Wke

Hur man sluta känna nervös äta runt andra människor

Nervös om att äta runt människor är vanligt bland män, kvinnor och barn. Sociala föreställningar säger oss att det är inte trevligt att ses äta offentligt, främst av rädsla för att folk ska tro att vi äter för mycket, och ser "fett "eller" icke önskvärd. " Med alla de dubbla budskap vi får om skönhet, anständighet och hälsa, kan det leda många att oroa sig att låta en munsbit passera läpparna offentligt. Om det är så illa att man aldrig kan äta utanför ditt eget hem eller kontor skåp, är här hur man kan börja förstå att rädsla och lära sig att känna sig bekväm äta bland folk igen.

Steg

Hur man sluta känna nervös äta runt andra människor. män, kvinnor och barn.
Hur man sluta känna nervös äta runt andra människor. män, kvinnor och barn.
 1. 1
  Fundera på varför du har denna rädsla. Finns det något du kan minnas från uppväxten som gjorde du oroa dig för att bli sedd med mat i det offentliga? Vissa saker som påverkar människor från sin barndom inkluderar:
  • Föräldra förmaningar att inte äta eller mellanmål utanför måltiderna, som ofta sammanföll med tas någonstans som skolan, parken eller en väns hus.
  • Läsa tidningar, tittar på TV och andra medier bilder kan ha påverkat tungt på dig - bilder av kvinnor som äter var oftast skamliga de som var tillsammans med instruktioner som du aldrig bör ses som. Hur många supermodeller Kom du ihåg att bli fotograferad med mat i munnen!
  • Kräsna matvanor i hemmet. Mamma skulle ha plockat på hennes mat och inte tjänat sig mycket hemma och far kanske har lovordat hennes lilla figur. När du gick ut som en familj, skulle detta samma mamma har ändå plockat på hennes mat trots hur vackert det såg ut men värst ändå, lämnade de flesta av det som sitter på plattan som ska återlämnas till den stackars kocken.
  • Du fick höra som de flesta unga barn för att stoppa tuggummi, sluta dregla, sluta släppa smulor osv, men detta gick in dina tonåren också.
 2. 2
  Flytta från det förflutna till nu. Vilka är dina känslor om mat nu? Är du rädd för mat, älskar det eller känner likgiltiga inför det? Vanligtvis de som fruktar det eller älskar det är högst risk att drabbas av ångest på att äta ute. Detta är egentligen av samma anledning - rädslan för att få eller att uppfattas som överviktiga. Det finns en hel del ångest uppfostrad av denna oro och tron ​​att människor tänker du bli dömd av vad som passerar dina läppar. Om du känner dig likgiltig men ändå inte njuta av att äta ute, kan det finnas andra skäl stör dig, som en oförmåga att hantera folkmassor, starkt ljus eller kraftigt buller (vissa restauranger kan vara alldeles bullriga!). Försök att lista ut vad problemet är, om det inte är mat och se om du kan ändra saker, till exempel välja en svagt upplyst, tyst, uncrowded Café på andra sidan av staden.
 3. 3
  Inse att det är en fobi och inte om hur du ser ut. När du måste äta utanför säkerhetszonen (er) (dvs, hem, kontor skåp, bil, etc.) och det skickar du in svettningar eller helt paralyserar dig till den punkt att vända ner inbjudan att äta ute, då är du troligen lider av en social fobi. När du hemsöka om hur du visas för andra människor och bara fokusera på visas perfekt, du ställer dig upp för en stor besvikelse, liksom miste om att ha en bra tid i offentligt. Inte bara är det ingen perfekt - verkligheten är att väldigt få människor är intresserade av att se maten passerar genom en annan persons läppar och sedan associera denna handling med ofullkomlighet. Den udda person som skulle göra detta skulle vara sällsynt, och förmodligen inte någon du någonsin vill vara vänner med ändå!
 4. 4
  Fokusera på vad som är bra om dig. Du är en unik och viktig individ. Tänk på dina goda egenskaper, de saker som du gillar mest om dig och projicera dem mer för andra att se. Framhäv ditt leende, markera dina ögon, blända folk med din humor och engagera dem med dina fantastiska berättelser om arbetsplatsen upptåg - hitta styrkan i dig som gör att du känner dig bekväm. Åtminstone, försöka vara glad över att vara med de människor du är med och låt detta underlätta en del av dina spänningar.
 5. 5
  Se dig omkring. Inse att alla känner sig obekväm del av tiden. Det kan mycket väl finnas andra diners mår dåligt för en eller annan anledning, men de gör sitt bästa för att täcka det. Ditt fokus kan vara så intensivt placeras på dina egna känslor som du överskattar förmågan hos andra människor som sitter runt omkring dig. De har alla brister (de är mänskligt) och dina oroa dem är bättre än du lätt kan skingras med en blick runt för att se folk släppa bitar av sina gafflar, gjutning elaka stirrar på varandra över en unforgotten argument, välter den sås, släppa en servett, hosta madly när persilja fastnar... Försök att ta en avlägsen och humoristisk bild av vad du ser för att hjälpa dig att sätta det i perspektiv. Det är viktigt för dig att inse detta, annars kan du ställa dig upp för att fumla och misslyckas vid matbordet just därför att du tror mindre på dig själv.
 6. 6
  Polera upp din sociala och bordsskick. Om du är rädd för att äta ute eftersom du inte litar på dina bordsskick, försöka göra något positivt för att hjälpa till att övervinna dessa problem. Ta en liten kurs i hur man använder bordsredskap eller läsa på bordsskick. Detta kommer att flytta fokus bort från maten och på att upptäcka hur bordsskick faktiskt kan ge en buffert mellan dig och världen omkring dig. Folk observera hur en gaffel hålls eller om armbågarna på bordet, dessa verkar förbrukar betydligt mer intresse än maten en person som är tidskrävande!
 7. 7
  Undvik hårda livsmedel. Om du är orolig att du ska spilla något eller skaka och tappa något, undvika livsmedel som kan åstadkomma detta. Styra klart på spagetti, Laksa, hummer, hamburgare, gelé eller andra slarviga, squishy, ​​squirmy livsmedel. Föredrar små pasta storlekar tunna skivor av kött eller ost, bröd, sallader, frukt och annan mat lättare hanteras. Gör en lista över de livsmedel som du tror att du kan äta utan att skämmas eller oroa. Lär dig denna lista off-by-hjärta så att när du går ut, kan du söka efter dina lättare mat som det är andra natur.
 8. 8
  Välj en pålitlig vän och börja smått. Om du känner dig trygg att berätta en pålitlig vän eller familjemedlem om din fobi, kan du be dem att hjälpa dig. Berätta för dem att du skulle vilja ta små steg för att återgå till att äta ute. Prova kaffe och ett kex (kaka) först. Vid ett annat tillfälle, prova en bit av kakan. Uppgradera till en restaurang och en sallad med en vän. Be honom eller henne att öka ditt självförtroende under dessa måltider genom att påminna dig om att ingen satsar på ditt ätande. Fortsätt tills du är redo att kasta sig in i 3 rätters middag med denna vän. Ta det därifrån och prova fler vänner eller familjemedlemmar. Detta bör ske gradvis och du ska tillåta dig själv retirerar om det behövs, det handlar om gradvis återintegrering dig tillbaka in i det, inte kasta sig in i det.
 9. 9
  Se vårdpersonal. Om du verkligen fastnat i mönstret för att undvika att äta ute och därmed begränsa ditt sociala liv till middagar hemma med katten och du verkligen inte känner att göra någon av dessa föreslagna förändringarna på egen hand kommer att arbeta (eller att du kan även Försök dem), måste du konsultera en hälso-och sjukvårdspersonal. Psykologer, psykiatriker och även din allmänna läkare kan vara den typ av yrkesverksamma att beakta. Viktigast måste du prata igenom de underliggande känslorna som är vårdande denna rädsla. Var snäll mot dig själv - lasta bagaget med en neutral part som är utbildad för att behandla social fobi och har du en större chans att lyckas att övervinna det.

Tips

 • Om du har ett bultande hjärta, svettningar, ångest (panik) attacker, fjärilar, magsjuka, blodvallningar, etc. eller känner dig svimfärdig vid tanken på att äta ute eller när faktiskt äta ute, har du en erkänd ångest tillstånd och bör se en hälso- professionell behandling.
 • Du måste lära dig att slappna av din kropp. Detta är grundläggande för att avvärja ångest. Var är dina axlar? Upp nära dina öron? Du är antagligen inte avslappnad. Sätt dem på plats igen, korrigera din hållning, slappna av musklerna i ansiktet och påminn dig själv om att du är en charmig, värdig person. Andas djupt, le och gräva i.
 • När du känner dig starkare om att äta ute, kan du starta ett litet spel i ditt sinne för att hjälpa till att hålla dig lugn. När du börjar känna något av panik återvända, använd "titta runt" steg ovan och förvandla det till en lek - fråga dig själv vem som har en dålig dag, som har problem med sin mat, som har en fläck på sin slips, vilket par är stressad över frågor etc. se sedan hur dessa människor har att göra med den inbillade problem och slappna av i vetskapen om att du inte är ensam om att känna lite ångest över att vara ute bland folk.
 • Se en nutritionist eller dietist för dietary förbättringar. Se en psykolog, psykiater eller din läkare för att prata igenom känslomässiga frågor knutna till en ätstörning.
 • Uppfostra barn från tidig ålder att respektera sig själva och att göra hälsosamma val av livsmedel. Låt dem veta att de är viktiga för dig, att du respekterar dem för vem de är och du uppskattar deras talanger. Förklara för dem hur viktigt det är att äta bra för saken av sin hälsa, inte deras utseende. Föregå med gott exempel själv genom att äta hälsosamt, åtnjuter måltider tillsammans som en familj minst en gång om dagen. Var proaktiv i att hjälpa dem att lära sig glädjen av att äta tillsammans som en form av delning, kommunicera och njuta av de bästa sakerna i livet. Lär dem om att respektera de former och storlekar att folk kommer in och gör aldrig negativa kommentarer om vikt framför dina barn.

Varningar

 • Låt inte detta fortsätta för evigt, det kan förstöra din njutning av livet genom att begränsa dina utflykter. Folk kommer att märka så småningom att du alltid stänga ner inbjudningar och därefter, samtalen sluta komma. Var så ärlig som du kan med dina mest betrodda vänner och få dem att hjälpa till "vakten" dig tills du känner dig starkare. Och se en hälso-och sjukvårdspersonal om du inte kan göra detta ensam. Ju längre du lämnar problemet, desto mer befäst blir det och desto svårare blir det att bryta. Det är alltid möjligt att byta med en vilja, men det är lättare gjort tidigare du söker hjälp.