Wke

Hur handskas man med en cranky pensionär

Följande är tips på hur främst ta itu med pensionärer som kan uppleva något missnöje. Naturligtvis följande tips skulle fungera med alla åldersgrupper. Kom ihåg att behandla alla människor med kärlek och nåd som de alla teckningsoption respekt. Kom ihåg att behandla alla genom att följa den gyllene regeln som säger att göra mot andra som du skulle ha dem göra eder. Fortsätt att läsa för andra tips som hjälper dig att hitta tolerans och tålamod när man behandlar dem från andra generationer.

Steg

Hur handskas man med en cranky pensionär. Fråga varför de känner cranky eller om de skulle vara känsliga för etiketten frågar om de är "på dåligt humör".
Hur handskas man med en cranky pensionär. Fråga varför de känner cranky eller om de skulle vara känsliga för etiketten frågar om de är "på dåligt humör".
 1. 1
  Fråga varför du uppfattar denna personen är cranky. Vill du göra ett antagande att eftersom denna personen är äldre än du att de måste vara "cranky" snarare än att ha en legitim oro eller klagomål?
 2. 2
  Granska dina motiv innan man dömer deras.
 3. 3
  Fråga varför de känner cranky eller om de skulle vara känsliga för etiketten frågar om de är "på dåligt humör".
  • Om du verkligen känner att en äldre person beter stridslystet eller bara vara vanligt svårt, är det klokt att fråga vad saken är istället rykande och utskällning.
  • Kanske den berörda personen kommer att ge dig ett svar, och kanske är det något som du kan hjälpa till med och förbättra deras dag. Ibland de inte kommer att svara dig, respektera detta som sin rätt - de kan väl hitta ombedda denna konfrontera och en feltolkning av deras beteende.
  • Ber om ursäkt för ditt antagande och erbjuder sig att hjälpa till på något sätt som du kan.
 4. 4
  Titta alltid efter de positiva attribut inblandade senior. Om du känner personen, blir det lätt att komma ihåg hans eller hennes goda egenskaper.
 5. 5
  Var medveten om att många saker i samhället är inte lätt för äldre medborgare som måste brottas med ett högt tempo i livet, elakhet eller plötsliga när de söker varor och tjänster, blanketter som måste fyllas i Finstilt, betalning krävs för mycket för saker att de ofta inte har råd, som görs för att brottas med trafik, trappor och andra hinder som är anpassade till yngre, montör människor men inte lämpar sig lätt till äldre personer med funktionshinder eller långsammare reaktionstider osv.
 6. 6
  Sätt dig i deras skor när du känner förvärras och det bör hjälpa dig att se en del av varför de kan vara arg eller irriterad.
 7. 7
  Erbjud hjälp med enkla uppgifter som kan vara besvärande. Kanske du kan erbjuda för att fylla i denna form för dem, ta deras papper eller e-post, eller gå dem tvärs över gatan.
 8. 8
  Fråga om du kan plocka upp några objekt från mataffären. Inte bara kan trafiken vara frustrerande men livsmedelsbutiker kan vara tröttsamt att navigera.
 9. 9
  Försök att lindra smärta. Om den äldre personen i ditt liv är vresig på grund av smärta, se till att de har tillräcklig tillgång till en läkare eller lämplig specialist. Ibland kan även smärtstillande mediciner inte ta bort smärtan, och att vara grinig är en naturlig mänsklig reaktion att hantera konstant smärta.
 10. 10
  Inse vissa mediciner kan orsaka irritabilitet som en bieffekt.
 11. 11
  Leta efter den person inuti som bor bakom att smärta och dra honom eller henne.
 12. 12
  Respektera deras smärta genom att förklara för dem att du vet att de lider av smärta utan även försöka lätta deras dag genom att föreslå sätt som bidrar till att ta sin uppmärksamhet på smärtan.
 13. 13
  Gör inte mot bakgrund av det men lika, låt dem veta försiktigt men bestämt att du inte kommer att acceptera denna smärta som en kil i er relation.
 14. 14
  Få en äldre familjemedlem eller vän att delta i aktiviteter. Ibland kan en äldre person är grinig för att han eller hon är ensam och har glömt hur man interagerar med andra, eller helt enkelt känslan instängda hemma hela tiden och onåbara.
 15. 15
  Hitta aktiviteter som intresserar honom eller henne, även återuppliva hobbies gång älskade.
 16. 16
  Hjälp köra bil eller gå dem till aktiviteter, köpa hobby, stora böcker tryckta och papper, böcker på band eller säkra aktiviteter för att få dem entusiastiska.
 17. 17
  Introducera dem till nya hobbies. Om de har möjlighet kan du också introducera dem till internet. Många njuta av att titta upp gamla vänner, forskning, släktforskning, etc.
 18. 18
  Kontakta en senior center och fråga vilka aktiviteter som finns och ta reda på ett schema av händelser. Många äldre människor kommer "ur sina skal" när de får umgås med andra deras ålder.
 19. 19
  Acceptera saker för vad de är, förutsatt att det är säkert att göra så. Ibland situationen inte kan lösas.
 20. 20
  Lär dig att leva med din cantankerous pensionär inte personligen hotad. Om hotad, kontakta berörd myndighet eller samråda med andra vuxna som kan ingripa. Kom ihåg, i de flesta fall äldre människor är de som är utsatta för våld och kräver skydd, kärlek och respekt från dig och din familj.
 21. 21
  Kom ihåg, vi är alla på väg i riktning mot att bli äldre medborgare, så tänka framåt. Vad du kan göra för att göra denna personens dag lite enklare och som i slutändan kommer att fortsätta att förbättra det sätt vi värderar äldre medlemmar av vår gemenskap, kommer att vara ett märke på din mänsklighet och framsynthet.
 22. 22
  Förstår att de kan vara irriterad för att andra i din ålder kan ha behandlat dem illa. Beteendet kan vara deras svar på själv bevarande.
 23. 23
  Kom ihåg att åldras också kan medföra depression hos äldre. Vissa kan visa sin fördjupning i form av ilska, sorg, humör-svängningar, etc.
 24. 24
  Rådfråga någon som behandlar dem som lider av geriatrisk depression om det verkar finnas andra frågor.
 25. 25
  Minns äldre kvinnor genomgår hormonella förändringar som kan leda till irritabilitet och depression
 26. 26
  Varje människa är värdefull, oavsett vår ålder, och varenda en av oss har av dagar.

Tips

 • Om en äldre person är riktigt aggressiva, behandla dem på samma sätt som du skulle behandla någon som är aggressiv, hålla avstånd, vara artig och tillkalla hjälp. Söka psykologisk hjälp om det behövs när den äldre personen är någon i din vård.

Varningar

 • Geriatriska depression är mycket vanligt och kan vara en orsak till irritation.