Wke

Hur man bygger självförtroende

Du vill vara säker på och, men vad händer om du börjar med lite eller inget förtroende? Hur får dig från punkt A till punkt B? Sanna självförtroende är inte en övernattning förvärv. Det tar engagemang för att inse att du är en god människa som är värd respekt och.

Steg

Hur man bygger självförtroende. Erkänn din osäkerhet.
Hur man bygger självförtroende. Erkänn din osäkerhet.

Bygga självförtroende

 1. 1
  Erkänn din osäkerhet. Vad betyder den rösten i bakhuvudet säger? Vad gör dig obekväm eller skämmas? Det kan vara allt från akne, till, vänner i skolan eller en tidigare traumatisk eller negativa erfarenheter. Vad som gör att du känner ovärdig, skamsen, eller sämre, identifiera den, ge den ett namn, och skriv ner det. Du kan också riva dessa skriftliga bitar att börja känna positivt på dessa punkter.
 2. 2
  Prata om det med vänner och nära och kära. Bär den på ärmen. Varje dag bör du nagga på det, bära den ner. Det finns ingen quick fix. Komma till roten av problemet, fokusera på det och förstå att du måste lösa varje fråga innan du kan gå vidare. Kontrollera om det är en gammal förbi känslor och om det verkligen är fortfarande relevant eller tillämpligt i ditt liv idag. Och det betyder inte att du måste bli av med allt vad får dig att må dåligt (många gånger, du kan helt enkelt inte). Du måste lära dig att acceptera dig själv, ditt förflutna, dina omständigheter som de är, utan att nödvändigtvis tänker på dem som "dåliga".
 3. 3
  Studsa tillbaka från dina misstag. Kom ihåg att ingen är perfekt. Även den mest övertygade människor har osäkerheter. Vid någon punkt i någon av våra liv, kan vi känna att vi saknar någonting. Det är verkligheten. Lära sig att livet är fullt av gupp på vägen. Och att det ofta otrygga känslor kommer och går, beroende på var vi är, vilka vi är med, stämningen vi är i, hur vi mår. Med andra ord, de är inte konstant.
 4. 4
  Identifiera dina framgångar. Alla är bra på något, så upptäcker de saker där du excel, sedan fokusera på dina talanger. Ge dig själv tillåtelse att vara stolta över dem. Ge dig själv beröm för dina framgångar. Underlägsenhet är ett sinnestillstånd som du har deklarerat själv ett offer. Inte tillåter dig själv att vara offer., Oavsett om det är genom konst, skrivande, etc. Hitta något du gillar. Alla föds med talanger och styrkor. Du kan utveckla och utmärka sig i din. Om det är svårt att nämna två eller tre saker du har viss förmåga eller helt enkelt att göra, tänka på saker som andra gör som du vill göra också och ta lite eller gå med i en klubb entusiaster. När du följer din passion kommer inte bara att det har en terapeutisk effekt, men du kommer att känna dig unik och fulländad, kan alla hjälpa till att bygga ditt självförtroende. Plus, kommer att lägga till en mängd olika intressen att ditt liv inte bara göra dig mer självsäker, men det kommer att öka dina chanser att träffa kompatibla vänner!
 5. 5
  Var tacksam för vad du har. Många av de gånger, vid roten av osäkerhet och bristande förtroende är en känsla av att inte ha nog av något, oavsett om det är känslomässigt validering, lycka, pengar, etc. Genom att erkänna och uppskatta det du har, kan du bekämpa känsla av att vara ofullständig och otillfredsställd. Att hitta den inre frid kommer att göra underverk för ditt självförtroende.
 6. 6
  Var positiv, även om du inte känner på samma sätt. Undvik självömkan, eller medlidande och sympati för andra. Aldrig tillåta andra att få dig att känna dig underlägsen - de kan bara göra det om du låter dem. Om du fortsätter att avskyr och förringa dig själv, andra kommer att göra och tror detsamma. Istället talar positivt om dig själv, om din framtid, och om dina framsteg. Var inte rädd för att projicera dina styrkor och kvaliteter till andra. Genom att göra så, förstärker du dessa idéer i ditt sinne och stimulera din tillväxt i en positiv riktning.
 7. 7
  Acceptera komplimanger graciöst. Rulla inte dina ögon och säga, "Ja, just det," eller undandrar sig. Ta det till hjärtat och svara (" Tack "och fungerar bra).
 8. 8
  Titta i spegeln och studier kring vad som kallas "ansikts återkoppling teori" tyder på att uttrycken i ansiktet faktiskt kan uppmuntra din hjärna att registrera vissa känslor. Så genom att titta i spegeln och ler varje dag, kanske du känner dig lyckligare med dig själv och mer säker i det långa loppet.
 9. 9
  Fejka det. Längs samma linjer leende för att känna dig glad, agerar självsäker faktiskt kan få dig att tro det. Låtsas att du är en helt säker version av dig, gå igenom förslagen och se hur du känner!
 10. 10
  Håll dig till dina principer. Det kan vara tufft, men om du inte har något du kan tro på, behöver du inte någonting. Om du inte står för något, kommer du att falla för vad som helst. Oavsett vad som har hänt i ditt liv, kan du lägga alltid anspråk på att från denna dag framåt, har du följt dina principer till bästa förmåga.
 11. 11
  Hjälp andra. När du vet att du är snäll mot människor omkring dig, och gör en positiv skillnad i andra människors liv (även om det bara är att vara snällare mot den person som tjänar du kaffe på morgonen), du vet att du är en positiv kraft i världen - som kommer att öka ditt självförtroende.
 12. 12
  Undvik perfektionism: Perfektionism paralyserar dig och håller dig från att uppnå dina mål.

Hjälp förtroendeskapande


Tips

 • och äta sunt. Motion höjer endorfiner och får en att känna gladare och friskare. Det är verkligen ett enkelt och effektivt sätt att öka ditt självförtroende.
 • Skick själv att prata positivt om dig själv. Varje gång ditt sinne vandrar och säga att du inte är apt på det, stanna upp en minut, ångra dessa negativa vibbar och säger att du kan göra det. Åtminstone bör du göra ett försök att uppnå detta skrämmande uppgift. Med den kommer du att lära dig mer om dig själv.
 • Var inte rädd för att skjuta dig själv bortom din fysiska eller mentala gränser. Ett sådant tryck skulle hjälpa dig att se hur lätt saker kan uppnås och därmed hjälper dig att finslipa färdigheter.
 • Undvik perfektionism. Perfektionism paralyserar dig och håller dig från att uppnå dina mål.
 • När du känner dig fruktansvärt osäker, skriv ner dina positiva egenskaper och läsa dem igen. Denna återkoppling skulle ge dig överraskande resultat.
 • Du kan ge dig själv med en extra dos av förtroende genom att använda bästa mig tekniken av självhypnos på förhand uppleva frukterna av ett långsiktigt mål, vilket minskar stressen.

Varningar

 • Var inte alltför vänlig mot alla, oftast kommer du att hamna utnyttjat.
 • Får inte insvept i dina misstag och älta dåliga poäng. De kan visa sig vara en frisk kontrast till dina goda sidor eller ens ge dig något att förbättra. Det finns ingen känsla som att vara bra på något du var riktigt dålig på.
 • Förväxla inte är högt för förtroendet. Några högljudda människor täcker sin osäkerhet. Om du är nöjd med dig själv, är du säker.