Wke

Hur att sluta tänka för mycket

Det är en gyllene regel att tänka innan du talar, men du kan stöta på problem när du tror så mycket att du inte agerar, eller tror dig själv i ett tillstånd av okontrollerbar ångest. Letar du efter ett sätt att sluta tänka för mycket?

Steg

Hur att sluta tänka för mycket. Acceptera att du tänker för mycket.
Hur att sluta tänka för mycket. Acceptera att du tänker för mycket.
 1. 1
  Acceptera att du tänker för mycket. Precis som att äta, är att tänka något vi behöver göra för att överleva, så är det ibland svårt att bedöma när man gör för mycket av det. Men det finns flera röda flaggor som du gör för mycket tänkande för ditt eget bästa. Här är några av dem:
  • Är du konsumeras av samma tanke om och om igen? Gör du inte framsteg genom att tänka på just denna sak? Om så är fallet, kan detta vara ett tecken på att du bör gå vidare.
  • Har ni analyserat samma situation från en miljon vinklar? Om du har hittat alltför många sätt att titta på något innan du bestämmer hur du ska agera, kan du vara kontraproduktivt.
  • Har du tagit hjälp av dina tjugo närmaste vänner att tänka på en viss sak? Om så är fallet, då är det dags att inse att du bara kan be om så många åsikter om samma idé innan du kör själv galen.
  • Är folk säger ständigt att du ska sluta overthinking saker? Vill folk retas med dig för grubblande, att vara en filosof, eller stirrar ut ur regniga fönster hela tiden? Om så är fallet, kan de ha en poäng.
 2. 2
  Lär dig att släppa dina tankar. När du har accepterat att du har ett tänkande problem, är det viktigt att lära sig att låta dessa interventioner tankar går. Detta kommer att ta praktiken men kommer vara värt det i slutändan. Här är några bra sätt att släppa dina tankar:
  • Meditera. Om du känner att du inte vet hur man ska sluta tänka, måste du lära dig hur det är att "släppa taget" om dina tankar, så att det är något du kan göra medvetet. Tänk dig att tänka är som att andas, du gör det hela tiden, utan att ens inse det. Men om du behöver, kan du hålla andan. Mediterar hjälper dig lära dig att släppa dina tankar.
  • Motion. Köra eller ens gå kraftigt kan hjälpa dig att ta dig bort i alla dessa störande tankar och fokusera på din kropp. Delta i något särskilt aktiva, liksom makt yoga eller beachvolleyboll, kommer du så fokuserad på din kropp som du inte kommer att ha tid för dina tankar.
  • Säg dina idéer högt. När du har sagt allt högt, även om du pratar med dig själv, du har påbörjat processen att släppa taget.
  • Fråga om råd. Du kanske har förbrukat din egen tankekraft, men någon annan kanske kan erbjuda ett annat perspektiv som gör beslutet tydligare. Detta kan hjälpa släppa dina oroande tankar.
 3. 3
  Organisera dina idéer. När du släpper några av dina tankar, kan du hålla tillbaka de återstående. Organisera dina idéer kan hjälpa dig att fatta beslut, erkänna dina prioriteringar, och har en bättre känsla för vad tankar att undvika. Här är några bra sätt att organisera dina idéer:
  • Gör en praktisk lista över de saker som bekymrar dig. Oavsett om du skriver på papper eller en dator, bör du först definiera ett problem, skriv ner dina alternativ, och sedan lista för-och nackdelar för varje alternativ. Att se dina tankar framför dig kommer också att hjälpa dig att sluta cykla igenom dem i huvudet. När du inte kan komma på något mer att skriva, har ditt sinne gjort sitt jobb, och det är dags att sluta tänka.
   • Om att göra en lista ändå inte hjälpa dig att fatta ett beslut, var inte rädd för. Om två eller flera alternativ verkar lika tilltalande, tänka mer inte kommer att göra saker och ting tydligare. Det är när du ska lyssna på något djupare.
  • Håll en dagbok av de saker som bekymrar dig. Istället för kvardröjande över dina mest ihållande tankar, krafsa ner alla de saker på ditt sinne varje dag. Vid slutet av en vecka, gå igenom vad du har skrivit och göra en del av de saker som bekymrar dig mest. Du måste ta itu med dem först.
  • Ha en att göra-lista. Gör en lista över alla de saker du måste göra på en viss dag. Såvida "ruvande" är på din prioriteringslista, kommer detta att tvinga dig att se till att du har viktigare saker att göra än att sitta begrunda innebörden av universum!
 4. 4
  Agera. Vid denna punkt, har du använt din hjärna, har du lyssnat på tarmen, och du har fått ett andra utlåtande. Nu måste du vara djärv. Oddsen är, om man tänker för mycket, är det för att din rädsla få det bästa av dig, och du vill inte röra upp. Men det kommer en punkt där man måste "fiska eller skära bete"! Här är några bra sätt att agera mer och tänka mindre:
  • Vara social. Omge dig med människor du älskar kommer att hålla dig prata mer och tänka mindre.
  • Gå med i en klubb eller prova en ny aktivitet. Detta kommer att hålla dig fokuserad på uppgiften, till exempel bowling eller stickning.
  • Läs mer. Fokusera på de tankar hos andra människor kommer inte bara ge dig insikt, men kommer att hålla dig från att tänka på dig själv för mycket.
   • Läsa biografier av inspirerande män och kvinnor "av åtgärder" kan inspirera dig att se att bakom varje stor tanke, det finns en lika stor verkan.
 5. 5
  Leva i nuet. När du har löst tankeprocessen, och vidtagit åtgärder, fokusera din medvetenhet om här och nu. Ditt sinne kommer att frestas att fördjupa sig i ditt beslut, vilket gör att du tvivlar på dig själv och oroa sig, men det som är gjort är gjort. Här är några bra sätt att leva i nuet och att sluta oroa och börja leva:
  • Varje dag, göra en förteckning över minst fem saker du är tacksam för. Detta gör du fokusera på människor och saker i stället för tankar.
  • Ta in en vacker utsikt så ofta du kan. Detta gör du uppskattar den värld du lever i stället för alla dessa irriterande tankar.
  • Uppskattar vacker musik. Lyssna på en bra låt kan få dig att känna kontakten med världen utanför ditt eget huvud.

Tips

 • När du känner dig överväldigad av tankar, ta en stund att slappna av och analysera innan förlama.
 • Som du tror, ​​inte själv nedvärdera. För att göra detta eskalerar ångest och spiraler tänkande. Få bekväm med situationer som slutar och frågor besvaras på ett sätt som kanske inte är vad du vill. Handskas med denna besvikelse genom att släppa taget. Mantra "Det är över och jag fick inte min väg. Jag kommer att överleva." För att använda överleva får det att låta liv eller död. Du kommer att skratta flest gånger eftersom du kommer att inse hur triviala ärendet och hur mycket tryck du sätter på dig själv.
 • Vara neutral, och använda hjärnan för att förmedla information på ett effektivt sätt. Sinnet och handling processor fungerar effektivt när hormonella förändringar och adrenalin flöde är minimala.
 • Kom ihåg att vara stolt över att vara en tänkare. Du försöker inte ge dig själv en personlighet makeover - du bara försöker göra ditt tänkande vana mer hanterbar.
 • Ta en trevlig varmt bubbelbad med ljus och bara slappna av, det hjälper en hel del!
 • Tänkande är en process som kan leda till dåliga eller goda avsikter. Använd dina tankar bara för goda avsikter, det kommer att göra dig till en bättre människa.