Wke

Så slappna av utan avslappningsövningar

Ofta beror oförmågan att koppla av från en racing hjärna. Att få kontroll över "sinne prat" är mer än halva slaget. Här är vad jag gör.

Steg

Så slappna av utan avslappningsövningar. Ligg ner på rygg någonstans där du är fri.
Så slappna av utan avslappningsövningar. Ligg ner på rygg någonstans där du är fri.
 1. 1
  Ligg ner på rygg någonstans där du är fri
 2. 2
  Helt koppla alla dina muskler. Låt dina armar och ben sjunka ner i ytan under dem.
 3. 3
  Blunda och koncentrera dig på din andning. Reglera det med långsamma andetag in genom näsan och håll för en sekund, och sedan långsamt andas ut ur din mun.
 4. 4
  Lyssna på din "sinne prat" för en stund. Finns det en miljard saker som springer runt där inne?
 5. 5
  En efter en, låt dina tankar går. Säg till dig själv att du kan ta upp dessa tankar senare.
 6. 6
  Försök att rensa ditt sinne, speciellt av negativ "sinne prat" och koncentrera dig på din andning.
 7. 7
  Ta upp en tanke som gör att du känner dig avslappnad, såsom flytande på en sjö på en varm sommardag med solen slår på dig, och en lätt bris blåser över dig.
 8. 8
  Tänk dig själv att du är helt lugn och avslappnad, helt frisk och lycklig. Låt ditt "sinne prat" fokuserar på dessa tankar och ingenting annat.
 9. 9
  Fortsätt långsam andning... in genom näsan, ut genom munnen.

Tips

 • När mitt i en hektisk dag, kan du fortfarande göra det här. Om du sitter vid ditt skrivbord, ta en minut och blunda. Gör långsam andning och upprepa dina tankar att du är helt lugn och avslappnad. Föreställ dig själv på den plats där du var den mest lugna och avslappnade.
 • Håll ögonen stängda medan andning och fortsätter att säga jag är lugn och din kropp och själ kommer att följa. Fokusera inte på det som är runt omkring dig bara fokusera på din avkoppling och inget annat.
 • Om du inte kan slappna av eftersom du har många saker att göra nästa dag att du kanske glömmer, skriva ner dem och lägga den någonstans du vet att du kommer att se det nästa dag.
 • Det är svårt att koppla av med "sinne prat". Om dina tankar är racing i 100 riktningar, kan du inte slappna av. Det viktiga är att lugna dina tankar. Din kropp kommer att följa.
 • Om du har problem med att hålla tankar ur ditt sinne, kan det hjälpa att räkna dina andetag. Genom att fokusera uppmärksamheten på din andning, blir du mer medveten om din kropp naturligt. Detta kan hjälpa den att lugna ner sig och bosätta sig i en långsam rytm. Andas långsamt, och säga till dig själv: ".. Jag är avslappnad jag är lugn"
 • Något annat som kan hjälpa om du har problem med att koppla av tillräckligt för att göra något lugnt är att acceptera vad du känner. Istället för att försöka bli av med den, försök att arbeta med det, kommer du naturligt att slappna av så länge du inte är i konflikt med sig själv. Det är ibland det enda som kommer att hjälpa till med din ångest.

Varningar

 • Om du är spänd och alla upprörd över hur detta kan vara ännu ett misslyckande, kommer det inte att fungera. Dessa saker tar tid och praxis. Ge dig själv den fälla och prova det för ett par dagar.