Wke

Hur man kan övervinna ångest naturligt med livsmedel

Trots att hantera en fullskalig ångest oftast kräver terapi och / eller medicinering, mildare fall av ångest kan behandlas med livsstilsförändringar, inklusive kost förbättringar. Att övervinna ångest med mat, prova följande tips.

Steg

Hur man kan övervinna ångest naturligt med livsmedel. Skär ner på omega-6-fettsyror och öka ditt intag av omega-3 fettsyror.
Hur man kan övervinna ångest naturligt med livsmedel. Skär ner på omega-6-fettsyror och öka ditt intag av omega-3 fettsyror.
 1. 1
  Skär ner på omega-6-fettsyror och öka ditt intag av omega-3 fettsyror. Omega-6 fettsyror, som vi till stor del komma från vegetabiliska oljor, kan öka inflammation i hjärnan och har varit förknippade med humör obalanser. Omega-3 fettsyror, å andra sidan, skyddar mot inflammation och har visat sig förbättra människors allmänna humör, förmåga att hantera stress, och förmågan att sparka drogmissbruk vanor. Omega-3 fettsyror är särskilt vanliga i fet fisk.
 2. 2
  Drick kamomillte. Nya studier har visat att kamomill kan minska symtom på ångest.
 3. 3
  Ät mat som innehåller mycket tryptofan. Denna aminosyra kan minska ångest genom att främja bättre sömn. Exempel inkluderar ost, kyckling, sojaprodukter, ägg, tofu, fisk, mjölk, kalkon, nötter, jordnötter och jordnötssmör, pumpafrön och sesamfrön.
  • För att tryptofan-laden meals effektivare, göra dem högt i komplexa kolhydrater men medium till låg proteinhalt. Carbs gör tryptofan mer tillgänglig i hjärnan men proteinet har motsatt effekt.
 4. 4
  Ät långsamma kolhydrater. Dessa tros att öka nivån av serotonin i hjärnan, som har en lugnande effekt. Även komplexa kolhydrater såsom de som finns i hela korn har en positiv effekt på kroppen, undvik snabba kolhydrater som sockerhaltiga livsmedel.
 5. 5
  Undvik alkohol. Trots sin omedelbara lugnande effekt, kan processen att smälta alkohol gör faktiskt du känner edgy och störa din förmåga att sova.
 6. 6
  Införliva mer B-vitaminer i din kost. B-vitaminer tros motverka ångest genom att påverka hjärnans produktion av signalsubstanser. Vissa naturliga källor av B-vitaminer är:
  • B-6: av spannmål, baljväxter, bladgrönsaker
  • B-12: lax, ost, ägg
  • Niacin: kött, vete, svamp
  • Tiamin: frön, nötter, fläsk
  • Riboflavin: yoghurt, keso, lever
  • Pantotensyra: baljväxter, ägg, jäst
  • Biotin: blomkål, jordnötter, svamp
  • Folat: citrus, gröna bladgrönsaker, frön
 7. 7
  Ta kava rot. Studier har visat att kava kan ha en avslappnande effekt. Det har dock också kopplat kava till leverproblem, så tänk på att inte ta det om du har en svag lever eller dricka alkohol på en daglig basis.
 8. 8
  Inkludera protein i din frukost. Att göra din frukost mer energigivande kan hjälpa motverka effekterna av ångest under dagen.
 9. 9
  Håll hydrerad. Även mild uttorkning kan ha negativt påverka ditt humör.
 10. 10
  Ta valerianarot. Vissa studier har indikerat att valerianhas en lugnande effekt, vilket är varför det ofta används som en sömn stöd.
 11. 11
  Undvik koffein. Förutom skärper ångest genom att du känner skakis, kan den stimulerande effekten av koffein ta upp till åtta timmar att avklinga och stör din förmåga att vila.
 12. 12
  Drick en kopp te eller tinktur av oatstraw. Även mild, är oatstraw en av de mest populära nervines (dvs. ämnen som används för att lugna nerverna) och tros vara en stämningsstabiliserare. Som en bonus har det känt inga biverkningar eller läkemedelsinteraktioner.

Varningar

 • Det är fullt möjligt att vara orolig utan vitaminbrist. Om detta är fallet, kommer att ändra din kost gör lite (om något) för att lindra din ångest.