Wke

Hur inte vara blyg

Är du en blyg person? Är tanken på att ha en konversation gör din mage tur? Det är okej, alla är lite blyg. Denna artikel kommer att hjälpa dig att övervinna de flesta, om inte alla av din blyghet.

Steg

Hur inte vara blyg. Diagnostisera din nivå av blyghet.
Hur inte vara blyg. Diagnostisera din nivå av blyghet.

Sluta vara blyg

 1. 1
  Diagnostisera din nivå av blyghet. Är du så blyg att du förstenade att prata med någon? Eller är du bara blyg runt folk du inte känner mycket väl? Det kan vara fördelaktigt att be vänner (sådana som du är mest bekväm) för sina åsikter.
 2. 2
  Tänk: Vad vill du förändra? Varför? Är du störd av en brist på sociala färdigheter? Kämpar du med ytliga konversationer, visa dina känslor, ofta får besvärliga pauser i samtal, eller andra praktiska problem? Kanske du lyckas komma över "normal" / sällskaplig nog, men ändå vill du inte alltid känner sig obekväm och osäker. Och fråga dig själv hur mycket du verkligen vill förändra, inte alla är eller kan utåtriktad. Slösa inte insatser jämföra dig själv till andra. Säg inte själv att du ska vara som dem. Detta är helt enkelt negativ förstärkning, som bara får dig att känna att du är annorlunda, ensam, och i extrema fall även sämre. Faktum är, alla falls * någonstans * på de dimensionella teorier om personlighet, i fråga om att blyghet / kontra.
 3. 3
  Sätt dig där ute. Detta verkar självklart-det bästa sättet att träffa folk är att aktivt söka platser ut där du kan träffa människor! Gå till hösten dance party på din skola eller på kontoret julen träffas. Försök att träffa minst en person i slutet av natten. Hitta den lokala Open Mic & läsa några dikter du skrev i din college dagar.
 4. 4
  Vara lättillgänglig. Skulle du närmar dig någon med en sur uttryck på deras ansikte, eller deras huvud på sitt skrivbord? Inte troligt. Titta på dina skor kommer du ingenvart-det finns alltid en risk för att ge folk intrycket du fastnat upp. Prova en liten säker leende och ser personen i ögonen. Fejka det, 'til du gör det!
 5. 5
  Öva att prata. Även om detta kanske låter konstigt-stå framför en spegel eller blunda, tänka dig att prata med någon. Känn dig fri att prata högt, trots folk ser.
 6. 6
  Ta "små steg." Du kan inte rusa in i något-upp förväntningarna alltför högt kommer bara göra dig mer nervös och blyg. Genom att berätta själv flera gånger att du är ett misslyckande, kommer du verkligen uppleva glädjen i en självuppfyllande profetia i form av misslyckande! Försök att göra framsteg i små, lätt bryts ned, och identifierbara steg. Detta ger dig något nytt att lära sig varje gång, och du kan stolt hålla koll på utvecklingen. Fortsätt att göra saker som att ha samtal, och saker som är skrämmande eller svårt. Försök inte påskynda utvecklingen genom att försöka något alltför skrämmande eller för hårt-det beror på din egen personliga nivå av blyghet. När man vänjer sig något, kan du ta nästa steg.
 7. 7
  Fokusera din uppmärksamhet utåt, inte på dig själv. Detta är en av de viktigaste aspekterna av blyghet & social fobi. De flesta introverta gör inte detta med flit, men ofta är uppmärksamheten konsekvent dras till dig själv under samtal. Detta gör att du själv känner och håller en ond cirkel roterar. Forskning har visat att detta kan spela en viktig roll i varför människor kan uppleva panikattacker efter relativt milda ängsliga stunder. Snarare än att märka att du blir blyg, eller du kanske har sagt något pinsamt, försöka ta en lättsam inställning till upplevda brister, och de flesta människor kommer att känna empati-känsla kopplad som en människa är enklare än du kanske tror! Alltid visa intresse för andra människor och / eller omgivningen. Du kan kännas som alla tittar på dig, men i allmänhet, är folk inte dömer dig. Förvrängd uppfattning är den skyldige i den här situationen. Andra är upptagna med att göra sina egna saker och prata osv, och är inte ute efter dig. (**)
 8. 8
  Be dina vänner att introducera dig till sina vänner. Träffa människor är ett bra sätt att övervinna blyghet. Även om det kan låta scatter-brained, är det verkligen inte.
 9. 9
  Visa upp dina talanger. Till exempel, om du gillar konst överväga att måla uppsättningar för en pjäs. Det blir lättare att lysa om du känner dig bekväm. Å andra sidan, var inte rädd för att förgrena sig och upptäcka något nytt.
 10. 10
  Var uppriktig. Inget behov att vara over the top. Några av de största samtalen började med "Jag gillar din skjorta. Fick du det på (butikens namn)?"
 11. 11
  Öva. Det gör perfekt, inte det?
 12. 12
  Ändra dina skygga blickar. Ta en stund att titta på dig själv. Är du den sortens person som bär mörka färger, alltid har en huva upp eller bär mörk make-up? Förutom att göra vissa människor försiktig med er, detta gör du mycket ouppnåeligt.
  • Bär ljusare kläder. Liva upp din garderob. Gå från att bära svarta, röda och blues att bära grönt, gult och orange. Pastels kommer att ge dig en viss glöd.
  • Bär ljusare make-up. Du skulle bli förvånad över hur mycket detta hjälper ditt utseende, och kommer att få fler personer att prata med dig.
  • Kom ihåg att du inte alltid måste ändra ditt utseende. Du kan bara helt enkelt göra ditt uttryck mer vänligt. Låt folk veta att det är okej att prata dig.

Tips

 • Leta efter heta trender att prata om och inte prata om dig själv. För att prata om dig själv med någon är lite tråkigt!
 • Tänk på ett bra citat för att göra dig inte blyg. Här är ett bra exempel på ett citat kanske du kan använda. "Säg det innan det är för sent". Tänk på det citatet i ditt huvud och över tid, kan du ändra.
 • Prata med slumpmässiga människor, även människor som du inte känner. Var trevlig, och snart får du ditt rykte ute!
 • Prata med folk! Du kommer att ångra om du inte gör det.
 • Stödet från dina vänner är verkligen viktigt. Har introducera dem du till fler människor. Att ha dem att falla tillbaka på är riktigt trevligt att se fram emot.
 • Det viktigaste du kan göra är att bara säga det. Det spelar ingen roll om det gör att du ser dum, dum, eller lam. Om det är vad du tror, ​​säg det.
 • Det kan ta lite tid, men om det bara inte hjälper, då bara tänka på en tid då du önskar att du skulle ha sagt något och inte gjorde. Du vill inte önskar att du skulle ha sagt det igen. skulle du?

Varningar

 • Att övervinna din blyghet är ett stort företag. Förvänta dig inte att vara blyg en dag, och helt frispråkig nästa. Det fungerar inte så. Ha tålamod, och kom ihåg, "Rom byggdes inte på en dag."
 • När man talar i din "bullrande röst" känner inte generad eller tvekar att göra din åsikt vara bekant. Effekten är mer djupgående om en allmänt blyg talar upp högt för vad de tror.
 • Slutligen, var dig själv och aldrig låta någon sätta dig ner.