Wke

Hur klara när någon visar respekt för ett tidsfördriv du brinner

Du har ett särskilt intresse - de flesta av oss gör. Men vissa hobbies eller intressen i allt större utsträckning deltagit i än andra, och ingen mer så än de som ses som "nörd" tidsfördriv. Ibland finner vi att andra bara inte "få" vad vi är i - ibland till den punkt där de faktiskt förlöjliga oss för att njuta av det.

Drew Barrymore har sagt, "Flyg din nörd flaggan högt. Om någon inte få dig, gå vidare." Det är verkligen goda råd. Att vara en nörd gör dig inte persona non grata. Att vara en idiot som startar slagsmål kommer, men och samtidigt ibland din egen passion och defensiveness kanske bubbla över, det finns aldrig ett behov av att starta slagsmål över din passion. Istället ligger lösningen i att bara flytta vidare till någon som får det. Så när korkade människor avfärda tidsfördriv du är helt brinner, här är vad man ska göra åt det.

Av hänsyn till den artikeln, låt oss låtsas att du älskar Star Trek och njut av att klä upp som en Klingon och gå till sci-fi konventioner och andra sammankomster Klingon.

Steg

Hur klara när någon visar respekt för ett tidsfördriv du brinner. Undersök ditt beteende.
Hur klara när någon visar respekt för ett tidsfördriv du brinner. Undersök ditt beteende.
 1. 1
  Undersök ditt beteende. Ibland är vi vår egen värsta fiende när det gäller att prata om de saker vi älskar:
  • Tar du över samtalet med prat om din hobby, att inte låta någon annan tala om deras intressen?
  • Är du alltför defensiv om det, gör en enkel kommentar som, "Wow, kan jag inte se mig själv någonsin göra det," för att skicka dig på en lång utläggning om det underbara i Klingon cosplay? - Den här personen sa ju han / hon inte har något intresse för ämnet, men du har nu tvingat dem att lyssna på din långa häftig kritik på just den saken. Samtidigt är de glas över och väntar på att du ska sluta prata så att de kan tala om något de är intresserade i. Ibland är det bara inte om dig, släpp det. Istället för rant, svara på "Kan inte se mig själv..." anmärkning med "Ah, det är synd, eftersom jag har så mycket roligt, och det finns en massa bra människor jag ser när jag går till det här. Så vad tycker du om att göra?" Du kommer att bli en mycket mer populär.
  • Är du olämpligt envis? Många gånger, inbjuder vi andra att delta med oss ​​i hopp om att visa dem att det inte är den dumma aktiviteten de tror att det är, men det är ofta ett fåfängt försök. Om de har sagt "nej" en gång, låt den "nej" stå. Eller om de har sagt något i stil med, "Vi får se," kom ihåg att det ofta är ett sätt att säga "nej" utan att säga "nej." När de försöker att låta dig ner lätt, kan framhärda motverka dem, och deras frustration att de inte kan få dig att sluta skjuta kan få det bättre av dem, vilket får dem att göra avvisande eller oförskämd kommentarer.
 2. 2
  Inte tar det till hjärtat, låt det gå. Förutsatt att du inte har provocerat elakhet, är det inte nödvändigt att ta på varje anmärkning. Så Trek inte flyter någon annans båt - så vad? Det handlar inte om dig, så ta det inte personligt - non-Trekkies/Trekkers helt enkelt inte ser attraktionen något mer än du ser attraktion i ett sportevenemang, till exempel, så det förbryllar dem att du gillar det så mycket.
 3. 3
  Rita en analogi. Om någon tror att din nördiga tidsfördriv är dumt jämfört med mer konventionella gillar följande sporter, jämför det med de mer kreativa, engagerade delar av dessa verksamheter: att vara en låtsaslek klingonska är lite som att vara en låtsaslek fotbollsspelare eller tränare med fantasy football.
 4. 4
  Insistera inte att de ser skönheten i din hobby. Chansen finns ju mer du insisterar på att det är bra, desto mer påträngande blir de att de aldrig kommer att få varför du skulle spendera så mycket och möda på det. Det kommer att bli en självförstärkande, eskalerande argument, så bara axelryckning och säga, "Jo, jag tycker det är kul." och låt den gå på det.
  • Om någon tycker din hobby är värdelös, påminna dem om att poängen med ett tidsfördriv är att tillfälligt roa och avleda från i dag till dag liv, arbete, och ännu mer-allvarliga värf. Lite kul kan även öka produktiviteten genom att förebygga utbrändhet.
 5. 5
  Behåll lugnet. Även mitt i en klingon är hjärtat av en krigare, och det sista du behöver är att komma in i en kamp över detta - det är din hobby, det är vad du älskar att göra (det är där det helt handlar om dig) - så Tänk om den där killen där borta inte få det? Du behöver inte honom, hans välsignelse, hans godkännande, eller hans deltagande att njuta av det.
 6. 6
  Behåll din. Inte argumentera - om någon inte får det, igen, så vad? Gör det faktum att en annan inte delar ditt intresse du gillar det mindre? Vid första du kanske tänker så - att du kan tillåta den personens hån att överföra till dig, skämd din njutning av din hobby. Men tänk på det lugnt och: om att killen inte var att göra narr av dig, skulle du njuta av det? Naturligtvis skulle du! Så det spelar ingen roll om någon annan gör narr av dig - det bästa försvaret är att gå in, konstigt som det verkar. Medge, "Det är rätt, jag är en total om det," tar vinden ur din antagonist segel.
 7. 7
  Bekräfta lugnt att det är din idé roligt och ingen tvingar dem att njuta av det som du gör. Enkelt att säga, "Tja, kanske du tycker det är dumt, men jag har en bra tid att göra det och har träffat några underbara människor som har blivit goda vänner runt det vi känner att vi får ha Halloween hela året -. Och ingen har att berätta dig att klä upp sig och gå med oss ​​- vi kan bara leva och låta leva, rätt "? Du låter mycket mer rimligt och rationellt när man tar stora vägen än en dum @ $ $ som ständigt förringar saker som andra människor verkligen njuta.
 8. 8
  Påminn dem om att de också har en hobby - Och kanske inte alla närvarande är så brinner det som de är. Detta är särskilt användbart med sportfantaster. Förhoppningsvis har denna sportfantast målade hans eller hennes ansikte, bärs en tröja, viftade en flagga, etc. på ett spel, och äger också några minnen, kanske en lek boll eller en signerad bild. Peka på dessa saker och säga, "Så när du målar ditt ansikte grönt och bär en ostskiva på ditt huvud, och bär ett team jersey och gå till ett spel där 1.000 andra människor är utklädd som du, hur är det annorlunda från mig att sätta på en sköldpadda-head, makeup och rustningar, och gå till en konvention där 1000 andra människor är utklädd som mig? Hur är ditt spel boll skiljer sig från min bat'leth? De är båda. Vi bara hejar för olika lag, dude. "
 9. 9
  Byta ämne. Om nedsättande fortsätter, eller denna person helt enkelt inte kommer överens om att vara oense, försök att byta ämne och diskutera något mer universella, eller åtminstone mer oskyldigt, som filmer du har alla nyligen sett, eller böcker du tycker om. Som ett ytterligare steg, försök att inte göra denna diskussion om något du har sett eller haft - istället försöka dra någon annan ut och frågar om vad de tyckte om i den filmen eller boken, speciellt om det är i en helt annan genre från sci -fi. Detta riktar uppmärksamheten bort från dig, och det avleder uppfattningen att du är bara en tvångsmässig freak som kommer att ta över någon social situation att prata om saker som är viktiga för dig.
 10. 10
  Ta honom eller henne åt sidan och prata privat. Utsätt inte hela partiet eller samla din oenighet. Om dina känslor är, försöka ta den andra personen åt sidan och säger något i stil med, "Hej, jag vet att du inte får mitt missbruk till Trek, men egentligen har jag även försökt byta ämne och du fortfarande RASERING det. Det blir upprörande för mig. Kan vi bara släppa det här? " Det kan fungera. Men, se "Varningar" nedan.
 11. 11
  Lämna. Det låter extremt, men låt oss inse det, det är bättre än att faktiskt få in i ett slagsmål, och du var inte en bra tid ändå. Få ut det, gå hem och sätta din sköldpadda huvudet på och geek ut. Du kommer att må bättre. Och alla som kände att din trakasseraren var out of line kommer privat sympatiserar med dig - det är mycket troligt att de kommer att ta kontakt med dig senare för att berätta att de trodde att det var fel och killen (eller flickan) var en idiot för att vara så förolämpande.

Tips

 • Vi gillar alla olika saker, och precis som du kanske inte förstår alls varför din brors bästa kompis samlar baseball och kort basket, får han inte förstår din önskan att titta på Star Trek eller klä sig som en klingon och anta en Klingon persona flera gånger per år. Bara acceptera att "olika slag för olika folk" är vishet för åldrarna, och vive la skillnaden!
 • Du kan inte berätta för någon de inte känner hur de mår. Med andra ord, du känner att du berikas av din hobby, och inget belopp av kränkande dig om det får dig att känna att du gillar det mindre - det gör bara att du gillar den kränkande personen mindre. På samma sätt, du vända för att attackera den andra personens hobby gör inte honom att känna sig mindre delaktiga i hans eller mer vänligt mot er, så motstå frestelsen att slunga hullingar och försöka få ännu.
 • Försök inte att övertala andra att gilla din hobby mer än en eller två gånger. Det är trevligt att informera dem om din hobby, och om de är intresserade av att fullfölja ärendet, kan du prata om det lite mer. Om de avfärdar det tidigt genom att säga, "Aldrig haft ett intresse för det där," det finns en god chans att de aldrig kommer att bli någon mer intresserad. Ingenting sätter förolämpningar i rörelse som fortfarande - om de inte har något intresse av det annat än att göra narr av det, släpp det.
 • Det är bra att njuta av ett nördigt tidsfördriv, men överdriv inte. Var öppen för vänliga förslag att förgrena sig eller.

Varningar

 • Ibland är en idiot är bara en idiot. Otroligt, om du är villig att komma överens om att vara oense, är det ibland omöjligt att få en av dessa för att släppa det - särskilt om de har druckit. Med någon åt sidan kan ha oavsiktliga effekten att få dem att känna att det är en utryckning till en kamp eller kan få dem att sporra dig ännu mer. Var försiktig.