Wke

Hur övertyga en anorektisk att börja äta

Har en vän med ett problem? Här är några tips som hjälper dig att hjälpa honom eller henne.

Steg

Hur övertyga en anorektisk att börja äta. Uppmuntra din vän att söka professionell hjälp från en skolsköterska eller läkare.
Hur övertyga en anorektisk att börja äta. Uppmuntra din vän att söka professionell hjälp från en skolsköterska eller läkare.
 1. 1
  Uppmuntra din vän att söka professionell hjälp från en skolsköterska eller läkare. Om det är uteslutet, observera följande procedur.
 2. 2
  Ta ut dem för att äta mellanmål. Yoghurt, fryst yoghurt, mjölkbaserade drycker som café lattes, jordnötssmör eller någon favorit mat. ED patienter ibland begränsa sin kost till ett par artiklar så uppmuntra dem att äta dem som de kommer överens om att. Ofta lugnande livsmedel som går ner lätt, är inte levande och har släta texturer är populära. Något att patienten inte behöver tänka på innan du tar en tugga.
 3. 3
  Om det här igen är uteslutet, omedelbart samråda med lärare, eller din och din väns föräldrar. Föräldrar tenderar att kunna få saker gjorda.
 4. 4
  Rekommenderar att de deltar i återhämtningen bygger
 5. 5
  Rekommendera till dem eller någon som bryr sig om dem, att de går slutenvården för behandling
 6. 6
  Eftersom forskare har funnit ett samband mellan ätstörningar, tonåring dejting våld, sexuella övergrepp och sexuella övergrepp kan du uppmuntra dem att delta i en online-stödgrupp för överlevande.
 7. 7
  Ring nationella ätstörningar Association `s avgiftsfria information och remiss hjälptelefon på 1-800-931-2237.

Tips

 • Kom ihåg att du inte sviker din väns förtroende om du berättar för någon om sina problem. När någon är i detta tillstånd - när de medvetet gör något som skadar deras kropp - de inte tänker klart. De behöver hjälp... och, innerst inne, vill de nog hjälpa, men kan inte erkänna det för sig själva. Ibland kanske inser att det finns ett problem, men inte vet vem de ska vända sig till. Om vän är under arton, berätta för sina föräldrar eller vårdnadshavare. Även om vännen är en vuxen, kanske du vill överväga att gå till sina föräldrar. Om det inte är ett alternativ, gå till någon som är nära dem, till exempel en make eller betydande andra.
 • En av de viktigaste sakerna att komma ihåg är att många människor med ätstörningar står inför en annan typ av problem, och detta kan vara ett rop på hjälp. Anklaga inte dem för att vilja uppmärksamma. Det är mer troligt att de helt enkelt lider av ett psykiskt tillstånd. Re victimizing dem bara kommer att öka de äta störda beteenden. Berätta för din vän att du tror att han / hon ska få hjälp. Vara stödjande, men inte belöna hans / hennes negativa beteende. Istället skapar sammanslutningar av godkännande med att äta. Om du vet att de äter eller ser dem äta, göra något kul utan att låta dem veta att det är att belöna dem. Även om det är något undermedvetna kommer de att associera dig umgås med dem och omsorg med det positiva beteendet (äta).
 • Obs: Du är inte ett beteende psykolog. Ett allvarligt problem måste hanteras av proffs. Detta är bara ett tips så att du inte hindrar deras framsteg med ett individuellt

Varningar

 • Inte gå och berätta för sina föräldrar höger utanför bat. Föräldrar tenderar att antingen över överdriva eller kommer de att gå in i förnekelse. Ibland föräldrarna är faktorer av utveckling av ätstörningar (den har lagt för mycket press på patienten). Om detta stämmer så berätta för sina föräldrar kan orsaka anorexi att bli värre.
 • Anorexi är en psykisk sjukdom med fysiska symptom. Som någon som har haft en ätstörning, måste du inse att du inte kan tvinga dem eller "övertala" dem. De kommer att börja äta när de är redo.
 • Var försiktig med att göra anmärkningar när de går upp i vikt, som "du ser frisk." De kommer att ta detta som de ser fett och kan sluta äta igen.
 • Inte berätta för dem att de ser för tunt. De kommer att tolka detta som ett tecken på deras framgång på diet och en komplimang, snarare än en varning som har förlorat för mycket i vikt.
 • Alltid gå till en betrodd sjukvårdspersonal, oavsett om det är en high school sjuksköterska eller en läkare, om du känner att din vän är i allvarlig fara.
 • Visar dem bilder och historier på anorexi är osannolikt att ha en inverkan på dem, eftersom de förmodligen redan vet alla effekter av sjukdomen.