Wke

Hur man gör mindful meditation

Denna meditation är en bra grund för samt att utveckla färdigheter för att förbättra din meditation.

Mindfulness är användbar överallt och är en "mångsysslare" meditation som utforskar alla aspekter av kropp och själ. Från detta, kan den användas för att utveckla djupare koncentration och erbjuder en hel del dolda förmåner på sidan såsom att vara en hjälp ankare för att förhindra sinnet att gå vilse i tankar och känslor och att utveckla färdigheter för att förbättra livskvaliteten.

Denna handledning ger en djupgående sätt att börja och hur man kan utveckla metoder för bästa resultat.

Steg

Hur man gör mindful meditation. Välj den plats du vill att meditera på.
Hur man gör mindful meditation. Välj den plats du vill att meditera på.

Framställning

 1. 1
  Välj den plats du vill att meditera på. Ideala egenskaper är de som är varken mörk eller för ljus, för varmt eller för kallt, och är en plats som sannolikt har många störningar. Det kan vara utomhus eller inomhus om det känns lämpligt. Om du inte känner sig säkra eller kunna meditera på ett ställe, är du bättre söker någon annanstans. Dess också bra om det finns en meditation center i närheten, men du kan enkelt använda en lugn plats i ditt hem eller en vän att använda.
 2. 2
  Välj och testa typ av hållning som passar dig - Det kan stå, sitta, gå eller ligga ner. Var och en har sina egna nackdelar och fördelar för den här stilen så det rekommenderas att studera en i taget tills du är mer medvetna och övat på att undersöka vad som händer. Att försöka göra dem alla på en gång som en nybörjare kan orsaka problem som kan vara nedslående, så det är bättre att välja en hållning och rättegång de andra efter lite övning och erfarenhet utvecklas.
  • Den hållning är en upprätt kroppshållning. Händerna kan höjas med handflatorna vända dig till en bekväm höjd och vinkel (du kan behöva justera armarna för att hitta en bekväm ställning där de hänga med minimal ansträngning och spänning), eller ner vid din sida.
   Fötterna ska vara axelbrett med vikten jämnt fördelad och knäna ska inte låsas. Slappna av magen och nedre delen av ryggen. Detta är en hållning som är svårt att utveckla men när utvecklade ger en känsla av soliditet.
  • Den liggande kroppsställning ofta kallas lejonet hållning. Det är liggande på höger sida med huvudet vilande på höger hand, eller en liten kudde. Den vänstra hand vilar på toppen av kroppen som är den vänstra sidan.
   Om du är medveten om att det påverkar din cirkulation är det rekommenderat att prova en annan stil. Ligga på rygg är en vanlig metod för nybörjare, men kan ofta framkalla sömnighet vilket äventyrar koncentrationen.
  • Den sittande hållning har också en mängd olika stilar och det är bäst att välja och hålla med den stil du kan hålla bekvämt. Vissa har benen i kors, en del har dem viks med ena benet på en annan känd som en halv lotus, eller båda benen vikta med fötterna uppåt, känd som den fullständiga lotus. Ibland fötterna är positionerade med sulorna vidrör och tårna pekar bort från kroppen.
   Kistan ska vara upprätt och öppna och nedre delen av ryggen och magen avslappnad. Halsen skall vara balanserad och huvudet lutas försiktigt framåt för att öppna luftvägarna. Dina händer kan vikas försiktigt på ditt knä, eller vilande på låren eller knäna. Palmerna kan möta upp med fingrarna antingen avslappnad eller försiktigt trycka på tummen, eller handflatorna nedåt vilande på benen.
  • Den promenader hållning är ofta det bästa för mindfulness meditation eftersom det ger mest med minst antal nackdelar och gör mindfulness lättast att införliva i din dagliga upplevelser. Walking är en långsam mild takt, vanligtvis över ett litet avstånd att gå fram och tillbaka och är bäst i en avskild, icke störande område.
   Det innebär också tom stepping, så att du när du flyttar foten du skiftar vikt efter att den har placerats. Händerna kan knäppta försiktigt eller vid din sida. Du kan fokusera på olika delar av kroppen såsom höfter, bröstet, benen, fötterna liksom avsikten att flytta.

Meditation praktiken

 1. 1
  Koppla in din valda hållning och utveckla en känsla av lugn fokus. När du har fast i din meditation, vilket för en nybörjare kan ta lite tid, undersöka de 4 grunderna för mindfulness, som också är känd formellt som de 4 referensramar som du kan studera. Du kan prova en i taget, eller ens alla av dem tillsammans eller i tandem.
  • Den första är uppmärksamhet på kroppen.
   • Detta är undersökning av dess sammansatta karaktär, annars känd som kroppen-mindfulness såsom mentalt notera, fokusering och utforska delar av kroppen såsom huvud hår, hud, tänder, muskler, ben hjärta, mage osv praxis fokuserar på vad de är, var de är, vad de beror på, vad de gör etc. Fokusera på varje del och studera den, kan du finna att själva objektet uppträder som en bild för dig eller blir tydligare på ett annat sätt. Fokus av "in och ut" andning är också uppmärksamhet på kroppen.
   • En ytterligare aspekt att studera är fysikaliska egenskaper, såsom dess fasta, flytande, temperatur och egenskaper rörelse.
   • En annan aspekt att studera är rörelsen och hur den reagerar och interagerar med händelser, trötthet och muskelspänningar och andra fenomen. Kroppen kämpar mot en hel del fysiska upplevelser, men utan sinnet, dess bara ett meningslöst och inaktiv klump av hud, kött och ben.
  • Den andra grunden är mindfulness av fysiska känslor och förnimmelser. Ofta kallas detta organ-stater meditation för att skilja det från kroppen-mindfulness.
   • Detta tittar på hur och när förnimmelser uppstår är en sak att fokusera på. Är de trevliga, obehagliga eller neutrala? Du kan notera "finns det nu en skön känsla" eller "det finns en värk här" etc. Studera hur sinnet och kroppen agerar och interagerar med dessa känslor.
   • En liknande metod som gäller för båda två första kroppen fokuserade stiftelser är en form av kropp scanning, scanning kroppen upp och ner för att undersöka förnimmelser och sedan låta dem gå att passera på en annan del av kroppen, eller titta på energiflödet.
   • Den skicklighet är inte bara att vinna tolerans av kroppen och förståelsen av dess natur, men att mentalt släppa den stress som uppstår och hur man kan slappna av kroppen för att minska spänningen.
  • Den tredje grunden är mindfulness av mentala tillstånd.
   • Detta omfattar tankar, fantasier, idéer, drömmar och bilder etc. Fokus är att titta på hur de uppkommer och förändras och hur de uppstår beroende av känslor eller utanför impulser eller mängden av koncentration du har. Du kan konstatera "jag plötsligt tänker på det här" eller "denna tanke har förändrats i detta". Här finns en möjlighet att studera värdet eller nyttan av tankar och teman.
   • En annan praxis är dessa mentala upplevelser som tittar på dem är en sak, men om du fastnar i dem då praktiken står stilla.
  • Den sista grunden är mindfulness i medvetandet.
   • Dessa kan omfatta sinnestillstånd såsom trötthet eller energiska stater, eller fokuserade eller ofokuserade stater, känner lugn eller orolig etc. Är sinnet domineras av en viss känsla, såsom girighet eller ilska? Är sinnet vill eller förkasta något? Dessa är alla frågor att ställa i detta ämne för att ge dig en medvetenhet om hur sinnet är närvarande.
   • Studera medvetandet är intressant eftersom det visar hur medvetandet påverkar temat tankar och fantasier. Om medvetandet är trött, kan personen uppleva tankar eller känslor av depression, men om sinnet är energisk, kan det göra sinnet ljus och lycklig, men om det är mer än det kan göra sinnet inte kan fokusera på en sak och därmed hoppar runt.
   • Den färdighet är att temperera eller försiktigt ändra tillståndet av medvetande, så introducera medkänsla när man känner sig deprimerad, eller goodwill när man känner sig arg eller uppskattning när man känner missnöje.
 2. 2
  Vid fokusering kan du notera saker verbalt eller mentalt. Mentalt är förmodligen det bästa som det verkligen bygger koncentration, men återigen, om det är lättare att studera det muntligt, gärna göra det, var noga med att öva den där du inte kommer att distrahera andra, eller distrahera dig. Du kan studera det med att notera varje händelse, eller i ett fall av en monolog som beskriver varje känsla eller erfarenhet, vilket kan hjälpa till att få en inblick samt se hur sinnet reagerar på ord och reagerar på kunskap, men utövaren måste vara försiktig att inte att komma upp i en berättelse.
  • Sikta på att arbeta tyst medvetenhet och slutligen word-mindre medvetenhet, där du är helt enkelt medveten utan att använda etiketter eller ord.
  • En integrerad del av alla fyra är att om något stressande stater i kropp och själ som uppstår utan att fördöma dem. Att vara snäll mot dig själv är viktigt och är svåra att träna, men också vara pragmatisk släppa stressen utan att döma dig själv. Sinnet hoppar ofta in i rädsla, ångest, förvirring eller förvirring och fördömande, vilket är ett tecken på att sinnet är fortfarande vild och inte mycket erfarna. När du har blivit mer skickliga och förtrogen med den mentala miljön och naturen av kroppen, då sinnet vet att vad det ser inte nytt eller ovanligt och inte reagerar på samma sätt.
 3. 3
  Tänk dessa grundläggande fall exempel där du får tillämpa denna meditation.
  • En person går upp och ned och notera rörelser som "lyfta foten, lägger ner, tyngden, fartminskning, stopp, vända..." (Etc) att lägga till extra mer subtila handlingar och känslor som de uppmärksammas.
  • En person är i en sittande ställning, notera andas in, andas ut och andra saker såsom muskler som används för att "sitta", använde musklerna expanderar lungorna samt eventuella känslor, mentala känslor, tankar, höra ett ljud, lukta en lukt etc, allt samtidigt lägga extra åtgärder som de uppmärksammas.
  • En person ligger på sin högra sida och märker muskler, senor, ben, organ, kroppsvätskor etc. Eller märker spänning och avkoppling och andra sensationer
  • En person står upp märker de muskler som används och de känslor muskel i "stå upp" och märker när sinnet är medveten om obalans och hur det försöker rätta till det. Du kan också känna och notera soliditet eller spänningar i kroppen samt mjukhet, värme eller kyla och rörelser.

Utveckla meditation

 1. 1
  Fortsätt att träna och utforska dessa aspekter. Målet är att observera ämnet tillräckligt för att bilda en djupare förståelse av livet, liksom att känna till hur kropp och själ samverkar och slutligen hur det förändras. Detta är allt så en person kan styra sig själva mot en mer hälsosam och lycklig situation.
  Det är bäst att erkänna allt som en oberoende process utan att säga det är mig eller mina. Du kan se saker som orsakar dig larm (eftersom de inte är vad du förväntat) men som faktiskt har hänt normalt under ganska lång tid.
 2. 2
  Fortsätta att öva och utreda. När du ser liksom hur många automatiska processer finns det att hända på egen hand, kan du se deras mer medfödda natur.
  Genom att släppa all rädsla, girighet, avsky eller okunskap om dessa stater genom att vara medveten om dem vid tidpunkten samt känner till vad de är, kan stressande händelser överges som att sätta ned av en tung börda.
  Sikta på att bära denna över för alla dagliga aktiviteter utanför formell meditation som på det sättet blir det ett verktyg som kan användas i alla sammanhang. Det finns en konsekvent metafor i meditation som alltid är bra att ha i åtanke: Sinnet kan ha sina rötter i leran, men det kan vara som en lotusblomma som höjer sig över den leriga vattnet stå fri och vacker.

Tips

 • Denna praxis kan användas som en kombination så kroppen mindfulness i någon hållning etc, för att få den bästa upplevelsen och möjlighet att studera dessa referensramar.
 • Ta det ett steg i taget, inte försöka vara medveten om för många saker, men precis vad du ser när du ser den och lägga till saker som de blivit kända för dig. Låt dessa saker går som de ändrar. Du kan förbättra den mängd din medveten om när du tränar.
 • Lyssna på avslappnande musik, naturljud eller "vitt brus" kan hjälpa dig i din mindful meditation, speciellt när du först börjar ut.

Varningar

 • Det rekommenderas att ta det ett steg i taget och diskutera dina resultat med en erfaren meditatör. Särskilt i tider av nöd.
 • Ska du se några bilder eller visioner som gör att du larm, kom ihåg att de inte kan skada dig, liksom mardrömmar kan inte riktigt skada dig.