Wke

Så för att få kontroll över dina känslor

Kontrollera dina känslor betyder inte att ignorera dem. Det betyder att du känner igen dem och agera på dem när så är lämpligt, inte slumpmässigt och okontrollerat när du känner för det. Ta kontroll över ditt liv genom att ta kontroll över dina känslor.

Steg

Så för att få kontroll över dina känslor. Inse att känslor inte bara verkar mystiskt från ingenstans.
Så för att få kontroll över dina känslor. Inse att känslor inte bara verkar mystiskt från ingenstans.

Del 1: kontrollera känslor, att inte låta känslorna styra dig

 1. 1
  Vet dina känslor. Det finns en miljon olika sätt du kan känna, men forskare har klassificerat mänskliga känslor i några grunderna som alla kan känna igen: glädje, acceptans, rädsla, förvåning, sorg, avsky, ilska, och förväntan.
  • Svartsjuka, till exempel, är en manifestation av rädsla - rädsla för att du inte är "lika bra" som något annat, rädsla för att bli övergiven, eftersom du inte är "perfekt" eller "det bästa."
  • Vet vilka situationer sak som känslor, och kunna skilja mellan ilska och rädsla, ibland flera känslor kan bubbla upp på samma gång, och den person som går igenom de känslor kanske inte kunna skilja de två.
 2. 2
  Inse att känslor inte bara verkar mystiskt från ingenstans. Många gånger är vi i händerna på våra känslor på en undermedveten nivå. Genom att känna igen dina känslor på en medveten nivå, är du bättre kunna kontrollera dem.
  • Det är också bra att känna igen en känsla från det ögonblick den är färdig, i motsats till att låta det bygga upp och intensifieras. Det sista du vill göra är att ignorera eller förtränga dina känslor, för om du läser detta, har du förmodligen vet att när du gör det, de tenderar att bli värre och bryta ut senare.
  • Fråga dig själv hela dagen: "Hur jag känner just nu?" Om du kan, dagbok. Skriv ner situationer som orsakade en intressant känsla i dig. På så sätt kan du hjälpa lokalisera det ögonblick föreföll det istället för att låta sitt ursprung glida iväg.
  • Ta ansvar för dina känslor. Skyll inte dem på andra människor. Inse när du försöker att skylla på andra människor för dina känslor, och låt inte ditt sinne komma undan med det tricket. Att ta fullt ansvar för dina känslor kommer att hjälpa dig att bättre kontrollera dem.
 3. 3
  Lägg märke till vad som pågick genom ditt sinne när känslor visades. Stanna och analysera vad du tänkte på, tills du hittar det trodde orsakade den känslan.
  • Din chef kanske inte har gjort ögonkontakt med dig vid lunch, till exempel, och utan att ens vara medvetna om det, kan tanken ha varit i bakhuvudet, "Han gör sig redo att sparka mig!"
 4. 4
  Skriv ner de bevis som stöder eller motsäger tanken som producerade känslor. Börja ansluta prickar om varför du reagerade som du gjorde.
  • När du börjar tänka på det, kanske du inser att eftersom ingen blir väl med just denna chef, kan han inte råd att faktiskt skjuta någon, eftersom avdelningen är för kort-bemannad.
  • Till exempel kan du ha undslippa något som du inte borde ha sagt som retade honom, men som det är för sent att dra sig tillbaka. Hans reaktion vid lunch kanske inte är vad du först trodde att det var.
 5. 5
  Fråga dig själv, "vad är ett annat sätt att se på situationen som är mer rationell och mer balanserat än hur jag såg på det förut?" Upptäck alla de olika möjligheter. Om inte annat, kommer att tänka på andra möjliga tolkningar varnar dig för många olika scenarier, och svårigheten att dra förhastade slutsatser.
  • Med denna nya information i beaktande, kan du dra slutsatsen att ditt jobb är säker, oavsett din chef småaktiga irritationsmomenten, och du är fri från de känslor som bekymrar dig. Om detta inte fungerar, dock fortsätta till nästa steg.
 6. 6
  Överväga dina alternativ. Nu när du vet vad känslor du arbetar med, tänk på minst två olika sätt du kan svara. Dina känslor styra dig när du antar att det finns bara ett sätt att reagera, men du har alltid ett val. Till exempel, om någon förolämpar dig, och du upplever ilska, kanske din omedelbara reaktion är att förolämpa dem tillbaka. Men oavsett vad känslor, det finns alltid minst två alternativ, och du kan säkert komma på mer:
  • Reagerar inte. Detta tillvägagångssätt är särskilt bra när man vet att någon försöker ägg du på eller avsiktligt hindra dig. Ge inte in, när du misslyckas med att visa en känslomässig reaktion, kommer den person som eggade dig på att bli frustrerad och så småningom sluta.
  • Koppla av. Lätt att säga, svårt att göra, men det finns några sätt att koppla av som inte kräver massor av träning, erfarenhet eller viljestyrka. När vi är arga eller upprörda vi knyter våra käkar och spänt upp. Ta ett djupt andetag är ett enkelt och effektivt sätt att packa ner känslomässigt upprörd. Det kommer inte att skingra den ilska men det kan slå ner ett hack eller två, precis tillräckligt för att hålla oss från att säga eller göra, något vi skulle ångra senare.
  • Göra motsatsen till vad du normalt skulle göra. Till exempel får du störd när din make regelbundet inte diska. I stället för att engagera dem i ett argument den andra du märker smutsiga rätter, lugnt diska själv och berätta för din make - i ett lugnt och samlat sätt - att du skulle uppskatta hjälp med tanke på allt du gör i hushållet.
  • Ta dig ur situationen. Låt oss säga att du är på en kommitté i arbetet som omfattar personer som är ofokuserad, arg och improduktiv. Du alltid blir upprörda när de deltar i mötena. En strategi för att hantera detta upprörd, frustration och ilska är att begära att omfördelas till ett annat utskott. I grund och botten, ta bort dig själv från en situation som du vet kommer att generera dessa starka, negativa och onödiga känslor.
 7. 7
  Gör ett val. När du bestämmer vad du ska göra, är det viktigt att se till att det är ett medvetet val, inte en reaktion på en annan, konkurrerande känslor. Till exempel, om någon förolämpar dig och du inte gör någonting, är det ditt beslut, eller är det ett svar på din rädsla för konfrontation? Här är några goda skäl att agera på:
  • Principer - Vem vill du vara? Vilka är dina moraliska principer? Vad vill du att resultatet av denna situation ska? Ytterst är som beslutet skulle du vara mest stolt över? Det är där religiös vägledning kommer in för många människor.
  • Logic - Vilket tillvägagångssätt är det mest sannolikt att resultera i resultatet du önskar? Till exempel, om du konfronteras med ett gatuslagsmål, och du vill ta den pacifistiska linjen, kan du gå bort - men det finns en god chans att bastant berusad blir förolämpad om du vänder ryggen. Kanske är det bättre att be om ursäkt och hålla honom prata tills han lugnar ner sig.

Del 2: erkänna idéer som orsakar negativa känslor

 1. 1
  Ändra ditt perspektiv. Ovanstående steg visar hur man inte ska låta dina känslor styra ditt beteende på plats. Om du vill uppleva färre negativa känslor till att börja med, ändra hur du ser på världen. Om du lär dig att vara optimistisk och laid back, ser du att negativa känslor gör färre framträdanden att räkna med.
  • Att vara optimistisk är viktig. Istället för att låta känslorna ta över eftersom du pessimistiskt räknar dem till, försöka tro på tanken att världen är i grunden bra, och att människor får vad de förtjänar, och att du är en bra person. Du kan börja hitta den Outlook ändrar dina känslor.
  • Erkänna att det finns vissa saker som du inte kommer att kunna förändras. Dessa saker är inte värt att bli frustrerad på. Du förmodligen inte kommer att förändra det sätt som vissa människor kör sin bil, till exempel. Det är inte värt att bli upprörd över. Vad du kan ändra är din reaktion på folk som kör vårdslöst och själviskt.
 2. 2
  Eliminera många av de själviska grundläggande övertygelser som ger upphov till störande tankar och negativa känslor. Det finns många irrationella idéer som upprepade gånger stör oss. De är alla falska, men många av oss är benägna att tro åtminstone några av dem en del av tiden. Här är några förutfattade meningar om jaget som är fel eftersom människor tänker på sig alltför mycket:
  • "Jag måste vara perfekt i alla avseenden för att vara värt besväret." Ingen kan vara perfekt på allt som vi måste göra i livet. Men om du tror att du är ett misslyckande om du inte är perfekt på alla sätt, du ställer dig upp för en livstid av olycka.
  • "Jag måste vara älskad och godkänd av alla som är viktigt för mig." Ibland kan du bara inte kan hjälpa att göra fiender, och det finns människor i världen som bär agg till nästan alla. Men du kan inte göra ditt eget liv eländigt genom att försöka behaga dem.
  • "När folk behandlar mig orättvist, är det för att de är dåliga människor." De flesta av de människor som behandlar dig har orättvist vänner och familj som älskar dem. Människor är blandningar av bra och dåligt. Kanske finns det något om dig som misshagar dem.
  • "Det är hemskt när jag på allvar är frustrerad, behandlas illa, eller avvisas." Vissa människor har en så kort stubin att de ständigt förlorar jobb eller fara vänskap eftersom de inte kan uthärda det minsta frustration. Världen behöver kryssa inte för bara dig. Var omtänksam mot andra människor.
  • "Om något är farligt eller rädda, jag måste oroa sig för det." Många människor tror att "arbetet med oroande" kommer att bidra till att göra problem försvinna. De kör själva galen av att göra upp saker att oroa sig för. "Okej, det är över. Nu, vad är nästa sak på listan som jag behöver oroa sig?"
  • "Det är hemskt när saker inte fungerar riktigt som jag vill." Skulle du ha förutspått loppet av ditt eget liv? Förmodligen inte. På samma sätt kan du inte förutsäga att det går att räkna ut exakt som du vill ha dem, även på kort sikt.
 3. 3
  Eliminera många negativa grundläggande föreställningar om jaget. Det finns människor som tror på sig själva inte tillräckligt mycket: Deras självkänsla är grunden i rännstenen, och deras känslor är resultatet av att inte kunna älska sig själv tillräckligt.
  • "Misery kommer från utomstående krafter som jag inte kan göra mycket för att ändra." Många fångar beskriver sitt liv som om det vore en kork, guppade upp och ner på vågorna av omständighet. Du kan välja om du vill se dig själv som en effekt av din situation, eller en orsak. Ta ansvar för dina handlingar.
  • "Det är lättare att undvika livets svårigheter och ansvar än att möta dem." Även smärtsamma erfarenheter, när vi kan få igenom dem, kan tjäna som grund för lärande och framtida tillväxt. Det är barnsligt att gå genom livet tänker att svårigheterna inte någonsin kommer att påverka oss.
  • "Därför att saker i mitt förflutna kontrollerade mitt liv, de måste fortsätta med det nu och i framtiden." Om detta verkligen var sant, skulle det betyda att vi är fångar i vårt förflutna, och förändring är omöjlig. Men människor förändras hela tiden - och ibland förändras dramatiskt! Du har förmågan att vara väsentligen vem du vill vara, du måste bara tro på dig själv.
  • "Jag kan vara så lycklig som möjligt genom att bara göra ingenting och njuta av mig själv, tar livet som det kommer." Om detta vore sant, skulle nästan varje rika eller bekvämt pensionär göra så lite som möjligt. Men i stället söker de nya utmaningar som en väg till ytterligare tillväxt. Du lurar dig själv att tro att du skulle bli riktigt glad att göra ingenting. Människor behöver nyhet att stanna nöjda.

Del 3: erkännande idéer som gör negativa känslor värre

 1. 1
  Lär dig att undvika de kognitiva förvrängningar som gör det ser värre än vad de egentligen är. De flesta av oss har hört uttrycket, "titta på världen genom rosafärgade glasögon." Men när du använder kognitiva förvrängningar, tenderar man att se på världen genom lera-färgade glasögon! Här är några idéer som du bör stoppa från att rulla genom huvudet om du fånga dig själv att tänka dem.
 2. 2
  Undvik negativa tankar som kommer från att känna sig otillräcklig. Otillräcklighet kommer från låg självkänsla, tanken att du inte är tillräckligt bra för att göra något eller förtjänar någon. Bannlys otillräcklighet från dina känslor så mycket som möjligt, och du kanske upptäcker att det har varit att hålla dig från att uppnå saker.
  • Allt-eller-inget tänkande. Allt är bra eller dåligt, utan någonting däremellan. Om du inte är perfekt, då är du ett misslyckande. Du förhala gör saker eftersom de inte är perfekt tills du har något annat val än att göra dem.
  • Diskvalificerande det positiva. Om någon säger något bra om dig, så räknas det inte. Men om någon säger något dåligt om dig, du "visste det hela tiden."
  • Anpassning. Du tror att du var orsaken till något dåligt som hände, när du egentligen inte hade så mycket att göra med det. Och be en vän att hjälpa dig att förverkliga dina känslor eller oro så att du kan ha någon att lita på.
  • Tankeläsning. Du tror att någon är respektlöshet dig och inte bryr sig om att kolla upp det. Du antar bara att de är. Du gör detta eftersom du känner att du inte förtjänar respekt, och så är alltför känsliga för människor som du tror kanske inte respekterar dig.
 3. 3
  Undvik negativa tankar som kommer från rädsla. Människor kan vara rädd för en massa saker, vi låter rädslan ta över våra rationella hjärnor eftersom vi är övertygade om något dåligt kommer att hända, även när vi inte har bevis för att det kommer.
  • Övergeneralisering. En enda negativ händelse förvandlas till en aldrig sinande mönster av nederlag. "Jag fick ett telefonsamtal jag aldrig kommer att få höra från någon igen." Eller "Hon gjorde slut med mig, varför skulle någon vilja träffa mig?" Du generalisera inte på grund av ett mönster, men eftersom du är rädd att mönstret.
  • Märkning och mislabeling. Detta är en extrem form av övergeneralisering. När du gör ett misstag, ge dig själv en etikett, såsom, "Jag är en förlorare." När någon annans beteende gnuggar dig på fel sätt, du bifoga en negativ etikett på honom, "Han är en lus." Mislabeling innebär beskriva en händelse med språk som är starkt färgade och känslomässigt laddade.
  • The Fortune Teller Fel. Du tror att det går att vända sig illa, och övertyga dig själv om att detta redan är ett faktum. Du har inga bevis för profetian, men du är övertygad ändå.
  • Förhastade slutsatser. Du gör en negativ tolkning, även om det inte finns några konkreta fakta som övertygande stödjer din slutsats. Du tror att förbereda sig för det värsta är bättre än att hoppas på det bästa, eftersom du är rädd, inte hoppfull.
 4. 4
  Undvik negativa tankar som kommer från andra komplexa känslor. Vill inte ge efter för dessa defaitistiska känslomässiga reaktioner. Ha tro på din förmåga att arbeta igenom saker. Tro på din egen självuppskattning. Om du kommer på dig själv att tänka något av dessa tankar, fokusera istället på ett positivt sätt att tolka din värd.
  • Förstoring (catastrophizing) eller minimering. Tänk dig att du tittar på dig själv eller någon annan genom en kikare. Du kanske tror att ett misstag du gjort eller någon annans prestation är viktigare än de verkligen är. Tänk dig nu att du har vänt kikaren runt och du letar igenom dem baklänges. Något du har gjort kanske ser mindre viktigt än det egentligen är, och någon annans fel kanske ser mindre viktig än de verkligen är.
  • Emotionell resonemang. Du antar att dina negativa känslor nödvändigtvis reflekterar hur saker och ting egentligen är: ". Jag känner det, därför måste det vara sant" Du vill att världen ska vara hur det känns för dig eftersom det kommer att hjälpa dig att känna dig mindre maktlös.
  • Bör uttalanden. Du slå upp på dig själv som ett sätt att få motiverade att göra något. Du "bör" göra det, du "måste" göra det, du "borde" göra det, och så vidare. Detta gör inte att du vill göra det, gör det bara du känner dig skyldig. När du direkt ska uttalanden mot andra, känner du ilska, frustration och förbittring.

Tips

 • Lär dig att känna igen och förutse "triggers" som ställa dig.
 • Låt inte rädslan från det förflutna hålla dig från din framtid.
 • Oavsett vad du väljer att göra, är det viktigt att fortsätta att erkänna känslor. Bara för att du inte reagerar på en känsla betyder inte att känslor inte existerar.
 • Prova att göra en lista på en massa känslor du vill vara medveten om antingen känner eller undvika. Varje dag lämnar en check eller markera med dem som du åstadkomma eller misslyckas med att uppnå ditt mål.
 • Ibland är det bra att hålla en pärm med linjerat papper. Sedan i slutet av dagen när du är i sängen kan du skriva ner alla dina tankar och känslor.
 • Vissa upplevelser som att se en film, höra ett ljud eller smakar på mat (sinnesintryck) kan utlösa eller åstadkomma goda känslor. De mer bra som du kan känna igen, uppmärksamma och vara medveten om, desto lättare är det att sätta dig själv i denna typ av en igenkännbar humör. Det är mycket lättare att få ut av en arg eller ledsen sinnestillstånd när du kan veta vad glad eller glad sinnesstämning är.
 • Bara försöka lugna ner inte panik.

Varningar

 • Många emotionella problem är så komplexa att de kräver ytterligare professionell hjälp av en legitimerad psykolog, kurator, eller socialarbetare.
 • Det är viktigt att kontrollera dina känslor, men undertrycka dem eller förneka att de existerar är helt annorlunda. Undertrycka dina känslor kan orsaka fysiska besvär och mer känslomässiga symtom.