Wke

Hur berätta om din tonåring är att skära

En försiktig uppskattning säger att 10% av tonåringar skär eller på annat sätt skadar sig själva. Uppenbarligen är detta ingen "fas" eller "trend," det är en tragedi. Denna artikel kommer att förklara några av de varningssignaler om självskadebeteende så att du kan hjälpa din tonåring.

Steg

Hur berätta om din tonåring är att skära. Leta efter en hel del skador och / eller ärr.
Hur berätta om din tonåring är att skära. Leta efter en hel del skador och / eller ärr.
 1. 1
  Leta efter en hel del skador och / eller ärr. Det mest uppenbara varningsskylt blir skadorna själva. Har din tonåring har ärr eller skador som inte är lätt bortförklaras, särskilt flera ärr eller skador i olika stadier av healing?
 2. 2
  Se upp för den typ av kläder de bär. Hon / han kan bära långa ärmar / byxor även när det är riktigt varmt ute. Män kan bära armband medan tjejer kan använda armband och / eller concealer.
 3. 3
  Har din tonåring blivit synes. Din tonåring kan agera återkallas / hemlighetsfull. Känner du att du inte känner dem så bra längre? Är de spenderar mindre tid med dig och mer tid ensam? Detta är en annan röd flagga.
 4. 4
  Titta efter tecken på. Ett tecken agerar deprimerad, "moody", och / eller att gå från normal till arga snabbare än du kan blinka.
 5. 5
  Observera dem för att se om de har slutat att delta i sin normala verksamhet. Hon / han kan undvika att gå till poolen eller stranden, gym klass, eller sport praktiken (alla aktiviteter som kräver mindre kläder.) Hon / han kan också vägra att gå för läkarundersökningar etc.
 6. 6
  Är de plockade på eller mobbad? Hon / han kan bli mobbad, har få eller inga vänner, har konflikter med dem, eller har en uppsättning nya vänner.
 7. 7
  Titta på dina medicinska förnödenheter... de försvinner? Om bandage, desinfektionsmedel etc. försvinner från ditt medicinskåp, är detta ytterligare ett tecken.
 8. 8
  Håll utkik efter vassa föremål på ovanliga ställen. Du kan hitta vassa föremål i hans / hennes rum eller på hans / hennes person.
 9. 9
  Har de låg självkänsla? Hon / han är förmodligen missnöjda med honom / henne och hans / hennes kropp-om din tonåring har upplevt en nedgång i självkänsla, kan detta vara ett tecken på att skära
 10. 10
  Fråga dig själv, är han eller hon arg hela tiden? Vill de inte dig längre?

Tips

 • Om du misstänker att din tonåring är eller på annat sätt skada honom / henne själv, inte få arg på honom / henne, klandra honom / henne för problemet, eller få honom / henne att känna sig skyldig för att göra det.
 • Försök att förstå varför hon / han gör det snarare än att fokusera enbart på det faktum att han / hon gör varför> det.
 • Håll dig lugn och stödjande, även om han / hon glider upp.
 • Inte bara be dem. Detta kommer att låta dem veta att du misstänker det och de kommer att känna behovet av att "gömma" från dig, och rädslan för att åka fast kan få dem att skära ännu värre, eller oftare.
 • Bli inte arg. Just nu behöver de verkligen hjälp, inte ilska.
 • Framför allt: Inte ignorera det, och få din!
 • Ge inte upp om hon / han inte kommer att prata med dig om det. Fortsätt att försöka, eller få dem att få rådgivning, de kan vara mer öppna för att prata med någon annan än dig.
 • Gör vad som krävs för att få dem att gå till rådgivning och / eller få det i första hand

Varningar

 • Inte överreagera, eller dra din tonåring till sjukhuset. Många människor i det medicinska området antingen inte vet hur eller inte vill ta itu med människor som skadar sig själva, och därmed, oavsett behandling han / hon skulle få skulle kunna uppvägas av den psykiska skador att göra detta kan orsaka.
 • Men om din tonåring klart behöver stygn eller har förlorat en hel del blod, tveka inte att ta dem till sjukhuset.
 • I de flesta fall är det kontraproduktivt att konfiskera din tonåring föredragna "verktyg" för självskadebeteende, om han eller hon inte har hans eller hennes bästa redskap, är det troligt att han / hon kommer att ta till allt som ligger och skräpar, som faktiskt, i flesta fall farligare än att bara låta dem använda vad de normalt gör.
 • Du kan inte göra din tonåring stopp, oavsett hur mycket du kanske vill, han / hon har att vilja.
 • Fokusera inte för mycket uppmärksamhet på de skador som själva eller överdrivet medlidande din tonåring, detta kan öka beteendet.
 • Inte sopa problemet under mattan, få din tonåring hjälp! Självskadebeteende i någon form är en farlig beroende som har potential att vara dödliga om de lämnas obehandlade!
 • Men inte ignorera skärning, eftersom det är som underförstått tolerera beteendet, vilket inte kommer att få dem att sluta