Wke

Hur bli av med en baksmälla

"Jag kommer aldrig dricka igen!" är en vanlig fras hörs efter att någon vaknar upp efter en natt av att dricka med ett hamrande huvudvärk och en mage rulla runt som en sneaker i en tvättmaskin. Här är några tips som hjälper dig att bota baksmälla.

Steg

Hur bli av med en baksmälla. Ät något som innehåller en hel del fett.
Hur bli av med en baksmälla. Ät något som innehåller en hel del fett.

Innan du dricker

 1. 1
  Dricka vatten. Innan du går till en fest, dricka mycket vatten för att undvika uttorkning och för att späda ut alkoholen du ska dricka.
 2. 2
  Ät något som innehåller en hel del fett. Fett är bättre än kolhydrater när det gäller att bromsa kroppens upptag av alkohol. Gå till biff, korv, stekt mat eller pizza innan du beger dig till en fest.
  • Fettet sitter i kroppen i minst 12 timmar och smörjer slemhinnan i tarmen, vilket gör att kroppen absorberar alkoholen långsammare.
 3. 3
  Space dryckerna. Ha ett glas vatten eller en alkoholfri dryck mellan varje drink för att späda ut alkoholen i kroppen. Anledningen män vanligtvis kan hantera mer alkohol än kvinnor är att de har en högre andel vatten i sina kroppar.
 4. 4
  Håll dig till ljusare alkohol. För att mildra effekterna av baksmälla, väljer öl och tydliga vätskor (t.ex., vodka eller gin). Malt / mörk sprit (t.ex. whisky eller rom) tenderar att producera huvudvärk, och rött vin innehåller tanniner som gör samma sak.

Morgonen efter

 1. 1
  Ta en icke-acetaminophen over-the-counter smärtstillande såsom acetylsalicylsyra eller ibuprofen. Smärtstillande medel verkställer topp på cirka fyra timmar, så effekten av att ta ett smärtstillande medel innan sängen kommer vara borta nästa morgon (när din baksmälla strejker).
  • Alkohol stör hur levern bearbetar paracetamol, så ta det kan leda till leverinflammation och permanenta skador.
 2. 2
  Drick mycket vatten och elektrolyt-påfyllning sportdrycker nästa morgon. Detta kommer att hjälpa till att lindra symtom på uttorkning, som ofta går hand i hand med en baksmälla.
  • De processer som bryter ner alkohol producerar även mjölksyra och andra kemikalier som stör produktionen av glukos (socker) och elektrolyter, det är därför sportdrycker är en bra idé. Drick inte koffeinhaltiga drycker - de gör du kissar mer, också.
 3. 3
  Ät bränd toast. Kol i den brända delen hjälper filter föroreningar, vilket är varför människor på sjukhus för alkoholförgiftning få en potent kol slurry pumpas in i deras magar.
 4. 4
  Ät intetsägande mat som rostat bröd och kex. Det är inte att "absorbera" alkoholen (vilket är vad de flesta tror). Det är för att öka ditt blodsocker.
  • Alkohol hindrar kroppen från att upprätthålla normal koncentration blodsocker och lågt blodsocker leder till trötthet och svaghet).
  • Komplexa kolhydrater (spannmål, bröd ) är bra val.
 5. 5
  Har buljong soppa att återställa salt och kalium. Kalium behövs för nerv-och muskelfunktion och du förlorar en hel del genom urinering efter att ha druckit alkohol. En banan, avokado, chips eller glas apelsinjuice kommer också bidra till att återställa kalium.
 6. 6
  Ha mat eller dryck som innehåller att hjälpa dig att bränna alkoholen snabbare. Äta frukt och dricka juice kan göra att du känner dig bättre. A 1976 studie antyder dock att medan fruktos lindrar metabola effekter av alkohol, kan det inte lindra symptomen av en baksmälla.
 7. 7
  Gör en bacon smörgås. Brödet kommer att höja ditt blodsocker, och proteinet i bacon bryts ner till aminosyror för att hjälpa fylla hjärnans signalsubstanser som tömdes av alkoholen.
 8. 8
  Var glad. A 1997 studie i British Medical Journal (BMJ) föreslår att skuldkänslor om att dricka, en neurotisk personlighet, blir arg eller deprimerad när man dricker, och efter att ha drabbats av "negativa livshändelser" under de senaste 12 månaderna är bättre prediktorer för symtom på baksmälla än hur mycket eller vad du dricker!

Myter om baksmälla rättsmedel

 • Den ordning i vilken du dricker alkoholhaltiga drycker avgör inte magnituden av baksmälla, utan det är den typ som du dricker.
 • Diet drycker kommer inte bidra till att mildra baksmälla.
 • En wake-up cocktail kommer bara fördröja, inte hindra, din baksmälla. Undvik skruvmejseln på morgonen.
 • Hangover piller gjorda av naturliga ingredienser som jäst och extrakt kronärtskocka gör mycket lite för att lindra baksmälla. Ett tillägg görs av fikonkaktus kan lösa muntorrhet och frågor illamående, men inte den fruktansvärda huvudvärken.
 • En av de viktigaste orsakerna till illamående under en baksmälla är inte bara på grund av alkohol i sig (myt), är en stor del av det lågt blodsocker (lever med upp alla tillgängliga glukos att bearbeta alkohol) och ökad magsyra produktion (speciellt om du drack rött vin).
 • Över disk anti-illamående läkemedel som innehåller fosfor och fruktos kan hjälpa korrigera problemet blodsockret och minska irritationen från magsyra.

Tips

 • Stick med icke-kolsyrade blandare. Kolsyrad dryck blandare påskynda alkohol absorption.
 • Vet dina gränser. Sjuttiofem procent av människor som dricker sig berusad har en baksmälla nästa dag. Antalet drycker som krävs för att nå ett tillstånd av berusning varierar från person till person. Har du inte mer än tre drinkar i 1-2 timmar, och inte mer än fem drinkar i en natt. Kvinnor och personer med asiatiskt ursprung kanske vill överväga att ha en lite mindre eftersom de är mer mottagliga för baksmälla. De tenderar att ha lägre nivåer av alkoholdehydrogenas, ett enzym som bryter ner alkohol.
 • Ät innan du dricker så alkohol inte absorberas lika snabbt.
 • Välj lätta vätskor (vodka, gin) över mörka sprit (konjak, whisky). De har färre kongener, som bidrar till baksmälla. Sammantaget, drycker med mer kemikalier producerar värre baksmälla. Rött vin är en av de värsta syndarna. En studie fann att baksmälla symtom varierade med typen konsumeras av alkohol: (i minskande allvarlighetsgrad) brandy, rött vin, rom, whiskey, vitt vin, gin, vodka, och ren etanol.
 • Välj mindre koncentrerade drycker. Öl är bättre än skott av whisky, till exempel.
 • Prickly pear juice kan minska baksmälla. Drick en matsked några timmar innan dricka alkohol. Studier där det har visat sig att C-reaktivt protein (som släpps i levern för att motverka inflammation) är 40 procent lägre när fikonkaktus juice konsumeras, vilket indikerar att den inflammation som orsakas av alkoholkonsumtion avsevärt reduceras.
 • Ostmassa ris eller kärnmjölk kan också hjälpa lugna magen.

Varningar

 • Även utan behandling, bör en baksmälla pågå högst 24 timmar. Om du fortfarande känner dig dålig efter det, kontakta en läkare.
 • Motion gör inte en baksmälla försvinna. I själva verket kan det göra baksmälla värre genom ytterligare torkning dig.
 • Det bör noteras att överdriven konsumtion av vatten kan leda till hyponatremi (extremt låga salthalten i kroppen), som kan döda dig. Det är bättre att använda både vatten och sportdrycker, så elektrolyt bibehålls.
 • Den "hår av hunden"-metoden eller dricka mer alkohol på morgonen har visat sig vara ineffektiva på bota roten problem och kan mycket väl vara en genväg till långsiktig alkoholism. Det är bäst att undvika.
 • Om du inte kan komma ihåg vad som hände när du drack, eller om du får baksmälla på regelbunden basis, kan du ha ett alkoholproblem. Prata med någon om att få hjälp.