Wke

Hur att övervinna misslyckande

Misslyckande är ett givet i livet, förväntar sig att segla igenom utan en hicka är orealistisk och ställer dig upp för att falla hårdare när fel händer. Undvika misslyckande också hindrar dig från att fokusera på att få den elasticitet som krävs för att klara av det, en viktig del av studsande tillbaka.

Det är olyckligt att i samhällen besatta och prestation, kan inte göras för att känna sig som den värsta som någonsin kan hända en människa. Verkligheten är att ett misslyckande är vanligt men det är att övervinna den och driva igenom till fler framgångsrika insatser i framtiden. Även när ett fel inte kan räddas, det finns alltid något att lära från det. I den här artikeln får du lära dig lite om hur man kan övervinna misslyckande genom att ha rätt attityd. När du inte låter de missöden i livet hålla ner dig för länge, då ingen annan kommer att kunna hålla ner dig för länge heller.

Steg

Hur att övervinna misslyckande. Påminn dig själv att du är bra nog.
Hur att övervinna misslyckande. Påminn dig själv att du är bra nog.
 1. 1
  Förvänta misstag. Livets hårda smällar är lika vanligt som livets framgång knackar. Att förvänta processen att leva för att alltid vara smidig segling är att bjuda in en bristande realism i ditt liv. Det händer att de bästa av oss. Underlåtenhet bidrar till att skapa balans i ditt liv och innebär en möjlighet för personlig utveckling. Acceptera det oundvikliga att saker och ting inte alltid går din väg är en viktig del för att undvika att bli bitter och vred, eller för att förhindra dig från att bara vila på lagrarna och aldrig trycka vidare för att förverkliga din fulla potential.
  • Lär dig att älska att ta reda på att du har fel om något. Det är inte fel, det är upplysning och vägen till att hitta rätt sätt.
  • Läs om detta beteendemässiga drag håller dig tillbaka i livet. Perfektionism ger oss anledning att frukta misslyckande och att känna att vi är personligen ett fel när vi inför det. Söker att alltid vara perfekt suggor våra egna frön av besvikelse. Att försöka och misslyckas är en mycket bättre lärare om vad det innebär att vara människa än aldrig försöka och aldrig lyckas.
 2. 2
  Påminn dig själv att du är bra nog. Leo Babauta föreslår att inte tro att vi är ligger i hjärtat av rädsla misslyckande. Misslyckanden tjäna som bevis för detta största rädsla, vilket gör att man vill ta ut och inte försöka igen av rädsla för att ytterligare avslöjad som otillräcklig och oförmögen. Dock är denna rädsla inte grundat i verkligheten, ingen är perfekt och alla kommer fela vid olika tidpunkter i livet. Den verkliga skillnaden mellan människor som blir framgångsrika och övervinna misslyckande och de som inte handlar om hur du hanterar fel och hur du ser dess inverkan på dig. Känna sig otillräcklig är en vanlig mänsklig känsla att även mycket allmänna, mycket framgångsrika människor känner men de låt det inte hålla dem nere. Du är bra nog, allt du behöver är att ge dig själv klartecken att fortsätta försöka.
 3. 3
  Behåll lugnet. Oavsett vad du känner om ett misslyckande, inte förlorar ditt lugn över det. Titta på det här sättet - det kommer inte att göra någon skillnad för resultatet själv om du blåser din topp eller bo lugnt men det kommer att ta mycket mindre energi och behålla ditt rykte om du väljer det senare svaret. Om du är riktigt frustrerad och arg, kanalisera dessa känslor för att motivera dig att börja igen.
  • Ta inte din ilska på andra. Det är inte bra att flaskan upp känslor, men du kan inte gå runt att ta ut din ilska på dem omkring dig utan anledning. Gå för en kör, en simtur, eller en boxning session för att lindra spänningar och ger dig utrymme att tänka. Bara göra något fokuserad och stimulerad att distrahera dig från de initiala intensiva känslor tills de lugna.
  • Ta din tid. Folk brukar inte återhämta sig från ett stort misslyckande natten. Det tar tid för känslor att läka. Det betyder inte att du har rätt till mope though. Denna tid är bättre att gå över hur man gör det bättre nästa gång och bygga upp din motståndskraft.
 4. 4
  Glöm hur andra människor ser dig. Inte bara kommer några mycket uppenbara fel snart gårdagens nyheter, men om du tror att andra människor är du (och kanske de är, kanske de inte är), kommer det inte dröja länge innan de är för upptagna oroa sina egna misslyckanden att smutskasta din. När allt, alla kommer att misslyckas då och då, tillfoga skadeglada om någon annan har ett sätt att boomeranging tillbaka, en verklighet som fungerar som en naturlig form av nedtrappning konstant. Och slutligen, vad är det för roll vad kritikerna tycker? Merparten av den tid de har inte en aning om vad arbete har lagts ned vad du har gjort och vad du försöker uppnå - det är alltför lätt att vara expert kritiker utan att vara invigd till insiderinformation.
  • Låt varje underlåtenhet att fungera som en möjlighet att stärka din beslutsamhet i ansiktet av kritik. Detta är en betydligt mer positiv och självgående svar än att ge efter för tro de ofta elaka och tanklösa saker som andra människor kan säga.
 5. 5
  Shift ur huvudet utrymme. All negativitet är i ditt huvud. Verkligheten är att du kommer att återhämta sig. Och bonusen är att du kommer att få kunskap, insikt och erfarenhet - visdom som bara de som provat något kan göra anspråk på. Steg utanför din personliga negativa sfär och nå ut till människor omkring dig som bryr sig om dig, njuta av deras sällskap och lära sig om hur andra människor att hantera misslyckanden i stället för att bara fokusera på dig själv.
  • Visualisera varje misslyckande som en språngbräda till en starkare, mer motståndskraftig själv. Behandla varje misslyckande som en gåva för att lära sig vad man inte ska göra i framtiden.
  • Respektera som kommer med misslyckande. För mycket framgång kan ibland leda oss vilse och få oss att växa en oberättigad känsla av att vara ofelbar och känsla överlägsna andra. Fel kan slå fyllningen ur en sådan orealistisk självförhärligande och hjälpa till att ställa dig tillbaka på rätt kurs.
 6. 6
  Sluta oroa dig, börja skratta. Ja, kommer solen komma upp igen i morgon. Ja, kanske saker och ting vara olycklig för en liten stund, men hur kommer oroande hjälp? Tänk tillbaka till en tid då du orolig en hel del. Gjorde det någon skillnad? Troligtvis inte, bortsett från att ge dig mer rynkor och grått hår. Det bästa du kan göra för dig själv under misslyckande är att injicera i din reflektion av vad som hände. Även om det kommer att bli en period då du känner dig särskilt anbud, att kunna skratta åt sig själv för misstag kan vara en viktig del av läkningsprocessen, iordningställande dig för att flytta igen. Att kunna säga "Åh jag gjorde det, ha, ha, på ett sådant sätt att upp saker, ha, ha!" är en del av att sätta fel perspektiv.
  • Var mycket försiktig så att du inte tar på andras misstag eller omständigheter som att vara ditt fel. Humor är ett sätt att tala om att du inte behöver bära världen på dina axlar och som ibland, saker bara händer, oavsett vad du gör eller inte gör.
 7. 7
  Igenom vad ditt misslyckande har lärt dig. Det finns alltid saker att ta ifrån ett misslyckande, för att informera din framtida inriktning. Det kan också vara så att du har gjort fel verkar värre än det är, delvis misslyckande är också delvis framgång och om du kan dra ut det som var framgångsrikt och bygga vidare på det, känslan av att ha misslyckats minskar. Sociologen Hugh Mackay anser att vi inte värdesätter fel på det sätt vi borde. Anger att fel ofta tolkas som ett tecken på personlig otillräcklighet, säger han att detta förnekar dess viktiga roll som en del av mognadsprocessen hela livet. Med andra ord, stoppar lärandet aldrig och lektioner inkluderar:
  • Fel kan hjälpa dig att upptäcka ditt bästa jag. Misslyckande är en signal om att du är villig att trycka på och upptäcka nya talanger och kanten av din befintliga, nå längre än vad du vet i vad du inte vet.
  • Misslyckande är om herraväldet. Det är lätt att vända från en ny sak till en annan och vara en Jack eller Jill av många färdigheter men en husse eller matte för ingen. Det är mycket, mycket svårare att ha tålamod att behärska en sak riktigt bra, och att göra det med och exakthet. Och att behärska något, måste man misslyckas på det, en hel del.
  • Underlåtenhet lär dig om viljestyrka, självdisciplin, och värdet av hårt arbete. Ett av tecknen på att leva i rädsla för misslyckande är distraktion. När du tillåter distraktion för att köra om ditt liv, du tröstade att dina distraktioner kan dölja din potential för att misslyckas. Ironiskt nog, distrahera sig själv är ett misslyckande i sin egen rätt - ett misslyckande att ta sig tid att fortsätta att försöka, för att fortsätta mot fullända vad du lär göra eller som vill bli. Ytterst lär misslyckande du värdet av uthållighet och hårt arbete.
 8. 8
  Stanna i nuet. Rädsla för att misslyckas är en framtida projektion av oro och en övertro på vad som hänt i det förflutna. Om du har fastnat i denna typ av tänkande, du lever livet enligt vad som kan hända. Författare Leo Babauta antyder att svaret behövs här är att "bara göra det, nu, i ögonblicket... ta dig tillbaka i nuet och fokusera på vad du gör just i detta ögonblick." Genom att stanna kvar i nuet, du fokusera på den potential som nu och låta din kreativitet, smarthet och innovativ enhet att blomma. Tidigare misslyckanden är grundläggande lärdomar för bättre förståelse i nuet och en förbättrad känsla av att leva nu, framtiden skapas genom ditt engagemang i nuvarande snarare än din nuvarande som leds av din rädsla för morgondagens eventuella förluster.
  • Embrace rädsla. Fel kan bara hålla ner dig om du fortsätter att frukta den. Omfamna rädsla och du släpper dig från dess kontroll. Att låta rädslan styra dig gör dig sårbar för att kontrolleras. Oskyddad rädsla kan leda till att du låter andra fatta beslut för dig i livet, medan det kan vara ett recept för att inte ta ansvar när saker går fel, kan det också innebära att du förlorar din känsla för kreativitet, innovation, och även din självkänsla. Hjälp visa människor det är inte bara bra för att misslyckas, men sunt att bryta denna rädsla!
 9. 9
  Tillåt dig själv att misslyckas med flit. Personlig utveckling gurun Steve Pavlina rekommenderar misslyckas med flit. Han antyder att det är en bra sak att föresatt sig att göra något som du vet kommer att misslyckas under förutsättning att det inte kommer att skada andra eller få långsiktiga negativa konsekvenser. Han rekommenderar att lära sig något som du inte har någon talang, försöker något bortom din kompetens set och be om något när du vet svaret blir nej (t.ex. en höjning, etc.). Från att göra detta, menar Steve att du kommer att uppleva fler fördelar än förluster, t.ex. att lära sig att hantera fel, hur man extraherar viktiga frågor, att veta dina gränser, och unearthing värdet av delvis framgång.
 10. 10
  Fokusera på att försöka igen. Dale Carnegie sade en gång att det var viktigt att "utveckla framgångar från misslyckanden. Missmod och misslyckande är två av de säkraste språngbrädor till framgång." Uthållighet är källan till framgång för de flesta människor på denna planet. Natten framgångar är sällsynta, de är oftast människor som har försökt och misslyckas och försöker igen många gånger om. Framgångsrik ad man Siimon Reynolds anser att bristen på är en stor anledning till varför människor misslyckas, ge upp för tidigt innebär att du aldrig vet om vad du försöker göra eller var möjligt och han säger att detta är fallet för "de flesta människor"!
  • Förväxla inte brist på uthållighet med ett mål som inte är möjligt att uppnå, de flesta gånger är det bristen på uthållighet och inte målet som är problemet. Naturligtvis, göra saker på exakt samma sätt som leder till misslyckande är inte svaret, utan fokusera på målet och ta lärdom från vad som inte fungerade att visa dig hur du kan hitta nya, bättre sätt att nå ditt mål denna gång.
 11. 11
  Grow. Populära motiverande coach Anthony Robbins säger att vi inte bara växa för oss själva - vi växa så att vi kan bidra med mycket mer än oss själva. Detta är en viktig sak att komma ihåg när du går vidare misslyckanden. Dina erfarenheter är tillgängliga för andra att lära av om du är villig att dela dem, samt vara villiga att dela med andra hur du drivit bortom misslyckandet till en mer givande och tillfredsställande resultat, och även vad som hände när du inte kunde övervinna felet. Detta hjälper alla att bli mer förstå och acceptera den roll misslyckande i framgång-driven samhällen.
 12. 12
  Dike tristess och leva stort. Misslyckande är Flipside av framgång och utan den skulle det inte finnas någon glädje i att driva igenom oddsen, att veta vad framgång verkligen känns när uppnåtts. Vid slutet av dagen, det är en rolig värld där vi alla längtar efter att allt ska vara enkelt och lätt utan några gupp på vägen, ju förr du inser att livet inte kommer med automatisk utjämning agenter, ju förr du ll vara lyckligare om att uppleva gupp. Och tänk hur tråkigt livet skulle vara om du hade något att förbättra eller sträva efter! Tänk på att känslan av misslyckande är känslan av att vara vid liv. Det är ett tecken på att du har gett saker en go, drivit gränser, och studsade tillbaka.

Tips

 • Om miljontals andra har fått genom misslyckande, så kommer du. Låt inte ideal perfektionism stunt din tillväxt och inte jämföra dig med framgångshistorier, dessa framgångshistorier innehåller många misslyckanden som aldrig talas om.
 • Räkna varje prövning som en handling av mod, en liten framgång i sig. Bygga uthållighet kan åstadkomma enorma saker och förvandla alla misslyckade försök på vägen till mindre framgångar. En författare som vill bli publicerade kan fästa upp varje avslag slip som bevis på att de är en riktig författare, gör jobbet hur jobbet verkligen fungerar. En framgångsrik säljare ser på andelen lyckade till misslyckanden och vänjer sig "Nej" för det mesta så bara en del av jobbet.
 • Låt inte misslyckas ta dig ner. Om du var bestämd och du misslyckades, försök igen. En man som kämpade misslyckande hela sitt liv, men kommer alltid att bli ihågkommen för sin envishet och uthållighet är Winston Churchill. Han sa en gång, "Framgång är förmågan att gå från ett misslyckande till ett annat med bibehållen entusiasm". Och han levde ut den tron ​​trots enorma odds.
 • Listor och tidskrifter mål är verkligen bra för vissa människor när misslyckande verkar hända ofta. Om fel derails dina tankeprocesser och lämnar du känner dig orolig, använda sådana rekvisita för att styra dig tillbaka på rätt kurs igen. Det är ingen skam i att använda dem, räknar ingen snabb och organiserat tänkande att hända hela tiden, och för vissa människor är det överväldigande att förväntas alltid tänka så. Organisera dig väl och saker kommer att verka mindre ansträngande att ta itu med när du kommer tillbaka på fötterna.
 • Förvänta dig inte över natten mirakel att inträffa. Du kan inte komma över ett stort bakslag snabbt men du kan ta hand om dig själv medan du laga och inte dyka djupare i förtvivlan. Kom ihåg att du inte är den första att misslyckas, kommer du inte den sista, och du kommer att studsa tillbaka igen om du tillåter dig själv. Ja, det är ett val att göra, så väljer att komma tillbaka starkare.
 • Och om ni någonsin befinner dig tänka själv ömkligt: ​​"Jag önskar att jag var så lycklig som X", kom ihåg att lycka är för pysslingar. Livet handlar om god förvaltning, inte tur.
 • Ta inte det som ditt misslyckande om något var beroende av andras beslut och åtgärder. Om ditt projekt inte få godkänt och var ett bra projekt, är det fortfarande en succé. Många människor är rädda för "misslyckande" i situationer som är så oförutsägbar framgång och misslyckande är inte tillämpliga på dem alls.
 • Steg tillbaka lite, ge dig själv lite andrum. En sak som kan hjälpa kudde misslyckande på något stort är att göra några små, enkla saker som du vet att du kommer att lyckas, oavsett vad de är. Steady, långsamt progressiv framgång på något annat, som att lära sig att rita och inte förväntar sig ett mästerverk men bara för att lyckas på "rita något varje dag" eller ett enkelt träningsprogram som "går dagligen på det som mest lämpligt" kan hjälpa till att dämpa misslyckande av ett stort projekt.

Varningar

 • Gör inte det verkar som i slutet av världen - det är inte! Få över vad som har hänt och gå vidare med ditt liv. Och om du inte kan göra det ensam, hitta hjälp och prata igenom det med en pålitlig vän, en familj mentor, eller en terapeut. Inte lider i tystnad, kommer det äter bara upp dig och förbittra dig.