Wke

Så slappna av innan en spännande händelse

Om du får så exalterad över något som är på väg att hända att du knappt kan sitta stilla eller andas ordentligt, här är några tips för att klara.

Steg

Så slappna av innan en spännande händelse. Börja med djupa andetag.
Så slappna av innan en spännande händelse. Börja med djupa andetag.
 1. 1
  Börja med djupa andetag. Använd hela din mage att andas med. Ja, det ska se ut som om du är tillfälligt uppsvälld men det är för en god sak, eftersom din andning kommer att reglera resten av kroppen och lugna dina känslor. Håll upp detta under de timmar som ledde fram till händelsen.
 2. 2
  Gör lite städning eller rengöring. Matcha alla dessa lösa strumpor, utplåna smaklös kylskåpet, lägg en belastning på kläder igenom och vik den allt prydligt, städa upp runt TV-området, rent ut din Allt garderoben osv som upptar både dina händer och ditt sinne är verkligen användbart för förskjuta din upphetsning.
 3. 3
  Telefon någon och ha en pratstund. Kanske ni två är glada tillsammans - åtminstone det kommer att ta dina sinnen bort det för en kort tid. Inte skrika inte för mycket men annars kommer du inte behålla lugnet.
 4. 4
  Ta en dusch eller ett bad. Det varma vattnet är lugnande och tiden i vattnet är en sann avslappande. Använd en lugnande badolja, som lavendel eller kamomill. Eller, om det är möjligt, bada och motionera bort över-spänning.
 5. 5
  Läs en roman och planerar att antingen avsluta det eller komma till en viss punkt på den innan den spännande händelsen inträffar.
 6. 6
  Utövande av något slag är utmärkt för att lugna en exalterad kroppen. Gå en promenad i ditt närområde, eller en joggingtur, kör etc. Ta hunden på en promenad eller ta en grannes hund på en promenad.
 7. 7
  Gör något annat spännande i tiden fram till det spännande ögonblicket. Spela ett spel, besöka en lokal butik, äta ut för lunch, köpa en scratchie biljett, besöka ett museum utställning.
 8. 8
  Använd parfymerade oljor (aromaterapi) om du vet hur. Vissa dofter är mycket lugnande, som lavendel, kamomill.
 9. 9
  Drick lite örtte. Detta kommer att bidra till att lugna dig - läs etiketterna för de bästa avkopplande blandningarna. De kommer oftast innehålla pepparmynta, mynta, kamomill, vanilj.
 10. 10
  Ta en tupplur. Detta kan inte överklaga initialt men det är ett bra sätt att lugna ner sig och att passera timmar. Du ska vara fräsch och ljus för händelsen när tiden anländer! Bara se till att du ställa in larmet så att du inte försova.
 11. 11
  Få på Google och lämna lite användbar information. Fördrev tiden redigering kan verkligen hjälpa den tiden förbi konstruktivt!
 12. 12
  Lyssna att sakta musik. Musik kan hjälpa dig att lugna ner och slappna av i synnerhet om tempot är avslappnande och lugnande. Se till att du känner dig bekväm när du lyssnar på det också!
 13. 13
  Prova något nytt. Överväga att göra något som du ännu inte har provat, såsom matlagning ett nytt recept, gå till ett ställe du aldrig varit förut, uträtning ditt hår. Nya erfarenheter kommer att hålla din uppmärksamhet på spänningen.
 14. 14
  Gå in i ett litet, tomt, tyst rum, stäng dörren och släcka lamporna. Sitt ner, ta djupa andetag och tänka lugna tankar. Meditera.

Tips

 • Förbli fokuserad på din andning, särskilt om du är hyperventilerar.
 • Om ditt sinne är racing, försöka göra något liknande ett korsord eller titta på en TV-show för att lugna ner.
 • Drick vatten eller te (iced eller varm) för att hjälpa dig att lugna ner och att avvärja knapra.
 • Om du går upp på en scen, eller göra något inför människor, inte vara nervös! Tänk att i publiken som alla andra.
 • Om du väntar på nyheter om en nära anhörig på sjukhus (som födelsen av ett barn) och du kan inte gå hem, använda dessa tekniker som nämns här som är möjliga (t.ex. andning, dricker vatten, kanske till och med en kort tupplur) och lägg promenader runt sjukhusområdet (med mobiltelefon i handen), hitta en TV med andra människor runt (som en källa till tröst) eller använda din mobiltelefon för att spela spel eller människor text. Om du gillar att skriva, kunde du journal dina känslor.
 • Om ditt hjärta är racing, träna, som att simma eller gå runt.
 • Tänk lugna tankar

Varningar

 • Ät inte mycket mat i väntan på händelsen - du kommer bara göra dig illamående eller uppsvälld och då du kanske inte ens känner för att gå till den händelse eller njuta av tillfället. Drick vatten och äter morot pinnar / selleri om du blir sugen.
 • Bit inte på naglarna eller suger på fingrarna.
 • Irriterar inte andra människor med frågor om vad klockan är eller om tiden är nära ännu, eller genom allmänt surr runt och få fötterna.
 • Inte visa upp till folk om din spännande händelse, kan de känna sig lite avundsjuk, irriterad, och känna att du försöker gnugga det i ansiktet.
 • Bli inte alltför upphetsad, för detta kommer att göra dig alldeles för aktiv, och om du gör det tillräckligt länge, kommer det inte verkar precis lika spännande längre.