du upprörd människor eftersom du antar att de är inkompetenta, du skapar stress för dem genom att tvinga dem hela tiden, litar du inte dem, och du behöver inte låta sina egna talanger och färdigheter lysa igenom. Anser att dessa sätt att närma dina negativa kontrollerande tendenser:
  • Få professionell hjälp med behandling av ångest som driver dina kontrollerande beteenden, kognitiv beteendeterapi kan vara till stor hjälp.
  • Respektera oro för andra människor och sluta överliggande din oro på deras.
  • Börja lita på folk och börja delegera ansvar - ett stort test för att släppa ditt behov av kontroll!
  • Polera upp din förmåga att bedöma människors kompetens så att du kan lita på andra att göra vad du ber om dem, lika, inte be folk att göra vad de inte är bra på att göra. Att visa sin styrka, och din egen.
  • Hjälp dig själv att bli bra igen, ingen annan kommer att göra det hårda arbetet för dig.

Tips

 • Erkänner dina kontrollerande tendenser kan hjälpa dig kanal som kritik till användbara förslag, vänd din svartsjuka och osäkerhet i en tilltalande romantiken, och ändra dig från en översittare i en ledare.

Varningar

 • Om du inte kan känna igen kontrollerande aspekter av din personlighet, erkänna dem och ta itu med dem, kommer du få svårt att upprätthålla relationer, eftersom de flesta människor inte kommer frivilligt att vara din "ämne" på obestämd tid.