Wke

Hur att ro (crew)

Rodd är en sport i OS och är också en sport som i många högskolor och gymnasier. De vanligaste båtarna rodde är singel, dubbel, par, quad, fyra eller åtta. Oavsett vad du väljer, kan rodd vara, och är, en rolig sport. Läs vidare för att lära!

Steg

Hur att ro (crew). Skjut dina händer framåt.
Hur att ro (crew). Skjut dina händer framåt.
 1. 1
  Få i båten. Har båten parallellt med kajen, lös. Se till årorna är i och skjuts så långt de kan gå tills spärren. Flytta årorna framåt och hålla dem med ena handen. Skjut sätet bakåt och satte ena foten i. Se till att stå på däck på båten och inte gå i botten, eller rundade, del av båten. Sedan sätta sig på huk och sitta ner på den glidande stolen. Du bör sedan kunna sätta foten i skon, och sedan flytta den andra foten i. Håll årorna i ena handen och trycka ifrån i dockan. Kom ihåg att stänga 'åra lås "på riggare att stoppa åra från poppar ut.
 2. 2
  Skjut dina händer framåt. Årorna kommer att flytta tillbaka. Se till att de är platt på vattnet när du gör detta. Fortsätt röra händerna framåt tills du inte kan nå längre. Sedan böja kroppen över tills den är fullt utdragen. Då ska du böja knäna så att sätet flyttas fram tills smalbenen är vinkelrätt mot vattnet. Tänk på att inte lunge (kallas "rusar bilden ') när du kommer till framsidan eller nå för mycket längd.
 3. 3
  Feather årorna. Detta innebär att rulla handlederna så årorna skifta så att de är parallella men ovanför vattnet. I sopa rodd (en åra), är det viktigt att bara rulla handleden närmast åra bladet (aka insidan handen. Detta kräver väldigt lite ansträngning och årorna är byggda för att bo i lägenheten eller rutade läge, så gör inte bekämpa den!
 4. 4
  Dra årorna tillbaka. När man sitter fram det första förslaget är att pressa benen tillbaka i en dynamisk rörelse, och sätet glider tillbaka. Ryck inte men applicera så mycket kraft som möjligt. Sedan luta sig tillbaka när du är nära slutet av slaget. Den slutliga rörelsen bör vara armarna. Båten kommer antagligen fjädra bakåt. Var inte orolig, skalen går bara bakåt.
 5. 5
  Feather årorna platt, upprepa sedan från steg två. Var noga med att rulla upp åran (s) när handtaget passerar knäna. Fortsätt att göra detta tills du känner att du har rest en lämplig mängd, och sedan ro tillbaka till där du fick den.
 6. 6
  Öva. Det tar lång tid att fullända din rätt rodd teknik. Men låt dig inte avskräckas, är sporten jättekul och ett bra träningspass. De första gångerna ut kommer att bli svårt, men ju mer du lär känna båten du är rodd desto lättare kommer det att bli.

Tips

 • Om du är rodd i en enda skalle, investera i några rodd solglasögon med en spegel fäste.
 • Rodd är en av de enda övningar som använder alla muskler i kroppen. Om du letar efter ett sätt att komma i form, få på ett skal eller använd roddmaskinen på ditt lokala gym. Men öva tekniken mer än makt eftersom om utövas fel, kan rodd allvarligt skada din rygg.
 • Du bör anlita en instruktör. Det är omöjligt att säga om du är rodd med rätt teknik utan en. Även om du är rodd i en liten båt kan du falla i vattnet. Båtar är också generellt mycket dyra och försäkring i allmänhet inte kommer att täcka din båt om du kraschar utan en instruktör.
 • Du kan också prova att använda en roddmaskin så att du inte förlorar din teknik över vintern om du inte använder en inomhus centrum. Många gym nu levererar roddmaskiner, så titta in på ditt lokala gym.
 • Om du fortsätter stänk, kan det bero på en av dina åror är för hög. Prova att sänka den på din ryggsim.
 • Om du får verkligen entusiastisk över rodd, kan du ange en lokal regatta. De har ofta divisioner för oerfarna roddare, kontakta din lokala arrangör (och ta med pengar)
 • Om du är nära en sjö, är vattnet oftast bara bra tidigt på morgonen. Det är när vattnet är som lugnast, och senare på dagen, kommer det förmodligen att bli många båtar att se upp för. En god tid är cirka sex sju på morgonen, eller ens på natten innan solnedgångar om du har tur.
 • Det finns ingen åldersgräns för rodd. Många barn börjar runt fyra års ålder med mindre skor och växa upp till OS-och högskolan besättningen material. Detta är ett mycket tillförlitligt alternativ för ditt barn om du är intresserad.

Varningar

 • Se till att du tar hand om ditt skal om du väljer att köpa en. Att hålla det i gott skick är en faktor i hur man ror. Om du inte tar hand om det, kommer det att vara en fara att rida på. Kom ihåg att tvätta den när du tar ut den ur vattnet.
 • Om du är oerfaren eller inte har en instruktör gå inte rodd om det finns många andra båtar på sjön eller floden, eller om vattnet är grov. Det är svårt att se någon rodd på egen hand på grund av hur lågt du är. Bara rad i slutna utrymmen där andra båtar inte kan gå om det finns andra båtar ute. Om du har några tvivel om det, inte gå ut. Det finns alltför stor risk för att tveka.
 • Kom ihåg att om en båt inte har en coxwain du måste ringa till dem för att varna dem om dig så att du inte krascha.
 • Nya roddare (och erfarna) kommer förr eller senare bli blåsor och / eller slet huden där handen (s) griper åra (s). Var noga med att rengöra alla eventuella blåsor och använda atletisk tejp för att skydda ömma händer. De kan vara smärtsamt, men ge inte upp!
 • Roddare Tips! Bring strumpor! Du vet aldrig vem (eller vad) har varit i dessa skor, så ta med strumpor för att skydda dina fötter! Om du inte blåsor kan bildas på hälarna.