Wke

Hur man kan föra svår social ångest under kontroll

Först av allt, du är inte ensam i detta. Ångest är ett mycket allvarligt medicinskt tillstånd som kräver läkarvård precis som någon annan sjukdom. Nej, det är inte bara i ditt huvud. Det är en mycket verklig tillstånd. Det finns många människor som lider av detta tillstånd och det finns hjälp där ute. Svår social ångest kan sätta på plötsliga panikattacker och även fobier. När du har en panikattack, kan du uppleva en snabb hjärtrytm, svettiga handflator, yrsel, sömnlöshet, illamående, och så vidare. Det handlar om kontroll och den person som upplever ångest känner att han har förlorat det. Ångest är mycket handikappande och kan ha en djupgående effekt på någons liv. De kan undvika vissa sociala situationer för att undvika det. Men detta gör det bara värre. Sanningen är, du kan ha din kontroll och ditt liv tillbaka. Detta villkor behöver inte styra ditt liv.

Steg

Hur man kan föra svår social ångest under kontroll. Du kommer alltid att känna en viss rädsla så länge du fortsätter att växa som människa.
Hur man kan föra svår social ångest under kontroll. Du kommer alltid att känna en viss rädsla så länge du fortsätter att växa som människa.
 1. 1
  Du kommer alltid att känna en viss rädsla så länge du fortsätter att växa som människa. Detta är en av de första saker du bör veta. Rädsla är en del av att vara människa, om du lämnar din komfortzon, kommer du att uppleva rädsla. Detta är helt naturligt. Medan du befinner dig utanför din komfortzon, har du en möjlighet att växa.
 2. 2
  Lär dig så mycket om social ångest som du kan. Det finns ett brett utbud av bok och webbplats information om detta villkor, vilket ger en hel del information. Men eftersom du upplever ångest i stor utsträckning kanske du misstänker att du har social ångest, utan tillräcklig kunskap om denna typ av tillstånd, kommer du inte i den bästa positionen för att avgöra om detta är något som sannolikt gäller för dig. Lär dig så mycket du kan, innan man beslutar om eller inte att gå vidare till nästa steg.
 3. 3
  Se din läkare. Om efter att ha slutfört det sista steget du har bestämt att det är mycket troligt att du lider av social ångest i den mån det är väsentligt negativt påverka på ditt liv gå till din läkare och dela med honom / henne allt du har lärt dig. Därifrån din läkare ska kunna göra en korrekt diagnos och vara villiga att diskutera med dig om behandlingsalternativ som finns tillgängliga för dig. De kan besluta att hänvisa dig till en psykolog, psykiater eller annan läkare som kan hjälpa dig att hantera sjukdomen. Oavsett om din läkare ordinerar medicinering, kognitiv terapi eller någon annan form av behandling, bör de vara de som du bör tala med som en första kontaktpunkt.
 4. 4
  Omge dig själv med ett stödjande nätverk. Det kan vara vänner, familj eller någon som du känner kommer att hjälpa och stödja dig. Du kan gå med i en stödgrupp. Gör efterforskningar på internet. Det är en skattkista av information. Att ha människor omkring som bryr hjälper mycket.
 5. 5
  Omskola din hjärna. Sätt upp lite post-its var du kan se dem, på väggen, kylskåpet, spegel och bakom dörren. Skriv inspirerande budskap som: "Jag är en vacker person." "Jag förtjänar." "Jag är glad." "Jag kan göra vad jag lagt mig till." Kognitiv beteendeterapi och positivt tänkande kan vara mycket fördelaktigt.
 6. 6
  Ta baby steg med lite exponering och unna dig när du är klar med dina mål. Till exempel, om du har en rädsla för att ta bussar, en dag komma på en buss och bo på för en eller två hållplatser. Du är långsamt utsätta dig för den situation som du är rädd för och långsamt lära sig att erövra din rädsla. Börja inte stort, börja smått.
 7. 7
  Håll en ångest dagbok. Få organiserade i din kamp för återvinning. Håll en daglig dagbok över ditt humör timme för timme. Du kan börja se ett mönster växa fram som kan vara till stor hjälp att identifiera möjliga utlösande faktorer. Betygsätt varje dag av 10. 10 - du hade en bra dag, kände dig säker och glad. 1 - du hade en hemsk dag, kände du övervinna med din ångest osv
 8. 8
  Tror du kan få bättre. Det är möjligt att övervinna ångest oavsett vad som orsakar det. Aldrig sluta tro-du kommer att övervinna detta.

Tips

 • Lär dig att koppla av med olika andningstekniker.
 • När du känner ångest kommer på, tuck båda tummarna innanför dina nävar. (Prova det nu.) Detta hjälper dig att andas, vilket hjälper dig att kontrollera uppkomsten av attacken. (Det fungerar även för astma och täppt huvuden. Det är konstigt, men det fungerar verkligen.)
 • Kom ihåg att varje gång du står inför en social situation, kommer dessa känslor att få bättre. Du kommer att må bättre varje gång.
 • Tänk positivt och hålla en optimistisk attityd - låt inte de små saker få ner dig.
 • Om du har en panikattack, försöka komma ihåg att panikattacker är inte skadligt, ingen roll hur hemskt de kan få dig att känna. Lär dig att upptäcka tecken på en förestående panikattack.
 • Unna dig själv. Ta dig tid att skämma bort dig själv. Gå på en promenad i naturen själv, ta ett bad, gå fönster shopping, göra vad får dig att må bra.
 • "Tänk" Mindfulness ". Försök att tänka mindre på dig själv och hur du känner just nu, använd dina sinnen för att ta in så mycket information om den värld som är i din omedelbara närhet som är möjligt. Vilken färg är tapeten i rummet? Vilka ljud kan du höra och identifiera? Om detta känns konstigt eller svårt att göra, sedan försöka föreställa sig att du behöver den här informationen för en anledning, låtsas att du är en rörmokare eller snickare, vad skulle saker i rummet som de behöver tänka på för att göra sitt arbete? Övningar som dessa hjälper du tycker mindre om hur dåligt du kanske tycker om att vara i en social situation.
 • Lås inte dig borta från resten av världen.
 • Bli brinner någonting... någonting.
 • Ta djupa andetag. Andas in och räkna till tio i huvudet och sedan andas ut. Detta skär ner adrenalin som ökar din puls.
 • Motion. Det hjälper till att hålla dig fokuserad och avslappnad.

Varningar

 • Ganska ofta har människor med social ångest sa att de har upplevt ensamhet och depression på grund av deras brist på vänner. Var försiktig, om social ångest förvärras, självmordstankar och kanske önskar att självskada kan komma.
 • Ångest, rädd eller hindrad i sociala situationer innebär inte att du är galen. Många människor har social ångest men har möjlighet att dölja det väl så kan du!
 • Vi har alla dåliga faser och kriser, men de är mycket tillfällig. Blyghet och depression är inte permanent. Om du fastnar och känner sig hindrad i ditt dagliga liv genom känslor eller tankar du ska försöka kontakta någon som kan hjälpa dig. Ett första steg kan vara att prata med en vän eller en släkting som du litar på.
 • Aldrig någonsin tror att något inte repareras. För varje problem finns det en lösning. Läkare, psykologer och psykiatriker är ute redo att hjälpa dig att må bättre.
 • Om du någonsin har självmordstankar, kontakta din lokala självmord hjälptelefon eller 1-800-SUICIDE omedelbart. Om du eller en familjemedlem planerar att döda sig själva eller försöker, ring 911 omedelbart. Detta bör inte tas på allvar.