Wke

Hur klara efter ett livsmedel binge

Vi har alla binged, oavsett om det beror på att vi var uttråkad eller hungrig, eller ens upprörd. Detta är en mänsklig reaktion. Efter en binge du sannolikt att känna skuld, ängslig, deprimerad eller låg på självuppskattning. Många människor har gjort detta på ett eller annat i sina liv, det är viktigt att inse att du inte är ensam. Istället för att slå dig själv, inse att det finns ett antal positiva sätt att göra dig själv att må bättre efter ett livsmedel binge, så att du kan gå vidare utan att vara negativ.

Steg

Hur klara efter ett livsmedel binge. Inse att en binge inte kommer att göra dig upp i vikt.
Hur klara efter ett livsmedel binge. Inse att en binge inte kommer att göra dig upp i vikt.
 1. 1
  Inse att en binge inte kommer att göra dig upp i vikt. Så du gjorde det, big deal. Flytta på och lova dig själv att inte göra det igen.
 2. 2
  Tvätta din mun. Borsta tänderna, tandtråd och skölj. Detta kommer att hjälpa dig att få smak på maten ur munnen och att du känner dig ren och iväg till en nystart.
 3. 3
  Lösa för att hålla en mat dagbok. Dokumentera de känslor som du upplever när du känner ett behov av att binge. Identifiera känslor är nyckeln till att övervinna de triggers som få dessa känslor. Annars brukar du hålla associera dåliga känslor med lindring av livsmedel, och som leder till hetsätning. Fråga din läkare om råd.
 4. 4
  Sätt upp mål. Gör planer för vad du ska göra när du känner en binge komma på. Skriv ner din motivation att gå ner i vikt eller inte omåttlig, påminnelser inlägg kring att inspirera dig att moderera ditt matintag, gör viktminskning eller förvaltningsplaner. Göra dessa saker kommer inte bara ta dig bort från situationen, men kommer att hjälpa dig att arbeta inte göra det igen och ge dig en känsla av prestation.
 5. 5
  Sova bort det. Du sluta tänka på hur dåligt du mår och när du vaknar kommer du inte längre att vara full. Det är också en stor chans att börja om med en ny dag / eftermiddag / kväll framför dig.
 6. 6
  Motion. Om du har smält maten väl redan det är bra att träna. Du kommer att bränna några av de överskjutande kalorier off som kommer att göra att du mår bättre också utöva naturligt releaser må bra hormoner som bör förbättra ditt humör och med ett tillräckligt bra arbete ute du kan öka din ämnesomsättning i upp till 24 timmar vilket innebär att du kommer att bränna bort dessa kalorier bara genom att sitta! Hur stort är det!
 7. 7
  Få support. Utveckla en kompis systemet med vänner eller familj. Fråga människor som du kan lita på att vara din kompis, för att hjälpa dig när du känner behov av att hetsäta genom att vara tillgänglig för att prata igenom saker och ting och för att motverka eventuella negativa känslor.
 8. 8
  Ha tålamod. Ändra en dålig vana tar tid och du kommer att behöva ersätta mat med andra godsaker, som att titta på en DVD, gör en hobby, gå en promenad med en digital kamera, etc. Hitta omläggningar som tar dig bort från mat för att hjälpa dig sparka vanan.
 9. 9
  Sätta saker i perspektiv! Du åt mat... det är allt. Det är inte ett brott. Ja, overate dig och du kan känna dig väldigt sjuk just nu, men allt du gjorde var äter. Drick lite vatten, förlåta dig själv, gå vidare och gå framåt.
 10. 10
  Anteckna varför du overate, när, var, osv. Kontrollera att du försöker undvika dessa situationer i framtiden så att du inte hamnar i samma läge. Till exempel "Mia binges på eftermiddagen när ingen är hemma, när hon är uttråkad och har inget att göra", i denna situation, bör Mia gå en promenad istället för att vara ensam hemma på eftermiddagen. Hon kanske också vill hålla en flaska vatten nära henne att tygla sin aptit och få en större lunch med massor av protein.
 11. 11
  Var nöjd med dig själv och lär dig att älska dig själv som du är. Acceptera dina brister. Ingen är perfekt, och ingen förtjänar att hata sig själva... speciellt om allt de gjorde var äta!

Tips

 • Smile, breathe! Det är okej!
 • Håll inte detta mot dig själv. Det kommer inte att åstadkomma någonting. Känna skuld om det bara kommer att störa dig mer, och det kommer inte att ändra en sak.
 • Se en läkare eller psykolog, prata med dem, öppna upp och de kan ge dig några bra kognitiv beteendeterapi terapeutiska tekniker.
 • Titta djupt inom dig själv som frågar varför det är du omåttlig i första hand, när du upptäcker att du är ett steg närmare att förhindra ytterligare binges.
 • Svälta för att kompensera för en binge kommer bara göra saken värre. Din kropp kommer att bli förvirrad av högtiden då bristen på mat och sedan lagra vad du äter. Därmed förstöra din ämnesomsättning.
 • Ät långsamt. Människor som äter långsammare tenderar att känna sig mätt och tappar lusten att äta för mycket.
 • Drick mycket vatten.
 • Ät en proteinrik föda, kommer även äta protein bromsa kroppens reaktion för att omedelbart lagra alla överflödiga kolhydrater till fett.
 • Håll nyttiga snacks på dig hela tiden och äter regelbundet.
 • Om du känner dig riktigt orolig: låtsas allt du åt var frukt och grönsaker och gå vidare. Tvinga dig själv att tro att det inte var tårta, men morot.

Varningar

 • Försök inte att göra dig kräkas. Om du inte kräks inom en halvtimme av intag av livsmedel, kommer din kropp absorberar fortfarande kalorier och vördnadsfull kommer bara att göra din andedräkt luktar och ansiktet sväller.
 • Själv kräkningar orsakar magsyra att successivt urholka tandemaljen, missfärgas tänderna och orsakar ovanliga antal tandskador.
 • Självförvållade kräkningar är en vanlig rensning teknik som används efter hetsätning. Frekventa kräkningar kan orsaka metabolisk alkalos, en obalans i kroppens syra / bas balansen. Effekterna av metabolisk alkalos intervallet från saktade andning (inklusive fall av apné, upphörande av andningen under sömn) till irritabilitet till oregelbundna hjärtslag till konvulsioner och koma.
 • Om detta inträffar ofta bör du lära dig mer om hetsätningsstörning. Se en terapeut och en läkare för att få hjälp.