Wke

Hur att rädda dig från giftiga människor

Du är i den bästa av stämningar och dagen känns bara bra. Plötsligt känner undergrävd av energi och din sprit har dämpats. Källan till deflation? Du har just stött på någon annans dåliga attityd och det har kastat en skugga över ditt eget humör. Även om det är ett personligt val att försöka avleda den negativa stämningar av andra, det är inte alltid så lätt - känslor är smittsam och vi är programmerade att känna empati med andra runt omkring oss och att ställa in sina känslor.

De negativa stämningar och tänkande av en giftig person som är genomträngande - nervös energi, ilska, sorg, besvär, clinginess, en bild av världen ständigt färgade med negativitet. Och om du råkar vara ikapp med giftiga människor dagligen i ditt liv, genom att låta deras negativitet komma till dig, kan det urholka din egen självkänsla och tömma även de mest optimistiska utsikterna. Ständigt negativa känslor kan leda till sjukdom och en förkortad livslängd - giftiga personligheter är inte hälsosamt för sig själva eller för dig. Och eftersom misär älskar företaget, kommer ynkliga människor försöker dra dig in i deras veck, men ta ansvar för att försvara sig själv och lära sig att bryta sig fri från giftiga attityder omkring dig, för att behålla din friska, uppfyller, och optimistisk syn.

Steg

Hur att rädda dig från giftiga människor. Upptäck din nuvarande inställning till livet i allmänhet.
Hur att rädda dig från giftiga människor. Upptäck din nuvarande inställning till livet i allmänhet.
 1. 1
  Upptäck din nuvarande inställning till livet i allmänhet. Det finns ingen mening med att sträva efter att vara progressiv och framgångsrik, när du själv besitter den negativa energi som håller dig tillbaka. Inventera dina handlingar och ord. Om dina egna beteenden huvudet i riktning mot självömkan och (en självupplevd offret status), är det dags att åter spåra och börja om genom att göra ett val att anta mer optimistiska föreställningar och attityder. Livet kommer att ge dig vad du förväntar dig, så att dina förväntningar måste balanseras med realistiska åtgärder och en mer positiv ram. Det börjar med dig som person ser att skylla på andra för dina misslyckanden och elände.
 2. 2
  Lär dig att plocka upp på energi (eller vibbar) omkring dig. Förutom att känna dig väl, måste du veta hur du känner när giftiga människor omkring dig. Du har förmodligen redan vet hur man gör detta, men lära sig att göra det till en handling, inte bara en omedveten reaktion. Till exempel, tänk på hur du känner dig när du går in i ett företag där alla är vänliga och kan inte göra tillräckligt för att engagera dig i avslappnad konversation. Sedan tycker om att gå in i ett företag där stämningen är sura, assistenterna är knappt kunna mumla ett hej till dig och verkar ha annat att göra än att samarbeta med er, deras ansikten fyllda med och en önskan att vara någonstans än där de är. Energin i båda fallen är oerhört annorlunda och du plockar upp den omedelbart. Det är samma sak med människor, du kommer att växa till medvetet märka när du känner dig genast upplyft eller störtade nedåt av de människor i din närvaro och du kan vidta åtgärder för att göra val om hur man ska reagera när du känner igen dessa känslor.
 3. 3
  Erkänn de giftiga personlighetstyper. Vi har alla våra ner dagar, och var och en av oss är benägna att blues då och då. Men när det kommer till giftiga folk, blues verkar vara ett permanent tillstånd av att vara och känner sig nere, blir dyster, arg, etc, en primär personlighetsdrag snarare än en tillfällig sinnesstämning. Följande giftiga personlighetstyper är sådana att vara vaksamma för:
  • Arg på livet: En person som alltid är arg, blåsa upp, och reagera på alla i ett flyktigt sätt är en giftig person. De behöver mycket hjälp, men du behöver inte vara deras misshandel ombord. Vistas runt en person som detta kommer att leda till att du blir arg också, för att se slights sådana saknas, att reagera istället för att reflektera, och att frukta saker.
  • Allt i världen är ruttet: En person med denna världsbild är alltid ner och alltid finner den mörka sidan i allt. Och de älskar eländiga företag, de mer mörka tänkare överens med sina konspirationer och skrämmande teorier, desto bättre. Märkligt nog kommer den här personen ofta vara konkurrenskraftiga om deras elände, försöker överträffa någon annan persons elände. Benägna att se andras misstag som enorma överträdelser (och därför inte kan) och fruktar att människor kommer att svika dem / låta dem gå som helst, de lever i konstant tillstånd av ödet-bestämning negativitet och brist hopp. Eftersom de inte känner sig kapabel att ändra sin bana, kommer de att försöka dra in dig med dem.
  • Uppmärksamhet arbetssökande: osäkert, oförmögen att skapa sin egen känsla av egenvärde, och känslomässigt omogen, är denna person en "clinger". De vill ha din uppmärksamhet, de vill ha det när de vill ha det (now!) och de måste vara i centrum för allt. Denna person är ständigt behov av att höras och räddade kommer att bära dig ner så småningom och deras oförmåga att slå sig ner och ta en bra, lång hård titt på sig själva innebär att de försöker suga energi och liv från annat håll, nämligen från dig.
  • : När allt annat i ditt eget liv misslyckas, spilla bönorna på andras olycka är mottot för denna svåra karaktär. Istället för att hålla förtroenden och vara stödjande, tillåter denna person att få det bättre av dem i stället för att få det bättre i deras avundsjuka känslor. Tyvärr känns skvaller spännande att de som får det i början, men det är som en hög socker, det snart kraschar och otäcka efterverkningarna skada alla. Om du har hittat dig själv ikapp med en skvaller och du har aktiverat dem eller dragit nytta av dem, inte få hängas upp på att oroa dig för din medverkan, förlåta dig själv, gör ett val att bara tala väl om andra från och med nu, och ta bort dig själv forma sin sfär.
  • Rädda Frighteners: Oro, ångest, "tänk om", och rädsla driva denna personlighet. Allt i livet, från relationer till korsa vägen, har en viss potential för skräck och terror, och denna människas ångest är tyvärr mycket smittsam.
 4. 4
  Ta en titt på det företag du behålla (eller locka). Titta på listan i föregående steg, analysera vänskap, familjeband, arbetskamrater och besluta objektivt precis hur friska dessa människor är i termer av ditt totala välbefinnande och lugn. Vill de sätta fram det bästa i dig eller vill du tjäna som en svamp för alla sina problem och elände? Om det senare är fallet, för din egen mentala hälsa och välbefinnande, låt dem gå. Detta kan vara riktigt svårt från början på grund av de förväntningar och känsla av förpliktelse som byggs upp i relationer, men vistas med människor som leder dig in i ständig misär kommer inte att belönas, så att inte utsätta dig för det. Frigör dig från sitt företag artigt genom att minimera kontakten tills ett hälsosamt avstånd kan bibehållas. Du behöver denna tid för att fundera och om att spara och bevara dig, dra på optimism, hopp och positiv energi du har inom.
  • Det är en primal instinkt i oss att spegla andra vi är med. Det är en överlevnad och en social teknik. Och om det spegeln är skumma, negativ, och saknar självkänsla, det är en spegel måste du kasta en duk över till förmån för självförsvar och framåt. Kom ihåg att du inte kan ändra en annan person, bara dig själv, så inte mosse ner dig själv med ursäkter om att vara ansvarig för dem eller känner medlidande för dem. Du kan bara verkligen hjälpa en negativ person när du inte längre påverkas av dem.
 5. 5
  Lyssna selektivt när de deltar i konversationen. Sträva efter att hålla fast de positiva och konstruktiva aspekterna av varje samtal. Träna din hjärna att medvetet kasta ut dåliga kärnan i konversationen. Det blir en fråga om att välja vad det är du vill bo på, låta den goda sidan att hålla starkare för dig och att fungera som de tankar du fokusera och fundera på. När negativa Ned börjar bli riktigt försöker, returnera positiv energi genom eller förslag som är stödjande. Att göra detta skapar ett utrymme mellan dig, medan den andra personen kan vara internt kämpar för att motbevisa din positiva envishet, är det klart för dem att du inte kommer att vinnas över till den mörka sidan!
  • Skapa en personlig signal för att påminna dig själv att hålla avleda den negativa samtal och signaler strålade på dig från en giftig personlighet. Det kan vara att dra en bit av håret, gräva tumnageln i handflatan, snärta handleden, knacka ditt knä, etc. Denna smärre åtgärd är en skyddande mekanism för att påminna dig om att medvetet notera att negativitet sänds din väg och att göra en medveten ansträngning för att vägra inresa eller logi i dina egna tankar.
  • När man arbetar med blamers, förskjuta perspektivet. Medan den giftiga personligheten önskar en annan person att ta skulden för en situation, behålla lugnet och fortsätta att insistera på att problemet ska lösas i stället för att diskutera vems fel det är. Att försöka skylla på någon håller saker statisk, och fastnat i tid, och en lösning kommer inte att hitta eftersom det har förlorats ur sikte och Blamer inte vill ta ansvar för att förbättra sin egen situation ändå. Håll dig till fakta och påpeka vad som behöver göras för att åtgärda ett problem. Om de blir hetlevrade eller våldsam, ta bort dig från dem och låta dem utrymme att lugna ner.
  • Använd empati och medkänsla med dem som försöker sprida rädsla. Begränsa din exponering för deras rädsla samtal genom att vända sin negativa tal tillbaka till sig själv. Till exempel, om de insisterar på att ditt företag venture kommer att misslyckas, fråga dem "Tja, vad händer om det inte gör det?". Hjälp dem att se möjligheterna snarare än ändlösa negativ. Och när de verkligen kommer till dig, ser sin rädsla som en form av att vara upprörd och berätta för dig själv om och om igen att det är deras reaktion, inte din, och att du har valet att förbli jordad och sann mot dina mål.
  • Alltid påminna dig själv om att negativa känslor har en tidsbegränsning, de varar inte, kommer de passerar snart. Du behöver inte bära bollen av negativitet med dig bortom mötet.
 6. 6
  Utveckla en vacker själ. Detta kan uppnås genom att acceptera verkligheten av saker som inte kan ändras. Låt udda vara där de hör hemma - i de historiska arkiven för förtryckta. Om dessa känslor blir för svårt att uppnå stängning, söka hjälp för att avsluta detta kapitel helt och slutligen. På detta sätt kommer du inte låta de negativa tankarna gro och styra din nuvarande och framtida själv, att förstå och lära sig att acceptera vad som har varit som en lektion i tillväxten snarare än en kristallisering av vem du i tid för hela tiden är vägen att bryta sig fri från negativitet. Anmälningssedlar en stor del av denna vackra sinne, vilket stängning och lämnar sinnet och kroppen fri för att uppnå en mer givande och högre kvalitet livsstil.
  • Ta upp metoder som bidrar till att jorda dig. Några saker som kan hjälpa dig inkludera meditation, yoga, reflektion i naturen, kampsport, uthållighetssporter, en hobby som uppfyller en passion, etc. Hitta något som lugnar och centra dig och som du kan retirera när du behöver ny energi själv.
 7. 7
  Vet du vad dina behov och önskningar. Ta dig tid att dechiffrera vad är viktigt för dig. Vet vad du gillar och ogillar är och utveckla en idé om var du skulle vilja se dig själv i framtiden. Skriv ner dina planer på papper. Klistra in den på en vägg där man kan ständigt påminna dig själv och vara fokuserad. Detta kommer också att hjälpa dig när tiderna blir tuffa, och du känner den gripande önskan att falla tillbaka i äldre negativa vanor. Ännu viktigare, veta vad du vill i livet fungerar som en sköld för att hindra dig från att ta ombord andras förväntningar på dig och behandla dem som din egen istället. Med alla medel förblir öppna att höra vad andra har att säga, men inte styras av vad som inte passar med dina behov och önskemål, eller av det som hindrar dig från att vara.
 8. 8
  Håll dig till dina egna övertygelser och vara bekväm med dig själv. De tvivel, och farhågor om att andra känner bör vara av ingen betydelse för dig och de vägar du följa i livet. Det är vanligt att höra sådana kommentarer som "Mina föräldrar ville att jag skulle göra X, så jag gjorde", eller "Min make ville gå till X stad, så vi gjorde" och sedan att se högtalaren beter sig som om deras liv bestämdes av någon annans val. Eller, det är den eviga "Om jag bara hade gjort saker annorlunda, skulle jag vara känd / rik / viktigt nu, men X höll mig tillbaka." Ingen av dessa tankar om det förflutna är till hjälp för den person du är nu, låt inte andra människor eller deras preferenser för att fungera som din ursäkt för bristen på en inre moralisk kompass och uppsättning av övertygelser. Din tro och i dina egna övertygelser kommer att få dig dit du vill vara. Återigen, lyssna om du måste, men gör det selektivt. Hålla sig borta från människor som förvirrar dig är det nästa bästa val att göra - gör ursäkter för att hålla sig borta.
  • Ibland måste du göra med de människor nära dig eller som påverkar ditt yrkesliv men gör det medvetet och självsäkert, och inte för att du känner dig bludgeoned till att göra val genom en giftig personlighet.
 9. 9
  Hitta likasinnade människor. Som vi alla vet, är ingen människa en ö - vi människor är sociala varelser. Eftersom tiden går, kommer hela din varelse vant sig lyckliga och hälsosamma interaktioner. Vad du kommer att upptäcka när du fokuserar på att upprätthålla en optimistisk inställning och vägrar att älta det negativa är att du kommer att locka folk med en liknande tänkesätt till dig. Mingla med företag som hjälper dig att utveckla en sund kropp och själ - vara med optimistisk, positiv, och glada människor. Ju mer tid med människor av detta slag, den gladare och ljusare du kommer att känna. Deras närande, hälsosam, och positiva attityder är smittsam på ett bra sätt och kommer att hjälpa dig att stanna på rätt köl. Likaså när du når den punkt där något eller någon som stör din känsla av balans och inre frid börjar irritera dig, du vet hur artigt att avleda dem, och detta bekräftar att du är på god väg till en större och mer.
  • Passera på. Använd inspirerande exempel på de mer positiva människor i ditt liv för att guida dig bort från de giftiga tanken invånare. I sin tur bli mer lika optimistiska människor genom att se det bästa i andra och bra du ser i människor. Vara en källa till en "frisk kedja av känslor" genom att förbli optimistiska när de interagerar med andra, acceptera och ge komplimanger med tacksamhet, ha ögonkontakt med dem, och.
 10. 10
  Sträva efter att bli ett med dig själv, för miljön och dina behov. Detta kan vara svårt i början, men med tiden kommer rutinen av att se allt som ett konstigt och att hitta bra och positivt i vardagliga interaktioner faller så småningom på plats. En lugn och samlad sinne är genial och kompletterar produktiv och förnuftigt tänkande.

Tips

 • Sträva efter att se det bästa i allt du gör. När rösterna på insidan echo starkare än de röster på utsidan, så har du nått en högre nivå av tänkande inom dig själv.
 • Hitta en sak en dag att vara tacksam för. Tvinga dig själv att göra detta tills det blir en daglig vana som du inte kan leva utan. Du kommer att upptäcka att det orsakar negativa möten för att komma bort från dina tankar och kommer att ersätta dessa med mer harmoniska, glada och produktiva tankar.
 • Det spelar ingen roll om folk tycker om dig som antisocial eller arrogant, sådan terminologi är alltför lätt appliceras på en person som assertively slår tillbaka för att göra ett märke i världen och för att bättre själva. Du måste bli den viktigaste personen i ditt eget liv. Om deras närvaro ger dig onödig sorg, den du är bättre utan dem eller deras närvaro och det är inte illojalt eller snobbig, kom ihåg att giftiga människor kommer att försöka få dig att se det på det sättet så att dra dig tillbaka in i deras giftiga världsbild men även deras bedömning av er är OMDÖMESLÖS och i verkligheten en ursäkt för sitt eget beteende snarare än en sansad summering av vem du är.
 • Tillbringa minst tid med negativa människor, även om det är bara 5 minuter som är 5 mindre minuter om dagen för dig.
 • Genom att komma ihåg stegen ovan, står ditt sinne och psyke på sin vakt mot dem som medvetet eller omedvetet sätta dig ner eller skapa farhågor om din egen potential och kapacitet.