Wke

Hur man stoppar sig själv skada

Om du är trött på att dölja dina armar med tröjor, eller bär hattar för att täcka håret, trött på att försöka dölja din självskada, är detta för dig. Det kommer inte att bli lätt att stoppa självskadebeteende, men det kommer att bli bättre för din framtid, och framtiden för de som bryr sig om dig.

Steg

Hur man stoppar sig själv skada. Erkänna att du har ett problem.
Hur man stoppar sig själv skada. Erkänna att du har ett problem.
 1. 1
  Erkänna att du har ett problem. Det är samma steg i varje form av kämpar addiction, och du är beroende, erkänner det bara hjälper dig att inse att du behöver något för att hjälpa dig. Om du är en av dem som tror, ​​"Jag behöver inte någons hjälp. Jag kan ta hand om mig själv." Du har fel. Alla behöver någons hjälp vid ett tillfälle i deras liv, och om du kämpar denna förödande missbruk, är din tid nu. Det spelar ingen roll om du har gjort det i 2 veckor, eller 2 år. Du måste sluta, innan det kommer till den punkt att du verkligen gör dig illa.
 2. 2
  Tänk positivt. Du behöver inte köra genom gatorna säger, "Mitt liv är fantastiskt!" men du behöver ändra ditt tänkande. Det kommer inte att ske över en natt, inte förvänta sig att. Det kommer att hända långsamt, men det kommer att hända om du låter det. Börja med att göra små saker, som, när du känner negativ, tänk på varenda positiv del av det. Du kanske måste verkligen tänka, men i varje dålig situation finns det bra saker att komma ur det. Chanserna är om du har ett problem med självskadebeteende, har du en självkänsla problem. Det viktigaste att göra för att åtgärda det är verkligen enkelt. Precis tänka positivt, det tar ett tag att hända, men om du gör något enkelt som att stå framför spegeln och berätta för dig själv "jag är vacker." Varje dag kommer det att hjälpa. Varje gång du tänker på något dåligt om dig själv, motverka det med en bra sak, även om du har att komma med något som känns dumt som "jag har coola skor."
 3. 3
  Hitta coping färdigheter. Några exempel på friska coping färdigheter är, lyssna på musik, skriva, läsa, rita, ta en dusch / bad, kramar ett uppstoppat djur eller filt, spela ett spel, prata med folk, och kör handen genom något lugnande, som sand eller ris. Spela, petting eller helt enkelt hanterar djur har visat sig vara en viktig lösning för ångest och depression, de bästa två orsaker till självskada. Själv-Harmers uppmuntras att ha minst ett husdjur som de kan hantera, till exempel en hund, katt, fågel eller gnagare. Att skada sig själv är en typ av coping färdigheter, men det är ohälsosamt. Hitta saker att sysselsätta dig, så att du inte tänker på det. När du tänker på det, hitta saker att få ditt sinne av det. Att skriva är ett riktigt bra coping färdigheter, eftersom det hjälper släppa dina känslor eller vill självskador, och ju längre och mer emotionella ditt skrivande är, desto mer stress du får ut, vilket Lessons din önskan att skada sig själv. Om du lägger din coping skicklighet i kraft och fortfarande vill självskador, är den bästa möjliga sak du kan göra är att be om stöd.
 4. 4
  Tipsa någon. Du behöver inte gå på Facebook och säga "Hej, jag skada mig själv." Men du bör tala om för någon du litar på, föredra en vuxen, som dina föräldrar eller lärare (eller någon annan vuxen), men även berätta en vän är ett stort steg upp. När du känner behov av att självskador, är det bästa du kan göra för att berätta någon som du känner så. De kommer inte att vara arg på dig, eller tror att du är självmordsbenägen eller något, kommer de bara där för att trösta dig på de sätt som du behöver. Säger någon om ditt problem kan vara en mycket svår sak att göra, särskilt om du har gått månader eller år utan att någon vet om det, men det är det bästa du kan göra om du vill stoppa.
 5. 5
  Tro på dig själv. Om du inte tror på dig själv att du kan göra det, då blir det mycket svårare att sluta. Försök inte lura dig själv och tror att det kommer att hända över en natt, men inte vara negativt Nancy och tror att du aldrig kommer att kunna sluta. Narkotikamissbruk är ett monster, en stor läskig monster som många människor möter, men varje monster har sin svaghet. Om du tänker positivt och tro på dig själv, kommer små saker som att slita långsamt monstret i stycken, förrän det är bara ett minne som lämnade några ärr. När du slutar självskadebeteende, kommer du att känna och tänka mycket bättre. Tror att andra bryr sig om dig, och omsorg om dig själv. Du kan stoppa-bara tro på dig själv.

Tips

 • Bär fåniga band och halvvantar. Halvvantar hjälper dölja dina handleder och när du verkligen vill skära bara knäppa fåniga bandet på handleden
 • När du känner för att skära hålla en isbit i handen eller ta djupa andetag.