Wke

Hur du handskas med bulimi

Bulimi är en allvarlig sjukdom som är dold bakom stängda dörrar - bokstavligen. Det är en allvarlig och mycket farlig sjukdom som långsamt dödar kroppen. Om du är bulimiker just nu är det viktigt att du genast sluta! Ju längre du stannar bulimiker, desto svårare blir det att sluta. Och binging och utrensning kommer att vara allt du tänker på 24/7, kanske för resten av ditt liv. Bulimi kan bero på många saker såsom depression, ilska, anorexi, kroppsuppfattning frågor, försöker att passa in, etc. Totalt sett är det bara iväg för att befria dig från vissa problem (s). Här är några sätt att hantera det.

Steg

Hur du handskas med bulimi. massor.
Hur du handskas med bulimi. massor.
 1. 1
  Förstå hur allvarliga symtomen är. De flesta människor med bulimi inte märker att det tar plats från insidan av kroppen. Syran från kroppen ruttnar också tänderna, vilket resulterar i massor av smärta! Dina kinder blir också permanent svullen. Se "Varningar" för mer oro.
 2. 2
  Vet att du är på väg att skada sig själv på allvar. Bulimi är en allvarlig sjukdom med allvarliga konsekvenser, eventuellt även död av undernäring, nedsatt immunförsvar eller självmord.
 3. 3
  Tipsa och få hjälp. Berätta någon som du kan lita på att du har detta problem. Acceptera problemet är det första steget och låta en annan person i ditt självförtroende är ett viktigt steg mot återhämtning. Be för deras stöd och be dem att hjälpa dig och stödja dig i att söka professionell hjälp. Sådana personer kan innefatta en vän, en lärare, familj, en församlingsmedlem, en skolkurator. Det måste vara någon som du har förtroende för och som du kan lita på att hålla ditt problem confidential.Over-eaters Anonymous är en stödgrupp för personer som genom delade erfarenheter, styrka och hopp återhämtar sig från ätstörningar. Anonymiteten är en kär tradition för medlemskap med inga inträdes-eller.
 4. 4
  Få professionell hjälp. Rådgör recovery center, psykologer, din lokala läkare, rådgivning etc. Du kan behöva både medicinsk behandling och rådgivning samtidigt att ta dig igenom de värsta känslomässiga hinder. Hjälp finns alltid tillgänglig.
 5. 5
  Var snäll mot dig själv. Du är en älskvärd, önskvärd person. Alla av oss är värdefulla människor och alla av oss har en fantastisk inre reserv av styrka för att åkalla om det behövs. Hitta den styrka och lära om att älska dig själv. Låt inte andra människors åsikter eller attityder mot dig gör du hatar din kropp. Inse att problemet ligger hos dem, inte med dig.

Tips

 • Börja inte, inte ens "prova". Bulimi är inte vacker, det är inte glamoröst och det är inte ett framgångsrikt sätt att hålla dig frisk och attraktiv. Så småningom din hud kommer att se grå och ihålig, kommer dina ögonhålor speglar skuggor och mörker, och du kommer att se mager. Du försvagar kroppens försvarsmekanismer, öppnar dig för förkylningar, influensa och ännu värre sjukdomar.
 • Bulimi handlar om att utveckla ett hatiskt förhållande till mat. Mat är vår vårdande bränsle, inte vår fiende. Söka rådgivning om hälsosam kost istället smaska ​​på ohälsosamma och onödiga livsmedel.
 • Långvarig hetsätning och självrensning kommer att resultera i en sprängdes, kommer svullet ansikte utseende som din saliv körtlar blir inflammerade. Din hud kommer att bli mycket mycket torrt och vårt hår blir flygigt och ohanterliga.
 • Bulimi kan skada dig på utsidan samt upprepade kräkningar kommer betar våra knogar och de kan även blöda.

Varningar

 • Förutom att föra upp den mat du har ätit, du föra också upp syrorna magen använder för att smälta maten. Denna syra bränner din matstrupe, svalg och mun, och är det också orsakar dina tänder att ruttna.
 • Den ständiga kräkningar i bulimi orsakar en allvarlig obalans i kroppens elektrolyt nivåer. Varje gång du destabilisera dina elektrolyter, du sätter ditt hjärta och andra vitala organ i allvarlig fara.
 • Bulimi har allvarliga långsiktiga konsekvenser. Även återvunna bulimiker löper stor risk att utveckla cancer i mun och svalg.
 • Många människor som gör sig själva sjuka kan hålla ut under ganska lång tid, men med en hel del svårigheter på vägen. Det kanske inte alltid är synliga för andra människor tills det tar en riktig vägtull på din kropp och utseende, men det är ändå något väldigt, väldigt viktigt.