Wke

Så slappna av ditt sinne

Är du stressad eller olycklig? Behöver du lugna ner? Utbildning ditt sinne att slappna av kan hjälpa dig att känna dig utvilad och förberedd som helst.

Steg

Så slappna av ditt sinne. Vissa livsmedel kan hjälpa dig att slappna av.
Så slappna av ditt sinne. Vissa livsmedel kan hjälpa dig att slappna av.
 1. 1
  Vissa livsmedel kan hjälpa dig att slappna av.
  • Choklad. Choklad är vetenskapligt bevisat att släppa vissa enzymer i kroppen som gör att du känner dig nöjd och glad. Dessutom kommer koffein öka din energi.
  • Vatten. Uttorkning kan få dig att känna stressad och på kanten. Den mänskliga kroppen behöver mycket vatten varje dag för att stanna funktion. Ett sätt att komma ihåg att dricka bär en vattenflaska med dig.
  • Örtte. Örtte kan smaka intetsägande, och det tar tid att vänja sig, men dricka det kan vara avkopplande. Värmen av vätskan gör att du känner till mods, och det kan vara lugnande om du känner att du är förkyld eller om du har allergier.
 2. 2
  Använd lavendel eller annan lugnande doft. Gör en lavendel påse och vila den på huvudet, eller ansöka lavendelolja till ditt tempel. Ligg ner och slappna av. Andas den lugnande doften av lavendel tills du känner lugnat. Sedan hålla din kropp i vila i några minuter innan sakta stå upp och gå om din dag.
 3. 3
  Meditera. Hitta en lugn plats och fokusera på att lugna ditt sinne. Det finns flera olika former av meditation, som mantran, labyrinter, Sahaja yoga och buddhistisk meditation, bland annat. Kom ihåg att meditation kräver övning - ju mer du tränar, desto bättre blir du.
 4. 4
  Rita. Konst är både inspirerande och rogivande. Teckning kan träna din hjärna att stanna fokuserad. Du behöver inte vara begåvad, bara göra ditt bästa för att rita något - kanske något som får dig att le, som en person, ett landskap eller ett djur.
 5. 5
  Motionera måttligt. Gör yoga. dina muskler. Walk. Varje form av träning kommer att förbättra cirkulationen och orsaka din kropp att frigöra endorfiner, vilket hjälper dig att känna dig glad och full av energi.
 6. 6
  Besök ett naturområde. Gå till ett naturum eller park för att rensa dina tankar. Den friska luften kommer att förnya ditt sinne, slappna av din kropp och göra bra för din mentala hälsa. Försök att göra detta så ofta du kan.
 7. 7
  Lyssna på binaural beats. De gör att du kan skriva in ett tillstånd av djup avslappning. Du bör vara i en lugn plats utan distraktioner och använda stereohörlurar. Den mest relaxing binaural beats är Alpha beats.
 8. 8
  Lyssna på avslappnande musik. Ditt val beror på vad du föredrar, oavsett om det är jazz, visor, folkmusik eller pop. Tänk bara på att göra det när du inte behöver koncentrera sig på något annat, eftersom musik kan också vara mycket störande.
 9. 9
  Spendera tid ensam. Att vara med andra människor kan stressa dig. Spendera din tid att läsa, ta en tupplur, titta på tv eller gör något annat hobby du tycker. Du kan också prova något nytt. Lärande något du inte har tänkt på förut kan göra dig glad, nöjd och redo att styra världen. Dessutom, om ditt husdjur komma nära dig, sakta klappa dem. Det ska koppla dig.
 10. 10
  Tillbringa tid med. Om du känner dig nere, kanske en vän muntra upp dig. Anförtro någon du känner att du kan lita på, och en person som du vet kommer att kunna få dig att skratta. Gör något tillsammans, som att gå ut och äta eller dansa.

Tips

 • Ta en lång, varm dusch och bara lyssna till vattnet träffa din hud.
 • När du hittar en metod som fungerar för dig, odla och praktisera det ofta. Med tiden kommer du att kunna slappna av mer snabbt och enkelt.
 • Ta ett långt, varmt bad antingen läsa en bok eller lyssna på musik, blunda och låtsas att du är i en stor utanför pool i Västindien med havsutsikt.
 • Lägg ner i ett öppet område på natten och titta på himlen / stjärnor ovanför.
 • Tända ljus och bara slappna av någonstans där det finns ingen buller.
 • Blunda och höra dig andas. Se till att du är på en lugn plats. Känn luften stiga dig åt huvudet och andas ut långsamt.

Varningar

 • Glöm inte att innan träningen.
 • Om du ska ge sig in i naturen själv, se till att låta någon veta var du planerar att åka.