Wke

Hur att rensa ditt sinne för meditation

Tillståndet för att ha ett öppet sinne kan verka som en svår sak att uppnå, speciellt när du gör detta för att förbereda dig för meditation. Men det är mycket enkelt att göra och bra för din mentala hälsa. Med hjälp av de enkla stegen nedan, kommer du att kunna uppnå en lugn, fridfull och klar sinnestillstånd när du mediterar.

Steg

Hur att rensa ditt sinne för meditation. Slappna av din kropp.
Hur att rensa ditt sinne för meditation. Slappna av din kropp.
 1. 1
  Slappna av din kropp. En avslappnad kropp hjälper ett avslappnat sinne och hjälper till att lugna racing tankar. Det finns flera olika sätt att slappna av din kropp, från yoga, till djupa andetag. Några idéer för att försöka inkludera:
  • Ta en promenad och få lite frisk luft. Att vara ute i naturen lugnar nerverna och slappnar tunga spänningar i kroppen.
  • Ta en kort tupplur. Tupplur är ett bra sätt att slappna av. Det håller ditt hjärta friskt, och reparerar kroppen från spända, värkande muskler.
  • Drick en kopp växtbaserade grönt te. Ingredienserna i denna typ av te, förebygga hjärtsjukdomar, och bara lugna din kropp.
  • Ha ett glas varm mjölk. Ämnena i varm mjölk innehåller en speciell typ av syra som hjälper dig att slappna av och sova bättre.
 2. 2
  Hitta en lugn och fridfull plats att meditera på. Detta kan vara en park, i ditt rum, eller någonstans att du kommer att kunna koncentrera sig helt på. Välj en plats fri från distraktioner, såsom högljudda husdjur, ringande telefoner, eller små barn.
  • För regelbunden meditation, gör någonstans ditt meditation fristad. Oavsett om det är i sovrummet eller på vinden, under ett träd utanför eller bredvid en kropp av vatten, måste platsen för att ta kontakt med dig och ger en känsla av komfort och säkerhet.
 3. 3
  Lägg en mjuk handduk, matta eller matta på marken och ta en plats på den. Sitt i indisk stil positionen, eller någon annan plats där du känner dig bekväm. Börja att andas in och ut, mycket långsamt. Du börjar känna lugn och avslappnad.
  • Du kan känna dig mer bekväm liggande, sittande på benen,, golvet eller en stol står eller ens gå. Prova varje alternativ för att se vilken som fungerar bäst för att rensa ditt sinne.
 4. 4
  Börja räkna dina andetag. Försök att fokusera på just din andning, inte dina tankar - handlingen att räkna kommer att hjälpa dig att uppnå detta. Varje gång du andas ut, räkna det som en. Om en tanke inte råkar dyka in i ditt huvud, erkänna det, och låta det passera. Du kommer snart att inse att varje gång du räknar, du komma närmare in i ett tillstånd av fullständigt lugn.
 5. 5
  Öva denna övning dagligen. Genom att ta en ledig stund för att lugna dig själv och rensa ditt sinne, kommer du att bli bättre och bättre på att göra det varje gång. Med tiden kommer du också att det blir mycket mer naturligt att stänga ute omvärlden och sitta lugnt.

Tips

 • Om du har mycket på hjärtat, försöka skriva en att göra-lista innan mediterar. Lova dig själv att du kommer tillbaka till listan senare, att veta att du har fångat alla de saker som du måste prioritera. Detta kan bidra till att undanröja lust att lista alla dina måste-dos i huvudet istället för att koncentrera sig på meditation.
 • Prova att byta till bekväma kläder när du gör den här övningen. Tight, kliande kläder kommer att distrahera dig.
 • Se till att utrymmet du befinner dig i är tillräckligt varmt - är för kallt är sannolikt att uppmuntra vandrande tankar. Likaså att vara för varmt är förtryckande, så söka skugga eller en svalare del av huset när vädret är för varmt.

Saker du behöver

 • Bekväma kläder
 • Tyst plats för mediterar