Wke

Hur du tar en straffspark i fotboll (fotboll)

[A] perfekt straff är en boll som slås högt eller lågt, riktade just till höger eller vänster om målvakten, och snabb, kör med 90-104 kilometer i timmen (56-64 miles per timme).


Ta en straffspark i fotboll är en av de mest pressade och intensiva ögonblicken i en fotbollsmatch. Det är ett sinne spel lika mycket som en fysisk prestation, och det är viktiga element för att förstå och tänka på när du är skytten av en straffspark. Först, det lönar sig inte att vara övermodig men för att verkligen känna dina styrkor och taktik i förväg, för det andra, det lönar sig inte att spela spel av omvänd psykologi som målvakten är sannolikt att vara väl medveten om vad du håller på med, och sista, men inte minst, är det viktigt att inte ge spelet bort med dina ögon och kroppsrörelser.

Allt detta är lättare sagt än gjort, dock, och de följande stegen syftar till att hjälpa dig att bli en effektiv påföljd shooter, eventuellt rädda dagen för ditt lag.

Steg

Hur du tar en straffspark i fotboll (fotboll). Förstå vad en straffspark är.
Hur du tar en straffspark i fotboll (fotboll). Förstå vad en straffspark är.
 1. 1
  Förstå vad en straffspark är. Medan straffsparkar och sparkar från straffpunkten är snarlika, de är tydliga och följer sina egna regler som en del av spelet. (Hursomhelst, gäller resten av den här artikeln för båda typerna av mål scoring, som de strategier och taktiker föreslås kan tillämpas i båda fallen.)
  • En straffspark inträffar under spelet. En straffspark fortsätter följande lag Straffspark 14. Det är en typ av frispark som äger rum 12 meter / 11 meter ut från målet, och bara målvakten i det försvarande laget är mellan straffläggare och målet.
  • Kicks från straffpunkten ske i slutet av ett spel under en turnering. Detta anses inte vara ett straff utan en metod för att avgöra vilket lag som går vidare till nästa steg i en viss turnering. Det sker först i slutet av en match där spelet slutar oavgjort. Medan förfarandet liknar straffspark, sparkar från straffpunkten inte följer lagen Straffspark 14 men beskrivs i kompletterande delar till lagarna. Det straffar är populärt kallas "straff".
 2. 2
  Öva att fokusera och själv-composure tekniker som en del av din vanliga träning. Redan innan du är i den situationen att behöva ta ett straff mål, bör en del av din utbildning är alltid att lära sig tekniker för att hålla dig lugn under press.
  • Lär dig att förbli fokuserad.
  • Öva hålla sig lugn under press, inte tänka på de saker som kan gå fel. Öva dagligen mindfulness kan hjälpa dig att stanna medveten och uppmärksam på nuet utan att vara flyktigt eller känslomässigt upprörd.
  • Öva visualisering av positiva resultat.
 3. 3
  Vet dina styrkor straffspark. Innan du placeras i positionen för att ta en straffspark, är det viktigt att ha tillbringat mycket tid utbildning för detta. Veta i förväg vilka dina bästa skytte strategier och öva på dem. När under tryck, återvänder till vad du vet väl är alltid lättare och om du redan har tränat straffar som en del av din träning, kommer det kännas som en andra natur när du gör den äkta varan.
 4. 4
  Förstå hur målvakten antagligen tittar på din taktik. Djurhållaren lär sig att läsa anfallaren rörelser som en viktig del av hans eller hennes framgång i att förhindra mål. Som en del av detta,
  • Målvakten vet redan din spelstil och vet hur man skjuter straffar från tidigare spel. Ändå kommer djurhållaren måste fortfarande läsa dig i ögonblicken före skottet. Detta innebär att ta hand med var du placerar dina ögon och fötter eftersom målvakten kommer att titta mycket noga för alla signaler.
  • Om djurhållaren kommer upp för att prata med dig pre-shot, ge bort någonting. Tänk på att det djurhållaren försöker distrahera dig.
  • Undvik att titta på målvakten gör något störande - det är en medveten taktik som syftar till oroande dig, till exempel "vinglig dance" framförd av Bruce Grobbelaar EM 1984.
  • Bry dig inte om att försöka kasta av djurhållaren genom att stirra i motsatt riktning från vilken du tänker sparka bollen. En bra målvakt är klokt att det tricket och det kommer inte att lyckas om det är din enda strategi.
  • Inse att målvakten kontrollerar dina fötter vinklar för eventuella tecken på att ge bort din avsedda skott. Chris Jones säger att skarpa infallsvinklar ger bort bollen riktning och att skarp vinkel för en rätt på foten spelare innebär ett skott intill målvaktens högra (spelarens vänster, över hans kropp), medan en rakare kör innebär att rätt på foten spelare är skjuta till sin rätt.
 5. 5
  Ta ställning och träna din taktik medan domaren är att placera bollen för kick. Det viktiga är att ta det straff på det sätt som passar bäst med dina förmågor, samt balansera detta med en liten "idrottsvetenskap" kunskap. Tänk så snabbt du kan vilken av följande metoder som fungerar bäst för dig på denna punkt i spelet:
  • Fotografera med fart. Hastigheten på att göra ett straffslag har forskat och det verkar som ett skott tas snabbt och med god hållfasthet kan du dra nytta av överraskningsmomentet. Om du kan få dig samman snabbt och göra en bra, snabb skott inom 3 sekunder efter en avblåsning blåses, kan detta vara en framgångsrik taktik.
  • Fördröjning fotograferingen. Å andra sidan, om du hellre psych ut målvakten, kan tiden vara på din sida. En försening på mer än 13 sekunder kan förvirra målvakten.
  • Vänta på målvakten flytta. Du måste dock vara beredd att reagera snabbt när djurhållaren har flyttat, eller din stund för överraskning försvinner.
  • Närma bollen med ett "stamma" (paradinha). Detta är en "feinting" flytta in där du siktar på att förvirra målvakten genom att göra en stamma steg som du kör upp för att ta sparken. Stor försiktighet måste vidtas för att göra detta, men eftersom du inte får ses som feinting att sparka bollen när upptakten har avslutats, eller det kommer att tjäna dig en varning.
 6. 6
  Fokusera på var du vill att bollen ska gå i ditt inre öga, inte med ögonen. Som förklarats tidigare, är målvakten titta på dina ögon och mer nervös du är, desto mer sannolikt är det att glida in fokusering på nätet riktning och djurhållaren än på bollen. För att undvika detta, kan följande tips hjälpa:
  • Välj den plats där du vill att sikta bollen innan närmar bollen.
  • Undvik att titta på målvakten. Om det är lättare, låtsas djurhållaren inte är närvarande.
  • Håll dig fokuserad på bollen. Håll ögonen på bollen hela tiden och vara fokuserad - när fokus är förlorat, riskerar du att förlora ditt lugn.
 7. 7
  Sparka bollen när domaren har signalerat genom att vissla att det är dags att sparka. Bestäm först om du kommer att sparka för riktigheten eller för makt (detta avgör din kick stil) och sedan ta spark som rekommenderas nedan:
  • Noggrannhet - Om det är "precision över makten" du vill, då den rekommenderade spark är insidan fot.
  • Effekt - Ibland strömmen kan vara tillräckligt för att ta bollen förbi målvakten: en stark skytt som kan sparka en hastighet på 80 km / h kan skjuta bollen till mållinjen i 500 millisekunder, medan målvakten tar 600 millisekunder för att flytta från centrum av målet till en av dess tjänster. För att uppnå detta skott, skjuta hårt med vristen, dvs från skosnören.
  • Ta en kort, rak köra upp av endast 4-6 steg (detta har visat sig vara den mest framgångsrika metoden). Sparka bollen lågt och hårt, och sikta på ungefär 3 inches / 7,5 cm insidan av varje inlägg: Chris Jones säger att det låga och hårda skott som tas från en kort, rak sikt är "omöjligt att stoppa".
 8. 8
  Var uppmärksam. Så snart du slår bollen, stäng inte av. Alltid redo för en rekyl om målvakten räddar det, men inte om bollen träffar stolpen / ribban. Kom ihåg att alltid ta din tid.

Tips

 • Tycker inte att skottet måste lämna marken, det kan vara effektivt att jorda bort bollen från målvakten. Också vara redo för eventuella returer.
 • Även om det är sant att nästan alla förväntar dig att göra en straffspark eftersom det är den bästa fördelen på sig att göra mål, inte vända denna förväntan till ökat tryck i ditt tänkande, ingen förutom du kan aldrig veta hur det känns i dessa dyrbara sekunder av ditt straff, så ta bort deras bedömning från ditt sinne.
 • Om du spelar en målvakt som alltid hoppar tidigt, kan du skicka en rakt ner i mitten och se honom hoppa ur vägen.
 • Alltid vara fokuserad och sammansatt.
 • Tveka inte om var du ska placera bollen eftersom målvakterna kommer att upptäcka det och utnyttja det.
 • Försök och luta sig framåt en bit, det hjälper till att hålla bollen på marken. Håll kroppen över bollen.
 • Försök att slå bollen på ventilen för att göra det doppa lite.

Varningar

 • Luta dig inte bakåt för mycket eller du kommer att slå bollen i raden z på arenan.
 • Straffsparkar är främst mentala, så försök att tänka att du är ensam när du fotograferar.

Saker du behöver

 • Fotbollen
 • Målet med nät
 • En målvakt (valfri om att öva)