Wke

Hur du använder ljud för terapi

Binaural beats kan användas för att få avkoppling och främja en känsla av välbefinnande. Här är hur man använder dem för ljudterapi.

Steg

Hur du använder ljud för terapi. Vet hur binaural beats arbete.
Hur du använder ljud för terapi. Vet hur binaural beats arbete.
 1. 1
  Vet hur binaural beats arbete. För att lyssna på en binaural beat, skulle du använda hörlurarna till rör ljud i vardera örat. Varje ton kommer att vara på en något annan frekvens, vilket resulterar i "beat" du uppfattar. Skillnaden i Hertz (Hz) mellan ljuden bestämmer effekten på hjärnvågor. Här är en generell lista över tonen skillnader och effekten de är tänkta att uppnå.
  • Deltavågor: Mindre än 4 Hz, djup, drömlös sömn och medvetslöshet.
  • Thetavågor: 4 - 7 Hz, djup meditation, icke-REM-sömn.
  • Alfavågor: 7 - 13 Hz, vakna avkoppling, dåsighet, REM-sömn.
  • Beta vågor: 13-39 Hz, aktiv koncentration, upphetsning, paranoia.
  • Gamma vågor: Större än 40 Hz, hög nivå mental aktivitet, problemlösning.
 2. 2
  Ladda ner några binaural beats att prova. Leta efter gratis låtar på iTunes, eller göra en online-sökning för andra fria källor eller binaural generatorer beat.
 3. 3
  Använd binaural beats medan du sover. Det enklaste introduktion till binaural beats spelar dem mjukt som du vilar. Prova att ta en tupplur medan du lyssnar till alfa-vågor, eller sätta på delta-eller theta vågor för en djup nattsömn.
 4. 4
  Använd binaural beats att känna sig vaken. Om du är bekväm med beats som du sover, ge dem en chans när du är vaken. Lyssna på beta eller gamma vågor medan du är på jobbet, och se om de ökar din produktivitet.
 5. 5
  Behandla sjukdom eller obehag med binaural beats. Nästa gång du inte mår bra, se om binaural beats kan hjälpa. En förstudie har visat att binaural beats som används för ljud terapi kan lindra migrän, huvudvärk stress, smärta, PMS och beteendemässiga problem.
  • Ligg ner och prova Alpha vågor först, om de inte hjälper dig att slappna av, gå stegvis genom Theta vågor och Delta vågor tills du hittar lindring.
  • Om du återställer från kirurgi eller allvarlig sjukdom, försöka lyssna på korta anfall (20 till 30 minuter) av Thetavågor från 0,5 till 3 Hz för att påskynda kroppens läkningsprocess. När patienten visar förbättring, kan tiderna successivt förlängts och varvas med Theta ljudvågor, upp till ca 8 Hz.
  • Använd binaural beats för meditation. Meditera utan binaural beats kan ta årtionden att bemästra, men ett beat på 5 till 8 Hz kan hjälpa dig att få till ett lugnt sinnestillstånd snabbare.
  • Om du har ont om sömn, ta en 30-minuters tupplur lyssna på 5 till 7 Hz Thetavågor. Det kan hjälpa dig att känna att du har fångat upp.
 6. 6
  Filtrera binaural beats med "rosa brus" (tillval). Vissa människor tycker att ljudet av rena sinusvågor obehagligt. För att komma runt detta, är några binaural beats "tassade ut" med mjuka naturljud. De beats är fortfarande där, men de är inte lika utbrett eller effektivt. Om rena beats irritera din hörsel, sök efter "binaural beats natur" eller något liknande.
 7. 7
  Inse att en storlek inte kan passa alla. Om du är obekväm med en binaural beat på 8 Hz, försöka flytta upp till 11 eller 12 Hz och se om det passar dig bättre. Du kan behöva prova några olika spår innan du hittar en som fungerar för dig.

Tips

 • Dela binaural beats genom att bränna en CD av dem du gillar. De kan göra en tankeväckande gåva.
 • Om du upptäcker att binaural beats verkligen hjälpa dig att sova, överväga att göra en särskild säng för ljudterapi. Klicka på bilden till höger för ett diagram.

Varningar

 • Förväxla inte "sund terapi" eller "musik-som-terapi" med "musikterapi". Musikterapi hänvisar till praxis av en styrelse-certifierad musik terapeut arbetar med en klient (eller en grupp) att använda musik - oftast levande, improviserad musik - som ett medel för att uppnå mål som avser områden som personligt uttryck, humör reglering, kommunikation, relationer, eller nå utvecklingsmässiga milstolpar. Musikterapi kan endast utföras av någon med en avancerad examen och lämplig klinisk utbildning och säljs inte i en paketerad självhjälp format som böcker eller CD-skivor. Musik terapeuter kan inkorporera tekniker som innefattar ljud healing, men fälten är inte samma sak, och det är viktigt att använda rätt terminologi.
 • Lyssna till Thetavågor för ett par timmar kan inte ersätta en god natts sömn. Din kropp behöver fortfarande tillräcklig vila.
 • Vissa frekvenser (de är olika för olika personer) sägs orsaka stora obehag och även fysisk smärta och sjukdom.