Wke

Hur att träna meditation kropp mindfulness

Body mindfulness är en av de fyrtio buddhistiska meditationerna. Det är en meditation avsedd både för undersökning av kroppen och dess natur, samt vara en grund för koncentration byggnad. Denna meditation är utmärkt för människor som har en anatomisk, medicinsk eller vård intresse i kroppen - förtrogenhet med kroppen hjälper till att bygga koncentration.

Å andra sidan är det ofta svårast för människor som är mest känsliga mot kroppen, varken när det gäller sitt utseende, eller för att de är oroliga med kroppens biologiska processer. Trots denna motvilja, det är rekommenderat att dessa personer försöker denna typ av meditation, eftersom de är sannolikt att få de största belöningar från den. Naturligtvis kommer börja försiktigt och bygga upp erfarenhet lindra nykomlingar i den. Så här startar meditation och utveckla det vidare.

Steg

Hur att träna meditation kropp mindfulness. Välj en lugn och bekväm plats att meditera.
Hur att träna meditation kropp mindfulness. Välj en lugn och bekväm plats att meditera.

Framställning

 1. 1
  Välj en lugn och bekväm plats att meditera. Välj en lämplig tid när du känner dig möjlighet att meditera, fri från distraktioner. Välj en hållning bekvämt för dig - för denna meditation, alla ställningar är lämpliga. (Den Hur man gör mindful meditation sidan beskriver de fyra viktigaste ställningar i lite mer detalj för att hjälpa dig välja en som är praktiskt för dig.) Se ditt huvud och torso är placerade för att möjliggöra enkel andning och medvetenhet. Att ha en hård hållning kommer att orsaka obehag och en alltför mjuk hållning kommer att uppmuntra sömnighet.
 2. 2
  Slappna någon spänning. Tillbringa en stund utvecklar medvetenhet om vad du gör, som att sitta, andas och avkopplande. Spendera några minuter på detta sätt tillåter sinnet att bygga mer fokus och medvetenhet som den undersöker kroppen för spänning. Låta kroppen slappna av också låter dig bli lugn och tystnat.
  • Ge dig själv några minuter för att detta ska inträffa och släppa distraktioner, dagordningar och andra frågor av tanken.

Meditation praktiken

 1. 1
  Mentalt dela kroppen i sina beståndsdelar. Börja generellt med armar, ben, bål och huvud. Som ni mentalt notera var varje komponent, börjar dela upp det ytterligare för att bli mer medvetna om mindre detaljer. Exempelvis kan armen bli skuldra, överarm, armbåge, underarmen, handleden, palm, fingrar, osv
  • Tillbringa en minut är båda medvetna om varje del, men också hur de känner, såsom spänd eller avslappnad, varm eller kall, och så vidare. Syftet är att vara medveten om att inte bara var de är, men vad de är, hur de mår och så vidare, bygga till en komplett kroppskännedom.
 2. 2
  Börja med att mentalt notera enskilda delar av kroppen mer i detalj. Det är en typisk upprepning värt att lära sig, går det i linje med:
  Ett. Huvudhår, kroppsbehåring, tänder, hud, naglar.
  2. Muskler, senor, ben, benmärg, njurar.
  Tre. Hjärta, lever, mage, mjälte, lungor.
  4. Tarm, tarmar, avföring, osmält mat, hjärna.
  Fem. Galla, slem, var, blod, svett, kroppsfett.
  6. Tårar, hud fett, snor, saliv, ben smörjmedel och urin.
  • Den traditionella ordningen av denna lista verkar ovanlig men listan skiljer karosskomponenterna i två klasser - fast materia och flytande materia. Det börjar med några av de mest lätt igenkännbara yttre delar (huvud, hår, hud, etc.), rör sig sedan vidare till mer interna delar ökar i komplexitet när du går.
  • Vad du gör mer eller mindre, är en slags mental datortomografi av din kropp. Om du har sett filerna innan, ser du ben, muskler, organ, etc. Detta är vad du letar efter in situ och i handling. Det kanske eller kanske inte visas visuellt till dig som en datortomografi, men du kan känna en känsla, eller annan form av medvetenhet om denna kroppsdel.
 3. 3
  Nu tillbringa en stund att vara medveten om varje del i tur och ordning. Det finns en mängd saker som rekommenderas som en punkt i studien, så att du kan välja någon som känner sig relevant för dig i början och sedan arbeta vidare till de mer komplexa aspekter. Ge varje del lite tid att studeras för att få en förståelse, förtrogenhet och samtidigt på samma gång, rikta en lugn och avslappnad fokus mot dess natur.
  • Ett. Undersök dess plats i kroppen, hur det känns, vad det är, hur det är, hur det kom att bli, vad den behöver för att fortsätta att vara, etc.
  • 2. Undersök dina erfarenheter av hur ditt sinne interagerar med kroppen komponent, såsom hur hjärtat ändras när det är spänningar i sinnet och hur musklerna reagerar när det finns obehag.
  • Tre. Undersök dina erfarenheter av hur kroppen interagerar med mentala tillstånd. När det finns spänningar, oro, rädsla, hur kroppen känns? När det sker gradvis avkoppling i åtanke, är det gradvis avslappning i kroppen? Det finns många andra frågor som du kan ställa in detta tema.
  • 4. Finns det kvarstad eller några önskemål som uppstår till dig i förhållande till den del av kroppen? Ju känsligare utövare kan finna meditation något enerverande och känner blödiga, eller kanske till och med tycker att det är äckligt och konstigt. Denna metod kan användas för att bryta ner sådant pjåsk och andra hinder, vilket möjliggör en tolerans och acceptans som ska byggas på ökad förståelse för och förtrogenhet med kroppen.
  • Fem. Fundera på hur bräckligt ekosystem din kropp är. Ett exempel är att undersöka hur blodet behöver pumpas för att syresätta den, hindra den från att levra och blir dödlig. Blodet pumpas hjälper immunsystemet och helande system och eftersom det hjälper till att reglera kroppstemperaturen, vi känner kallt eller varmt när cirkulationen är inte gratis.
  • 6. Fundera på hur medberoende det är på andra aspekter av kroppen och yttre omständigheter, såsom mat och vatten, luft, temperatur och så vidare. Fundera på hur bestående varje del är, eller hur mycket den ändras.
  • 7. Fundera på hur många av de kroppsliga processer och delar drivs och underhålls på egen hand, oberoende av oss eller på autopilot, om ni så vill. Identiteten har ingen inblandning i rinnande levern till exempel, fungerar det bara bort, även när vi är djupt sover.
  • Om du vill, kan du tillbringa hela meditation på bara en del, eller en grupp. Men om du vill göra hela kroppen, gå vidare till nästa grupp: Muskler, senor, ben, benmärg, njurar. Återigen, vara medveten om varje del som ovan.

Utveckla meditation

 1. 1
  Undersök kroppen igen och slappna av några delar som du kan bör du vara medveten om att de är spända, eller i en obekväm position.
  • Denna meditation huvudsak arbetar för att bryta ner förnekelse, rädsla och "pjåsk", samtidigt som man bygger förtrogenhet med, liksom medvetenhet och förståelse för, den kropp du foder för att hålla vid liv. Genom att undersöka sin villkorliga karaktär, liksom dess bräcklighet och oundvikliga exponering för risken för skada, sjukdom, smärta och organsvikt, och det oundvikliga i åldrandet, kan du lära dig att acceptera kroppen som den är. Genom att bli desillusionerade men samtidigt medkännande och i fred med kroppen, är det inte en chock eller besvärande bör det skadas, åldras, hungrig eller blir sjuk. Genom att använda kroppen som ett sätt att studera, kan du lära dig att leva med kroppen och dess varningsskyltar. Du kommer inte längre att känna irriterade om det i allmänhet.
   Många har funnit denna meditation stor hjälp för riktad avslappning, smärtlindring, ökad immunförsvar och, i mer sällsynta fall, för att se vilka delar av kroppen skadas eller ur läge. Du kan också fokusera en medkännande, helande energi på olika delar, eller helt enkelt låta den del av organet i fråga lite utrymme att slappna av och reparera sig själv för att hjälpa återhämtningen i vissa fall - i stället för att bekämpa det, oroa det och orsakar andra stressrelaterade problem. Detta är mer avancerad för personer som har arbetat under en lång tid, men det är ett mycket användbart verktyg för att utvecklas för den som vill gå vidare i denna fråga-metoden.
 2. 2
  Släpp av alla distraktioner som kan uppstå och fortsätta att undersöka och studera den del din kropp, eller fortsätta genom listan. Detta är en annan plats där mindfulness och koncentration kommer in och är utmärkt för att utveckla sinnet att fokusera.
 3. 3
  Att utveckla denna meditation vidare för djupare koncentration, börjar sjunka undan upprepning av ord för att utveckla ordlös medvetenhet. Fixa din medvetenhet om den komponent del av kroppen som är mest uppenbar för dig.
  Om en viss del helt enkelt blivit synliga, eller mer märkbara genom känsla eller någon bild, fokusera och utveckla denna medvetenhet, låter det bli det enda syftet med ditt fokus och medvetenhet. Undersök det enklare, men i sin helhet, så om en färg uppstår, rekommenderas att inte betala för mycket uppmärksamhet på färg, men istället för att fokusera på vilken del av kroppen färgen refererar till.
  Mastering detta tar tid och faktiskt det kan ta många år innan det blir ett kraftfullt insiktsfulla verktyg. Nybörjare bör inte vara orolig om ingenting händer alls i fråga om ökad medvetenhet. För vissa kan det verka bara på fokus, för andra att de skulle behöva titta på vissa delar av huvudet hår som samlats in från en pensel och lägg i handen. Du undersöker dem (enligt Kasina meditation) tills bilden uppstår. För vissa är det aldrig kommer att hända, eftersom detta inte är rätt typ av meditation för dem.
  Regelbundet mäta mot dina egna erfarenheter hur eller var denna meditation har köpt dig någon nytta. Det kan ha varit en ökning av det allmänna koncentrationen, eller en djupare förståelse av kroppen så att du kan leva mer lyckligt och hälsosamt.
  • Analogin av Lotus gäller även här. Lotusblomman växer i gyttja och smutsigt vatten, men stiger över den stå fritt. Mentalt, kan vi höja oss över de delar av kroppen som vi annars skulle finna motbjudande, stressande eller skrämmande och så stå fria från stötar eller rädsla.

Tips

 • Som alltid, ta det ett steg i taget. Stressa inte dig själv eller försöka få saker att hända. Ju mer du vill ha, desto svårare blir det (se de fyra ädla sanningarna för expansion på detta).
 • Även för dem som upplevt med avkoppling, eller mindfulness meditationer typ skall detta meditation känns väldigt annorlunda koncept. Detta beror på att i många betraktelser, är uppmärksamhet på kroppen oftast vänster som en mindre aspekt. Många av de andra meditationer specialiserade på action, fysiska känslor och mentala tillstånd mindfulness, så detta skapar balans. Som en meditation, är det rikt på fördelar och utvecklar färdigheter som kan användas i det dagliga livet.

Varningar

 • Var inte rädd. Om du ser något som gör dig nervös, är bilden lite mer än fantasi - det kan inte skada dig. Om du blir riktigt irriterade, praktik eller medkänsla meditation och diskutera dina känslor med en mer erfarenhet meditatör. Du kan hamna höra vad du ser var alltid där ändå, allt du gör är att se det för första gången. Var snäll mot dig själv.