Wke

Hur blir ambidextrous

Michelangelo, Einstein, Tesla, Leonardo da Vinci och Truman var alla fysiskt ambidextrous. Här är några tips för att lära sig hur man gör det. Dessa har samlats in från vänner, böcker och internet.

Steg

Hur blir ambidextrous. Öva med allt du gör.
Hur blir ambidextrous. Öva med allt du gör.
 1. 1
  Öva med allt du gör. Håll ditt glas med din icke-dominanta handen, öppna din dörr, hammare en spik, borsta tänderna, rakning, etc. Växla musknapparna också. Försök att komma ihåg att använda din motsatta hand med de små sakerna.
 2. 2
  Tålamod är nyckeln. Ge dig själv samma tålamod du skulle ge ett barn att lära sig att öppna en burk soppa, låsa upp dörren, och så vidare. Du är hårt ledningar din hjärna att lära sig något främmande, precis som ett barn lära sig att göra saker för första gången, så låt inte inledande frustration komma till dig.
 3. 3
  Börja göra saker i tandem: Swirl 2 glas vatten med båda händerna samtidigt. Kasta 2 buntar av papper samtidigt, fånga 2 bollar, "vax på, vax av." Känn hur det är att använda båda händerna samtidigt. Sträva mot att uppnå balans i dina armar och händer.
 4. 4
  Börja skriva eller rita med båda händerna. Tack ner lite papper och börjar rita fjärilar, vaser, symmetriska föremål, skriva ord, bokstäver, former, eller whatnot. Även om ditt skrivande kommer att vara hemskt i början, skriva ett par rader varje dag från början.
 5. 5
  Skriv zig-zag/like ett DotMatrix: För att ta allt detta till nästa nivå, skriver från vänster till höger (normal riktning) med höger hand, och från höger till vänster med vänster, skriver baklänges meningar som ser korrigera när den hålls upp till en spegel. (Detta kallas boustrophedon.) Detta är användbart eftersom righties används för att skriva "från tummen till lillfingret", och kan skriva mer naturligt med sin vänstra hand vid skrivning bakåt.
 6. 6
  Lär jonglering. Tre och fyra bollar. Ett bra sätt att träna din svagare armen.
 7. 7
  Skriv med din motsatta hand. Det är säkert möjligt att skriva med din icke-dominanta hand - det kräver övning och beslutsamhet men!
  • Öva skriva med din icke-dominanta hand för en månad eller mer. Varje dag, skriver ut alfabetet med din icke-dominanta hand med gemener, versaler och kursiv (om du vet hur). Vid första handen blir vacklande och bokstäverna blir inte alls lika snyggt som med den andra handen. Men fortsätt att öva och ditt skrivande börjar bli bättre.
  • Om du är en leftie försöker skriva med höger hand, vända blad 30 grader motsols. Om du är en rightie försöker skriva med vänster hand, vända blad 30 grader medurs.
  • Gör inte "klo" din hand. Det kan vara frestande att greppa pennan så hårt som möjligt, vilket gör din hand till bollen som en klo, men detta kommer att stoppa dig från att skriva effektivt och kan sluta skada. Ta del av hur din hand är placerad och blöt upp det då och då när du skriver.
  • Stärk din icke-dominanta handen. Försök lyfta vikter med andra handen för att bidra till att stärka musklerna. Börja med lätta vikter och som du blir starkare, använda tyngre och tyngre.
  • Skriv med din bra hand i spegeln för att se hur det skulle se ut att skriva med den andra handen. Detta ger dig en tydlig visuell till metoden och hjälper din hjärna att föreställa samma åtgärd för din icke-dominanta handen.
  • Öva dessa tekniker dagligen i minst en månad, kanske längre. Snart kommer du att skriva flytande med dig icke-dominanta handen, med väldigt få misstag.
  • Använd andra handen för att skriva "Den snabba bruna räven hoppar över den lata hunden. The Lazy Dog beslutar att vakna upp och vara icke-lat", eller liknande för praktiken. (Den meningen föreslås är bra för praktiken, eftersom det är en pangram, vilket innebär att det är en fras som innehåller alla bokstäver i det engelska alfabetet.)
  • Din hand kan börja anstränga i början, men bara ta en paus och försöka igen senare, eftersom denna spänning så småningom kommer att försvinna.
  • Ett annat sätt: Hitta ett litet stycke och praxis skriva stycket om och om igen. Titta även på skillnaden i skrifter, och se vilken bokstav du måste bli bättre på.
  • Använd en penna som flyter lätt, för att underlätta skrivandet. Och papper av hög kvalitet bidrar till att göra upplevelsen mer njutbar.

Tips

 • Förvänta dig inte att ha perfekta skriver i en veckas praktik med din icke-dominanta hand, kom ihåg, det tog dig längre än en vecka till perfekt penna kontroll med din dominanta hand! Att köpa en handskrift bok avsedd för barn och följa tillsammans med övningar kan hjälpa.
 • Om du vill avancera snabbt, försöker bara skriva en punkt (vänster till höger) varje dag med din icke-dominanta handen. Efter en eller två veckor, bör du se stora förbättringar. Kom ihåg: Rom byggdes inte på en dag, men ingen nation har gynnats av ett hundra-års krig.
 • Håll patienten, ta det lugnt och ha kul med det. Du fixar det.
 • Spegel dina aktiviteter: Gör saker medurs och moturs samtidigt.
 • Om din icke-dominanta handen är svag och du vill använda den med verktyg och för tung aktivitet, plocka upp ett par stora kinesiska Stressbollar (de måste vara de stora), och försök att utöva din hand och fingrar på detta sätt när du är på telefonen, mousing, etc. Så småningom komma till den punkt där du kan smidigt snurra kulorna i handflatan utan dem röra.
 • Du kan också prova att spela sport med den andra svag hand om sporten är lätt för dig med stark hand.
 • Om du vill, är ett annat sätt att öva med att måla naglarna.

Varningar

 • Om du rakar med din icke-dominanta handen, vara noga med att inte skära dig. Eftersom du inte är van att använda den handen, tar det inte mycket för dig att glida och råkar skära ditt ansikte, ben, etc. Samma sak gäller för spikar i - vara noga med att inte krossa den dominerande handen håller spik!