Wke

Hur att tänka positivt

Att ha en positiv inställning är ett val. Du kan välja att tänka tankar som höjer ditt humör, kasta en mer konstruktiv ljus på svåra situationer, och i allmänhet färga din dag med ljusare, mer hoppfulla förhållningssätt till de saker du gör. Genom att välja att ta en positiv syn på livet, kan du börja att flytta ut ur en negativ sinnesstämning och se livet som fyllt av möjligheter och lösningar i stället för bekymmer och hinder. Om du vill veta hur man ska tänka mer positivt, bara att följa dessa tips.

Steg

Hur att tänka positivt. Förstå fördelarna med att vara en positiv tänkare.
Hur att tänka positivt. Förstå fördelarna med att vara en positiv tänkare.

Reflektera över dina negativa tankar

 1. 1
  Förstå fördelarna med att vara en positiv tänkare. Att välja att tänka mer positivt kommer inte bara hjälpa dig att ta kontroll över ditt liv och göra dina vardagliga upplevelser trevligare, men det kommer att ha många fördelar för din mentala och fysiska hälsa samt din förmåga att hantera förändringar. Att vara medveten om dessa fördelar kan hjälpa dig att bli ännu mer motiverad att tänka positivt på regelbunden basis.Here är några av de viktigaste fördelarna med positivt tänkande:
  • En ökad livslängd
  • Lägre depression och ångest
  • Ökad resistens mot vanlig förkylning
  • Bättre psykisk och fysiskt välbefinnande
  • Bättre coping färdigheter under tider av stress
  • En mer naturlig förmåga att skapa relationer och obligationer cement
 2. 2
  Ta ansvar för din attityd. Kom ihåg att du upplever omkring 50.000 till 60.000 tankar varje dag i ditt liv. Och de är dina tankar - reglage ingen hur du känner och tänker om du låter dem. Detta kan tyckas vara en mycket utmanande idé om du är van att absorbera känslor och preferenser andra människor, men du alltid gör ett val att tänka positivt eller negativt.
  • Äga upp till verkligheten att dina känslor är något som du kan styra. Detta gör att du känner mer rätt och möjlighet att ändra dina tankemönster.
 3. 3
  Gör en plan för att sluta vara en negativ tänkare. Det innebär att man beslutar att erövra negativitet som pågår omkring dig - och det kommer alltid att finnas gott om det. Tänk på vad du kan göra idag som är bra för dig och andra som är positiva och konstruktiva. Bestäm hur du kommer att reagera på ett sätt som kommer att göra en skillnad i ditt liv istället för att låta människor och situationer för att diktera vad du tänker och gör. Här är hur man har en skottsäker spelplan för positivt tänkande:
  • Låt inte andra människor förstöra din plan. Folk kommer ofta göra saker verkar viktigare eller oroande än de verkligen är. Genom att inte låta sig svepas bort av publiken-förstärkt ångest och istället ta tid att tänka över det och få ett svar som fungerar, kommer du att känna dig mindre pressad att följa eller att falla i linje även om detta stämmer inte vem du är.
  • Göra en plan för att bli mer positiv kommer redan att vara ett steg i rätt riktning. Detta kommer att hjälpa dig att stanna positivt eftersom du kommer att känna en större känsla av kontroll över ditt liv och dina val.
  • Din plan kan vara enkel: du kan lovar att identifiera och registrera dina negativa tankar varje dag, och att ta tid att reflektera över varför du hade dessa tankar och hur du kan förbättra dem.
  • När du fortsätter att utföra din plan, ser du att identifiera dina negativa tankar blir lättare och upprätthålla en negativ attityd kommer att bli svårare.
 4. 4
  Håll en dagbok för att reflektera dina tankar. Genom att spela in dina dagliga tankar, kan man faktiskt se ett mönster utvecklas precis innan du som visar en rad positiva eller negativa tankar. Skriv ner tankar och känslor som de tornar och försöka upptäcka de triggers som har resulterat i antingen positiva eller negativa tankar. Med bara tjugo minuter att följa ditt tankemönster i slutet av varje dag kan vara ett värdefullt sätt att identifiera vad som gick fel och vad du kan göra för att förbättra.
  • Istället för att skriva i tidskriften formulär, kan du även göra en lista över de fem vanligaste negativa tankar och positiva tankar du hade den dagen, och ta tid att analysera dem.
  • Att föra dagbok är särskilt användbart under tider av stress. Stress kan hanteras, men bara när du inser hur du reagerar på stressande händelser. Genom att notera dina triggers och reaktioner under stressiga perioder, har du något konkret att arbeta med att förändra till det bättre.

Identifiera och bekämpa negativa tankar

 1. 1
  Identifiera dina automatiska negativa tankar. För att skifta bort från negativa tankar som håller dig tillbaka från att ha en positiv syn, måste du bli mer medveten om dina "automatiska negativa tankar". När du känner igen dem, du är i stånd att utmana dem och ge dem deras marschorder att flytta direkt ur ditt huvud.
  • När du identifiera den negativa tanken, att veta vilken typ av negativa tankar är det kan hjälpa dig vidare battle denna typ av tänkande och motverka denna tanke med positiva tankar i motsatt riktning.
 2. 2
  Undvik "svart och vitt tänkande." I denna typ av tänkande är allt du stöter på antingen eller är det inte, det finns inga nyanser av grått. Därför, om något inte blir som du vill att det ska, måste allt vara dåligt eftersom ingenting kan räddas om det finns gråzoner. Det är en stor en för procrastinators som säger saker som, "Eftersom jag inte kommer att få detta papper gjort i tid, varför bry sig att försöka alls?"
  • För att undvika denna typ av tänkande, omfamna nyanser av grått i livet. Istället för att tänka i termer av två utfall, en positiv och en negativ, göra en lista över alla resultat i mellan för att se att saker och ting är inte så hemsk som de verkar.
  • Till exempel, om du får en sen start på ett papper och tror att du inte ska bry sig eftersom du inte kommer att avsluta det i tid, överväga andra möjligheter. Du kan sluta hälften papper och ändå få ett bättre betyg än om du inte slår den i, du kunde avsluta hela pappret men har det vara lite mer grov som du hoppats, du kan även prata med din lärare för att se om du kan få en förlängning.
  • "Svart och vitt tänkande" är en form av "att generalisera." Det är att tro att saker är aldrig eller alltid ett visst sätt. Detta är ett sätt att skälla dig in permanent oförmåga, till exempel när du säger något i stil med: "Jag har alltid botch dessa tester Varför skulle idag vara annorlunda.?" eller "Hon är aldrig fel, därför måste det vara jag som är fel."
  • Att se nyanser av grått i varje situation kommer att hjälpa dig att se att det är nästan aldrig slutet på världen när du känner din rygg trycks upp mot väggen.
 3. 3
  Undvik "personifiera." Anpassa tänker att allt som går fel är automatiskt ditt fel. Inte bara är detta en form av narcissism, men det är som kan få dig att känna hemskt i nästan alla situationer. Om du tar den här typen av tänkande för långt, kan du bli paranoid och tror att ingen tycker om dig eller vill umgås med dig, och att varje litet steg du tar kommer att svika någon.
  • Detta är det sätt någon som används för att absorbera folks känslor tänker. Du kanske tänker, "Betty inte le mot mig i morse. Jag måste ha gjort något för att rubba henne." Men det är mest troligt att Betty bara hade en dålig dag, du kommer bara frustrerad om du tänker på vad du kunde ha gjort för att skada henne.
  • För att undvika denna typ av tänkande, vara rationella. Sakta ner och tänka på alla de andra skäl en negativ situation kan hända. Till exempel, tänk Betty som individ utanför dig själv - du kanske minns att Bettys favorit husdjur dog under helgen eller att hon går igenom en tuff upplösning. Detta gör att du ser att hennes reaktion hade ingenting att göra med dig.
 4. 4
  Undvik "filter tänkande." Det är när du väljer att bara höra det negativa budskapet i något kommuniceras till dig. Till exempel kan din chef har lovordat dig på ett väl utfört arbete, men nämnde ett litet område där du kan göra några ändringar nästa gång. Din stackars chef försöker hjälpa dig att identifiera var du kan fixa några mindre frågor, och du är för upptagen att vända denna återkoppling till ett fördömande kritik, att inte se den gigantiska beröm som kom i din väg. Om du tror att det här sättet, då du aldrig får se det positiva i varje situation.
  • För att undvika filter tänkande, reflektera över hela situationen och även ta anteckningar. Gör en lista över alla de saker som sagts, positiv och negativ. Om du skriver ner allt din chef sa till dig under ett allmänt positivt möte, sedan har du visuell bekräftelse på att de positiva kommentarerna kraftigt uppväger de negativa.
 5. 5
  Undvik "katastroftankar." Det är när du inte kan tänka på någonting utan att ta det hela kommer att sluta i jämmer och elände. Till exempel kanske du tror att hela familjen kommer att drabbas av en buss under dagen, allt för att du inte kyssa dem adjö. Det är orealistiskt, och det är mycket ansträngande att hålla tänka på detta sätt. Här är hur du kan undvika katastrof tänkande:
  • Vara praktiskt. Tänk på risken för något helt förödande händer. Till exempel, om du hamnar i en negativ panik varje gång en älskad är på ett flygplan, kom ihåg att en person har en bättre chans att dö genom att bli träffad i huvudet med en kokosnöt än i en flygolycka.
  • Tänk på alla de katastrofer som hänt dig och människorna omkring dig. Visst, vissa människor blir tuffa raster, men hur många känner du faktiskt vet vem mördades, hade deras hus brutit sig in och alla sina ägodelar stulna, eller vars bilar exploderade? Chanserna är, antalet är nära noll.
  • För att minimera katastrofala tänkande, undvika tv-program som främjar idén om att ohyggliga mord eller tragiska olyckor till vardagen. De kan verka som vardagsmat när du tar den allmänna befolkningen i beaktande, men chanserna för dem händer att en person är mycket låg.
 6. 6
  Undvik "spådom tänkande." Om du tillbringar din tid stirrar in din kristallkula som faktiskt ser bakåt och avgör framtiden beroende på vad du har upplevt i det förflutna, kommer du vara övertygad om att saker och ting inte kommer att fungera. Till exempel, du kan säga till dig själv, "är Vänskapen dömd att misslyckas, precis som mina tidigare." Det kommer förmodligen att, eftersom du har just gummi-stämplat utfallet i ditt sinne, och ditt undermedvetna kommer att göra sitt bästa för att du misslyckas så att du ska vara rätt.
  • Istället, lära sig att ta saker från fall till fall. Bara för att du hade en dålig upplösning med din förra pojkvän betyder inte att samma sak kommer att hända med din nya pojkvän. Om du fortsätter att ha samma dåliga upplösningen av samma skäl, då är det dags att göra lite självrannsakan, men om det var en helt annan situation, ska du inte förlora hoppet i din nuvarande situation eller det kommer att visa.
 7. 7
  Utmana alla dina negativa tankar. Bara för att du kanske har tillbringat större delen av ditt liv att tänka negativt, gör det inte detta beteende rätt eller friska. Inledningsvis kan det kännas väldigt konfrontera att fortsätta att påminna dig själv om att de negativa tankar förtjänar utmanande när de nöd eller störa dig. Här är några bra sätt att börja utmana dessa negativa tankar:
  • Börja med att fråga enkla frågor när de automatiska negativa tankar dyker upp, särskilt frågor som "Har jag göra just det upp eftersom det lät rimligt, men jag saknade fakta?" eller "Hur hjälper det mig att tänka negativt så här?" och "Är den här situationen så illa som jag gör det ut att vara?"
 8. 8
  Byt ut negativa tankar med positiva tankar. När du känner dig säker på att du kan upptäcka och utmana negativa tankar, är du redo att göra aktiva val om att ersätta negativa tankar med positiva. Detta betyder inte att allt i ditt liv kommer alltid att vara positivt - ibland dåliga saker händer och du känner verkligen dåligt - och det är normalt. Siktar på en positiv syn innebär att ersätta de dagliga ohjälpsam tankemönster med tankar som faktiskt hjälper dig att blomstra. Här är några bra sätt att ersätta dina negativa tankar med positiva:
  • Hitta det goda i händelser, människor och saker omkring dig, hela tiden. Hitta minst en sak du tycker om varje person du möter och varje plats du går.
  • Gör en lista över alla tycker att du är tacksam för varje natt.
  • Inse utmanande situationer och människor som möjligheter snarare än som motgångar. En utmaning är en chans att växa och lära.
  • Säg till dig själv att framtiden är fylld med möjligheter och potential för bra saker. Gör en lista över alla de bra saker du ser fram emot att i framtiden.

Live en optimistisk liv

 1. 1
  Kom ihåg att tänka positivt tar tid. Utveckla en positiv syn är faktiskt att utveckla en färdighet. Du är inte född tänka negativt - det händer med tiden när du absorberar världen omkring dig, inklusive hur du har uppkommit, utbildade, och behandlas genom livet. Som med alla färdigheter, det tar tid att bemästra, och det kräver dedikerade praxis och milda påminnelser om att inte falla tillbaka i negativt tänkande.
  • Säga positiva saker om dig själv, regelbundet. Hur du kommunicerar med dig själv påverkar ditt tänkande och dina känslor, liksom din självkänsla.
  • Var noga med att berömma dig själv för saker gjort bra, du förtjänar att erkänna det goda du har uppnått och de ansträngningar ni gjort.
 2. 2
  Prova nya saker. Uppleva ett brett utbud av livet kommer att göra underverk. Kliva ur din komfortzon kan ofta ta dig på sängen och slå dessa negativa generaliseringar och svartvita tankar tillbaka till sin grotta. Något så enkelt som att försöka en ny mat i en restaurang kan leda till upptäckten av nya smaker och olika upplevelser, tillsammans med lanseringen av negativa tidigare intryck. Här är några andra nya saker som kan hjälpa till att sätta en positiv spinn på ditt liv:
  • Ta en tillförordnad klass. Detta är ett bra sätt att uttrycka dig och flytta ut ur din komfortzon.
  • Besök en ny stad, ort eller land och se hur andra människor ser på världen.
  • Läs en roman i en genre du aldrig övervägas innan.
  • Lär dig en ny färdighet, såsom stickning.
  • Ta upp lära ett instrument, gör sudoku, eller lära sig ett nytt språk.
 3. 3
  Vara mer medveten. Negativt tänkande är ofta en ursäkt för att bo på autopilot och sluta verkligen se och uppleva världen och andra varelser. Det är en form av att skapa en sköld runt sig själv och stänga på att vara närvarande och är mentalt lata. Genom att tvinga dig själv att märka folk, lyssna uppmärksamt, känna saker som händer till dig med nåd och omsorg och att vara medveten om vad som händer, ser du att det är mycket roligare att vara positiv. Såhär vara mer medvetna kan göra ditt liv mer positiv:
  • Du kommer att bättre kunna känna igen sköldpadda beteende (försöker fly tillbaka in i ditt skal) och vara varsam med dig själv istället för att slå dig själv för misstag - till exempel om du är bara trött och behöver en paus, kommer du lära sig att förstå din kropp och ta en paus istället för att tänka att du är långsam eller lat.
  • Överväga att ta upp meditation som ett sätt att centrera sig själv och lära sig utmärkt fokus. Genom att meditera varje dag under 10 till 20 minuter vid en tid som passar dig, kan du öka din medvetenhet om sig själv och den nuvarande, vilket hjälper dig att Corral de stinkande tänkande med större medvetenhet.
  • Prova att ta ett yogapass. Yoga kan också hjälpa dig att bli mer medveten om den värld som du komma i kontakt med din andning.
 4. 4
  Läs mer. Läs om människor som har kämpat rädsla med mod och har lyckats i livet, från upptäcktsresande till företagare. Genom att läsa, kommer du att få ny kunskap och förståelse och du kommer att se att du inte är ensam i vår strävan att ständigt återställa sinnet kurs. Varje person måste göra detta för att lyckas skapa ett personligt meningsfullt liv.
 5. 5
  Upptäck din kreativa sida. Om du inte har haft en chans att utforska din kreativa sida, nu är det dags. Att ta sig tid att vara konstnärlig och att arbeta med händerna eller utforska dina mest originella tankar kan göra underverk för din förmåga att tänka utanför boxen och att därför tänka positivt. Även om du inte tror att du naturligtvis är benägen till kreativitet, det finns ett antal sätt du kan uttrycka dig själv att bli mer positiv.
  • Plocka upp en kamera och börjar ta bilder som inspirerar dig, eller ens ta en fotokurs.
  • Ta en keramik eller keramik klass och njuter av att arbeta med händerna.
  • Vara en kreativ författare. Försök penning en dikt, novell, eller ens prova på en roman.
  • Ta en akvarell eller oljemålning klass. Detta är ett bra sätt att ge dig en paus när du fokuserar på bilderna på duk.
 6. 6
  Tillbringa tid med optimistiska människor. Optimismen är smittsam. Misery är också smittsamma. Vilket skulle du föredra? Om du vill bli smittad av optimism, bör du umgås med människor som kan ge något av värde. Leta efter det positiva i andra människor också - hitta vad som är goda i människor och framhävde att den kommer att hjälpa fler av den att blomstra. Här är hur man ska spendera mer tid med optimistiska människor:
  • Undvik människor som SAP din energi och motivation. Om du inte kan undvika dem, eller inte vill, lära sig att inte låta dem få dig ner och hålla din anslutning med dem kort.
  • Undvik dejta någon med negativa utsikter, om du verkligen bryr dig om den personen och vill förändra honom. Om du redan är benägna att negativa tankar, kommer du att hamna i en fälla.
  • Anslut med människor som har många passioner de kallar sin egen och vill dela dem med dig. Passion - och optimism - är smittsam.
 7. 7
  Ställ meningsfulla mål. Oavsett ditt mål kan vara, bör du hålla dig upptagen arbetar på det och tror på det du har satt för dig själv. När du når det första målet, kommer du bli inspirerad att fortsätta med de återstående målen, samt lägga till nya i ditt liv. Med varje mål du uppnå, oavsett hur små, kommer du att få självförtroende och din självkänsla kommer att öka, utfodring mer positivitet i ditt liv.
  • Och i allmänhet, har en plan för ditt liv - var du vill åka och hur du vill komma dit. Var vill du vara på vissa punkter i ditt liv? Det behöver inte vara komplicerat, men genom att ha en allmän plan, du ger dig själv motivation att övervinna hinder och att börja känna att du är i kontroll över ditt öde - inte ödet, inte andra människor, och inte slumpmässiga händelser.
  • Omfamna de svårigheter du kan möta när du försöker att nå dina mål. De kommer att hända så ofta som framgångar eller topp stunder i ditt liv, kanske oftare. De är där för att lära dig vad som inte fungerar, vad som behöver förändras, och hur du kan förbättra dina strategier. De är något du kan hantera, om du väljer att göra så.
 8. 8
  Glöm inte att ha kul. Okej, det är en klyscha, men det sägs ofta av goda skäl - människor som söker lite vanlig roligt i livet tenderar att vara gladare och mer positiv eftersom det inte är allt slit och aldrig sinande monotoni. Kul bryter upp det hårda arbete och utmaningar. Här är några bra sätt att bli mer positiva genom att ha roligt:
  • Gör något helt ur din komfortzon, som fallskärmshoppning eller bergsklättring, och se hur roligt du har.
  • Alltid tid för skratt. Umgås med vänner som får dig att skratta, gå till en komedi klubb, eller titta på en rolig film. Det ska vara svårt att tänka negativt när ditt roliga ben blir kittlade.
  • Anslut alltid kul i ditt schema. Om du är en stressad arbetsnarkoman med ingen tid för skojs skull, då du är mycket mer benägna att tänka negativt. Arbetar några timmar i din vecka när du har licens att skratta, goof av, och inte ta livet så allvarligt.
  • Bara vara vanlig dumt. Berätta dåliga skämt med dina vänner, spela klä upp, eller spela charader. Du kommer inte att kunna tänka negativt om du är för upptagen goofing och ha roligt.

Tips

 • "Positivitet lockar positivitet" på samma sätt som "negativitet drar negativitet". Om du är snäll, trevlig och bra att människor, kan du förvänta dig samma behandling tillbaka. Å andra sidan, om du är oförskämd, saknar seder och elaka mot människor, då människor inte kommer att respektera dig och kommer att undvika dig på grund av din ointressant eller nedsättande attityd.
 • Att ha en känsla av kontroll över ditt liv är en viktig del av den positiva utsikter tänkande. Likaså, undvika fällan att tro att andra människor har mer kontroll över sina liv än vad du gör - det är en negativ tanke tendens och kan leda till att du orättvist jämföra dig med andra människor och kan göra det tyckas att människor av inflytande i ditt liv ha mer kontroll över dig än vad de faktiskt gör.
 • Ändra dina mentala bilder. Vad och hur du ser dig själv och din omgivning göra skillnad för ditt tänkande. Du visualisera eller föreställa sig något vid varje vaken timme. Börja med att ändra dina gamla interna dis-Starkare bilder med bilder av något som du vill uppleva.
 • Håll dig i form fysiskt och äta sunt. Detta är viktiga förutsättningar för en positiv syn - det är mycket svårare att känna sig positiv när du är sjuk och / eller olämpliga.
 • Skratta ofta. Skratt och positiva känslor genom komedi, nöjen, roliga och glada aktiviteter är en viktig del av att hålla humöret uppe. Och ja, det är okej att skratta när det kommer till kritan - ibland tinkle av humorn är precis vad du behöver för att börja fixa saker.
 • Du kan inte alltid styra händelser i ditt liv, men du kan styra vad du väljer att tänka och känna på dem. Du kan välja att titta på saker positivt eller på annat sätt. Du bestämmer.
 • Gör saker som gnistan din kreativitet. Kreativa människor är fyllda med förundran och riskerar att följa många tunnlar i kanin warren av livet, ständigt nyfiken och upphetsad om vad de kan hitta. Kreativitet är en drivkraft för att känna positivt eftersom det inspirerar och leder dig på att fortsätta upptäcka, göra och åstadkomma i en aldrig sinande loop, för kreativa människor, är resan lika mycket glädje som destination, något som kan minska längtan efter saker du ännu inte har, och därigenom frigöra dig att njuta av vad du har i ditt liv redan.

Varningar

 • Om du känner självmordstankar, få hjälp omedelbart. Inte bara är livet värt att leva, du förtjänar att leva det fullt ut. Det finns gott om folk som är beredda att hjälpa dig genom förtvivlan och umbäranden.
 • Ångest och depression är verkliga förhållandena i behov av vårdande behandling. De är inte jämställas med den generiska negativt tänkande, även om ett sådant tänkande kan vara en del av vad fällningar / förlänger ångest eller depression. Sök omedelbart medicinsk hjälp för sådana psykiska sjukdomar - ju tidigare du nå ut till hjälp, desto snabbare kan du få ditt liv tillbaka på rätt spår och känner hela igen.
 • Ibland det förflutna eller framtiden hindra positivt tänkande. Om du har fastnat i det förflutna, låter ledsen eller dåliga erfarenheter från de senaste direkta dina nuvarande erfarenheter, lära sig att erkänna vad som hände utan att låta det påverka dagens tänkande och utsikter. Om du är helt fokuserad på framtiden på bekostnad av nu, försök att vara lite mindre orolig för vad som kommer framåt och börja leva mer i nuet.