Wke

Hur de kan utöva ett öppet sinne

En timme av ökad hjärnaktivitet via Nytänkande eller uppleva nya stimuli kan göra dig smartare, mer energisk, mer kreativ, mer social och mer öppen för nya erfarenheter och sätt att tänka. De viktigaste ingredienserna är att vara öppen för nya upplevelser och att göra ändringar i tidigare sätt att tänka om dessa upplevelser. Här är några av de oändliga antal aktiviteter som kan stimulera din hjärna.

Steg

Hur de kan utöva ett öppet sinne. Låt inte dig själv någon dödtid.
Hur de kan utöva ett öppet sinne. Låt inte dig själv någon dödtid.
 1. 1
  Låt inte dig själv någon dödtid. Väntan (i kön på banken, ett kafé, en restaurang, mataffären, eller väntar på någon att hämta dig, eller en show på TV för att starta), begrunda saker, beräkna, och. Du kan, till exempel, (du kan få till 50 på några timmar, 200 inom några veckor), försöka komma ihåg alla dina högstadielärare namn, memorera primtal, bli bra på att recitera alfabetet baklänges, lär det grekiska alfabetet (framåt och bakåt), minns hur många filmer Tom Cruise har varit i, eller prova fördubbling siffror (1, 2, 4, 8, 16...) tills de blir utmanande. Du kan även prova att fördubbla antalet visuellt, som i föreställande ett enkelt föremål (som en marmor), sedan två, sedan fyra, och så vidare. (Ett bra sätt att göra detta är att föreställa sig objekten i ett rutnät eller på en cirkel.)
 2. 2
  Reflektera över ditt eget trossystem. Varje beslut du gör i livet är baserat på ditt trossystem. Öppna ditt sinne, börja att lista dina grundläggande övertygelser, och för varje fråga dig själv varför du tror det. Fråga sedan dig själv om du skulle kunna tänka dig att vara dig om du inte exakt tror det längre, men trodde något marginellt annorlunda. Sedan marginellt skiljer sig från den. Välj en tro en vecka och arbete på det. Fråga några riktigt goda vänner vad de tror och hur de fått sina övertygelser. Förstå detta: din tro är helt unik för dig, din väns trossystem är unikt för dem. Ett öppet sinne är bekväm med olikheter och med hjälp av olika linser för att se ett problem.
 3. 3
  Tänja på gränserna för din kropp. Genom att använda din kropp på nya sätt, kan du lära dig mer om dig själv och utöka ditt sinne. Gå baklänges genom hela huset för en helt ny rumslig perspektiv (försiktigt så att inte snubbla över något eller falla ner för trappan). Lär dig att göra ett handstående, backflip, eller en kip-up. Ta kampsport klasser. Prova några hip-hop klasser eller lära sig en breakdance flytta. Kan du röra tårna? Arbetet med det. Prova skidåkning, snowboard, jet skiing, hängflygning, parasailing, surfing, och allt annat som tänjer gränserna för din komfortzon!
  • Lär dig att snurra en penna runt tummen, lösa en Rubiks kub, eller prova cup-stapling]]. Vet inte vad någonting är? Slå upp det!
  • Lär dig att. En bra träning för din hjärna, ögon och reflexer. Är tre bollar för lätt? Försök med fyra, eller ännu bättre, fem. Om du får mycket bra, prova 10! 20! 50! Tycker det är omöjligt? Ha ett öppet sinne. Försök kontakta jonglering för en annorlunda utmaning.
  • Prova en ny fysisk känsla. Ta ett dopp i en glacial sjö eller en varm källa.
 4. 4
  Stimulera dina ögon. Gå till en billig eller gratis konstgalleri. Även om du tycker det är dålig konst, kan det fortfarande vara tankeväckande och presentera dig för människor med olika smaker från din egen. Titta på filmer eller i genrer som du normalt inte utforska. Fördjupa dig i cyberpunk, skräck, anime, dokumentärer, stand-up comedy (Eddie Murphy, George Carlin, Louis CK, etc), eller något annat du har inte blivit av att försöka (och potentiellt älskande).
  • Titta visar att ni diskriminerar. Hatar du (eller tror att du skulle hata) OC? Gör en punkt för att försöka det en gång eller två gånger. Gör samma sak med en såpopera, science fiction, eller fantasy show. Titta på spanska kanaler, religiösa kanaler, upptäckten, Resor, eller Disney Channel, även om bara för ett par dagar.
  • Försök att inte titta på någon TV i två veckor. Fyll din nyfunna lediga tid med nya och spännande aktiviteter.
 5. 5
  Stimulera dina öron. Lyssna på musik du har inte haft mycket exponering, såsom klassisk, ny ålder, zouk, rappa, hip-hop, drum and bass, dubstep, trance, metal, jazz, exotica, polka, Internationellt, mariachi, land, eller Afro-blues. Du behöver inte gilla det i början, men om du håller ett öppet sinne, kan du fortfarande tycker det är intressant. Lyssna på en radiostation som du normalt inte lyssna på eller använda en online musikspelare som Pandora som kommer utsätta dig för nya artister baserat på dina föreslagna intressen.
 6. 6
  Läs om olika människor och livsstilar. En stor inkörsport till detta är Wikipedia, där du kan läsa artiklar på en mängd olika metoder, såsom BDSM,, Wicca, kristendom, det gröna partiet, konservatism, anarkism,, Discordianism, och Amish. Fundera på hur många medlemmar de har i världen. med en organisation som arbetar med en gemenskap av människor som du inte är bekant med.
 7. 7
  Lär dig något nytt. Ta ovanliga klasser på ett community college eller community-baserade utbildningsprogram nära dig: plocka upp en katalog och öppna ditt sinne att lära sig saker som konsthistoria, korg-vävning, första hjälpen-utbildning, eller affärsetik. Din lokala universitetet erbjuder sannolikt enkla undersökning kurser med inga förutsättningar, såsom meteorologi, näring, eller japansk popkultur. Du kan även hitta oväntade ämnen såsom Vampyrer och Varulvar. Lär dig olika språk (norska, esperanto, japanska, franska, arabiska, italienska, finska, samiska, kinesiska, Navajo, etc.), särskilt de med rötter väldigt olika från din egen. Internet är ett bra ställe att hitta obskyra klasser billigt eller gratis. Leta efter gratis föreläsningar på YouTube eller KhanAcademy.org.
  • Gå klubbarna baserade på saker du inte har någon kunskap om. Ett Alfapet klubb, investering klubb, folkdans club, etc., skulle inte bara lära dig något nytt, men också göra dig nya vänner.
  • Bygg löjliga saker som radioapparater, legos, robotar och Trebuchets.
 8. 8
  Förbättra din läsning och räkning. Lär dig att skriva eller tala baklänges. (Leonardo DaVinci, själva sinnebilden renässansen man och en jack-of-all-trades, skrev alla sina anteckningar bakåt så att de bara kunde läsas med en spegel.) Eller prova att skriva upp och ned, eller läsa baklänges. Ingen av dessa är så svårt som det kan tyckas, du kommer snart att få kläm på det.
  • Lär dig att läsa och skriva ett språk som du inte vet. Här är några idéer: norska, portugisiska, spanska, tyska, italienska, arabiska, arameiska, mandarin, maltesiska, kantonesiska, ryska, finska, latin, walesiska och holländska.
  • Lär dig att räkna in en annan siffra bas än den du är van vid (chansen att du använder decimal), användning binära (bas 2), oktala (bas 8), duodecimal (bas 12), hexadecimala (bas 16), vigesimal (basen 20 används i maya siffror ) eller annan talsystemet. När du börjar att bekanta sig med grundläggande funktioner, prova att konvertera från ett system till ett annat. Därefter blandar olika system i en enda operation. Kasta in några av det eller det, och en dag du skulle kunna föröka-kodad hexadecimal med "ed vigesimal.
  • Lär klassiska chiffer system och algoritmer. koda och avkoda använda Vigenère chiffer, en bibel chiffer, eller.
 9. 9
  Utforska andra kulturer och religioner. Börja med att prova nya livsmedel. Har du haft sushi? Vad sägs om vietnamesiska? Medelhavet? Indian? Native-europeisk? Cajun? Har du någonsin ätit en boba? Ett skott av vetegräs? Har du rökt vattenpipa eller ätit durian eller filippinska delikatess, Balut? Medan du ändå håller på, delta kyrkor, synagogor, moskéer, tempel, fackliga möten fackliga, och meditationer.
 10. 10
  Face din rädsla. Är du dator-analfabet? Putz runt på en dator för en stund. Var inte rädd. Du får inte bryta något. Lär dig ett programmeringsspråk. Ingenting är så svårt som alla gör det ut att vara. Bygg din egen dator. Tycker det är svårt? Du kommer aldrig veta förrän du faktiskt gör det. Det är lite löjligt hur många how-to: s finns på att bygga en dator.
 11. 11
  Öppna ditt sinne för andra politiska eller religiösa synvinklar. Du kan finna det svårt att magen i början, men med tiden kanske du hittar ett korn av sanning i vad din nemesis har att säga. Även om du inte gör det, kommer du att kunna argumentera med en av "dem" mycket mer intelligent. Här är en hård men effektiv metod: ta en kontroversiell fråga som du har en stark åsikt om. Skriv en uppsats försvara din åsikt med så mycket bevis och verkliga citat som möjligt. Sedan skriva en annan uppsats försvarar den andra sidan, återigen med bevis och citat, med tanke på att sidans argument på allvar och vara noggrant ärliga och sätta i så mycket ansträngning som du gjorde den första uppsatsen.
 12. 12
  Försök att blockera ut en av dina sinnen. Gör vardagliga saker, som att städa ditt rum eller med din mobiltelefon, med en ögonbindel. Det sätter saker i perspektiv när du är tvungen att "skapa" nya sätt att göra saker du redan har räknat hur man gör. Du kan också prova med en annan del av kroppen för att göra saker, som att skriva med tänderna eller skriva med tårna.
 13. 13
  Spela strategispel. Strategin är poesi i sinnet. Bridge, pjäser, schack, shogi, och Go är alla bra sätt att utöva din mentala flexibilitet. Göra sticksåg och / eller brainteaser pussel kommer också att hjälpa dig undermedvetet tänka på saker på nya sätt, och du kan överraska dig själv på hur begåvad du är på vissa typer av pussel!
 14. 14
  Res. Att bli en outsider verkligen utsätter ett sinne för nya saker. Du kan även göra denna resa i ditt land eller stat! Hur väl känner du din egen stad? Har du provat att använda bara en cykel, eller bara med dina egna två fötter och kollektivtrafik? (Någonsin funderat på vad det är som om det var det enda sättet att ta sig runt, säga om du var fysiskt oförmögen att köra runt? Att vara en fotgängare då och då kommer att göra dig till en bättre förare.) Gå utanför misshandlad banan!
 15. 15
  Fundera på de mysterier av världen. Vilket kom först: hönan eller ägget? Eller tycker om platser som Bermudatriangeln: varför så många människor försvinner? Kolla in böcker och webbplatser på dessa konstiga frågor.
 16. 16
  Lär dig att spela ett musikinstrument. Piano är mycket populär. Eller försöka lära den afrikanska trumman djembe. Du behöver inte ha det bästa instrumentet för att börja lära. Om du har en vän som kan spela ett visst instrument, han / hon kommer säkert att hjälpa dig att starta. Om du gillar det, kan du gå med i en klass.
 17. 17
  Prata med någon som du normalt inte skulle prata med. Chatta upp din busschaufför, en demonstrant, någon på hans eller hennes lunchrast, en hemlös person, eller någon annan som du kanske inte annars ge mycket på. Alla gillar att berätta historien om sitt liv.
 18. 18
  Tillbringa en hel dag utan att någonsin kontrollera vilken tid det är. Vakna upp när du vaknar upp och gå till sängs när du är trött. Du ser att en dag är mycket längre än du trodde och att solen fortfarande rör sig utan dessa små siffror tickar. Vad som skiljer det verkliga från det artificiella?
 19. 19
  Lär dig att rita och måla från livet. Kroki kommer att förändra ditt sätt att se världen. Öva är det bästa sättet att bli bra på det. Leta efter gratis online konstkurser och böcker inklusive en serie av Andrew Loomis. Lokala grupper får ibland ihop offline för en Sketch Crawl eller andra "plain air" resor. Unna dig en ficka sketchbook, skissa set och en bra penna eller bara improvisera med gratis ballpoints eller pennor och ryggen av gamla utskrifter.
 20. 20
  Bläddra något som du inte är bekant med internet. Läs slumpmässiga ämnen på Wikipedia. Skriv in ett ord i en sökmotor och se vad som händer. Prova webbplatser som Stumbleupon och Digg för att hitta olika saker på webben. Bläddra eBay. Slå upp recept.

Tips

 • Kom ihåg att "den perfekta eleven är en som alltid snubblar men faller aldrig." Ge inte upp! Rubiks kub ser förmodligen något omöjligt tills du har löst det vita korset.
 • Bli mer som ett nyfiket barn. Försök att se allt som om det är första gången, och försöka tänka på det på nya sätt. Tror du att du vet vad en tegelsten är? Verkligen? Vad är de gjorda av, exakt? Hur tung är den genomsnittliga tegel? Hur många olika typer av om en tegelvägg finns det? Är det möjligt att lägga en vägg ost tegel, med cheddar för tegelstenar, och cream cheese för murbruk?!
 • Var sparsam. Ja, bygga en trebuchet är en 150€ + projektet, så gå för Lego istället, Build-a-lego-trebuchet. Om universitetet är 300€ per kredit, prova en mindre högskola eller community-baserat program där mindre pengar tas ut för en liknande erfarenhet. Om du vill ta en klass, men behöver inte den officiella kredit för det, kommer många högskolor och universitet kan du sitta med på lektioner för mindre pengar. Du kan välja att göra tentor, men du kommer inte att få ett officiellt erkännande för det.

Varningar

 • Vara säker. Känn dina gränser och pressa dem försiktigt.
 • Utövar ett "öppet" sinne och "stimulera" din hjärna är annorlunda. Några av dessa övningar kan mycket väl bidra till att förbättra ditt sinne, din koordination, eller dina förmågor, men kommer inte nödvändigtvis resultera i en mer "öppet" sinne. Att ha ett öppet sinne, måste du acceptera på en mycket grundläggande nivå att dina föreställningar kan vara fel. Saker som ni har accepterat som sant från en mycket tidig ålder kan inte vara sant - eller kanske inte vara sant för andra. Vi kan lära oss något av alla.