Wke

Hur du kommer igång i bikramyoga

Bikram Yoga, även känd som "hot yoga" är en specifik typ av yoga som utvecklats av Bikram Choudhury. Lektioner hålls i ett varmt fuktigt rum så att du kan tryggt arbeta djupt in i dina muskler, senor och ligament samtidigt frigöra toxiner och trängsel i kroppen. Det utvecklades av Bikram Choudhury (lärjunge Bishnu Ghosh som var bror till Paramahansa Yogananda), en nationell yoga mästare i Indien som barn. Anta utmaningen och lära sig att förena ditt sinne andetag och kropp.

Steg

Hur du kommer igång i bikramyoga. Hitta en studio nära dig.
Hur du kommer igång i bikramyoga. Hitta en studio nära dig.
 1. 1
  Hitta en studio nära dig. Det finns platser över hela världen. Konsultera Externa länkar som nämns nedan.
 2. 2
  Vad att vänta: Alla Bikram Yoga studios är skyldiga att ha separata omklädningsrum och duschar för män och för kvinnor, samt en instruktion rumsstorlek på minst 1.200 kvm fötter. med speglar. Golven är heltäckningsmatta.
 3. 3
  Mentalt förbereda dig för värme. Öva rummet är mellan 105 F och 110 F grader Fahrenheit och klasser är 90 minuter, så du kommer att svettas mycket. Drick mycket vatten under hela dagen, och före och efter lektionerna.
 4. 4
  Bikram val av 26 hatha yoga ställningar är utformad för att sträcka på musklerna, komprimera din hjärt-system och modulera din omsättning. Det kommer att vara obekväm eller milt smärtsamt i början och du kanske känner dig yr eller illamående under sessionen. Dessa känslor är ofta symptom på avgiftning sker i kroppen, men var försiktig om de är ett tecken på uttorkning. (De första 60 minuter spenderas gör stående övningar, de närmaste 30 minuter spenderas gör gymnastiska övningar.)
 5. 5
  Anländer till studion tidigt. Du måste registrera dig, träffa instruktörer och få preliminära instruktioner.
 6. 6
  Bär ljusa kläder som du är bekväm. (Tänk kläder med en moderat passform, som löst sittande kläder kan hindra komfort rörelse.)
 7. 7
  Placera din handduk över din matta och ligga ner på rygg med huvudet mot speglarna och fötter mot den bakre väggen, precis som den position praktiseras under lektionstid. Det är mer respektfull för andra att ligga i samma riktning, och inte sätta fötterna i deras ansikte.
 8. 8
  Tillåt dig själv att anpassa sig till värmen.
 9. 9
  Under klassen, uppmärksam på vad instruktören säger och titta på de andra eleverna för ett exempel.
 10. 10
  När klassen är klar, är det artig att säga det indiska ordet "namaste" till din instruktör som ett sätt att säga tack (ordet betyder, mycket generellt, "jag känner igen det gudomliga i dig").
 11. 11
  När klassen är över lämnar inte genast. Fortsätt att ligga i Shava asana (savasana, död mans pose) så att kroppen kan komma tillbaka till homeostas och få alla fördelar av ditt hårda arbete. Två minuter vid mycket minsta är bäst. Tio minuter är underbart för avkoppling.
 12. 12
  När du lämnar klassen kan du känna dig yr eller utanför balansräkningen. Behåll din avspända tillståndet och lugn. (Kom ihåg att yoga hjälper till att justera din kropp, och att omställningen kan leda till att du känner dig yr). Kom ihåg att dricka vatten, äta en bit frukt kan bidra med yrsel.
 13. 13
  Njut av fördelarna. Troligtvis kommer du att känna dig avslappnad och full av energi på samma gång. Du kan också ha den bästa sömnen av ditt liv som natten.
 14. 14
  Delta i klassen regelbundet. Det rekommenderas att du deltar minst tre gånger i veckan för hel förmån. När din kropp blir allt smidig, kommer du att märka att du också arbeta hårdare.

Tips

 • Kom ihåg att detta är yoga inte yoga perfekt. Tillåt dig själv att vara där du är och inte pressa för mycket eller du kommer att skada dig själv. Yoga är en livslång resa inte ett 6 månaders program. Du kommer att få mest nytta om dina asanas är i ett tillstånd av balans mellan ansträngning och lätthet.
 • Använd spegeln. Om du märker några asymmetrier, är det ett område som du behöver arbeta på. Vissa ställningar kan vara lättare eller svårare beroende på din kroppstyp eller flexibilitet, och hur långt gången du är i din praktik.
 • Om du känner dig överhettad, inte lämna rummet, eftersom skillnaden i temperaturen kan chocka ditt system innan kroppen hunnit gradvis anpassa. Istället, sitta eller ligga på din säng tills du känner dig bekväm att fortsätta.
 • Håll hydrerad med vatten (inte läsk, kaffe, etc.)
 • Om du absolut inte kan fortsätta eller om du börjar känna dig illamående, sitta på din handduk med benen i kors eller sitta på hälarna. Om du fortfarande känner dig yr, kan du ligga ner. Så snart du återfår din styrka, ta lite vatten och börja delta igen.

Varningar

 • Även praktiken är arbete, använd sunt förnuft när du stretchar. Om du känner intensiv smärta eller känna dina leder i ett läge att de inte ska vara i, backa lite. STOP om du har ischias.
 • Det finns en video finns med anpassad poserar för gravida kvinnor, värd Bikram fru Rajashree, det är säkert för de flesta gravida kvinnor.
 • På grund av värmen, kan Bikram yoga vara svårt på vissa kroppstyper. De som har problem med värme, eller har högt blodtryck, hjärtproblem eller något allvarligt hälsotillstånd, bör kolla med sin läkare innan öva Bikram.

Saker du behöver

 • Flaska vatten
 • Bekväma kläder, milt monterad, som vekar värme och svett
 • En yogamatta
 • Handdukar (ett för din matta, en för din dusch, och kanske en för ansiktet / handsvett under klassen)
 • En komplett ombyte kläder (glöm inte underkläder!)