Wke

Hur man gör ett kast i fotboll


Inkast är något avgörande ögonblick i en fotbollsmatch: de utgör en möjlighet att behålla besittning av bollen, kapitalisera på en omsättning eller - tyvärr - förlorar besittning av bollen själv. Som sådan, är det inkast i ett av de mest grundläggande kunskaper i fotboll. Det är också en av de mest nervpåfrestande uppgifter i spelet. För en sak, är allt slutar, och all uppmärksamhet på personen kasta bollen i. Lägg till detta det faktum att många spelare ignorera utvecklingen av inkast färdigheter, och du har ett recept för katastrof. Oroa dig inte, dock. Följ dessa steg, och med lite övning kommer du att kunna dra nytta av inkast som proffsen.

Steg

Hur man gör ett kast i fotboll. Placera fötterna inför fältet.
Hur man gör ett kast i fotboll. Placera fötterna inför fältet.
 1. 1
  Plocka upp bollen. Om du inte är målvakten, får du inte använda dina händer mycket i fotboll, så njuta av det medan du kan. Grepp bollen med båda händerna och föra den bakom huvudet. Dina händer ska vara "bakom" huvudet bollen att handflatorna kommer att driva bollen framåt när du kastar den i. Se till att du har en fast, men bekväma, hålla på det.
 2. 2
  Placera fötterna inför fältet. Stå några meter bakom sidlinjen så att du kan köra upp till linjen utan att passera den. Vissa spelare gillar att hålla fötterna ihop, medan andra gillar den ena foten framför den andra. Gör vad som känns mest bekvämt för dig. Se till att du står inför den riktning du vill spela på bollen eller så kan du få en förändring av position.
 3. 3
  Skanna fältet. Bestämma var att leverera bollen är det viktigaste steget. Du kan ha ställt pjäser för detta eller kanske du bara behöver hitta en öppen spelare. När du har gjort ditt beslut, måste du köra snabbt så att din motståndare inte kan upptäcka var du ska kasta.
 4. 4
  Kör upp till sidlinjen för att kasta bollen. Få en kort flygande start - bara 2-4 steg - för att hjälpa dig att få den nödvändiga drivkraften för att driva bollen till målet.
 5. 5
  Arch ryggen något. Gör detta precis innan du är redo att verkligen kasta bollen. Många spelare försöker kasta enbart med sina vapen, men det mesta av kraften ska komma från din rygg och axlar, samt farten från din kör start.
 6. 6
  Ruta upp med din målgrupp och plantera din främre fot. När du är redo att kasta bollen, se till att dina axlar är fyrkantiga med din avsedda målet. Detta är avgörande för att göra en korrekt kast, och också nödvändig eftersom bollen måste resa direkt över ditt huvud. Nu stoppa din körning och plantera din ledande fot. Kom ihåg att hålla båda fötterna ner för att undvika en överträdelse uppmaning av domaren.
 7. 7
  Släpp bollen. Ta med dina armar uppåt och framåt så att händerna och bollen resor direkt över ditt huvud. Samtidigt ta med din välvd baksida framåt som en fjäder och dra tån på bakre foten på marken. Sträck ut armarna helt och släpper bollen från strax bakom huvudet. Kom ihåg att hålla huvudet upp eller vänd rakt efter att bollen är släppt så att du inte bara kasta bollen på marken.
 8. 8
  Kör ut på fältet för att åter komma in spela. Du har slutfört inkast, och förhoppningsvis du fick bollen till din lagkamrat. Nu komma tillbaka ute för att hjälpa till att flytta bollen i scoring position. Om, å andra sidan, du av misstag kastade bollen till din motståndare, kan du göra det genom att köra ut för att försöka stjäla bollen tillbaka.

Tips

 • Vill du kasta bollen riktigt långt och ser imponerande göra det? Prova en flip inkast. Se relaterade Google för instruktioner.
 • Den flygande start är utformad för att få mer distans på bollen. Observera att när man kör, finns det en tendens att lyfta den bakre foten. Även om detta inte är en överträdelse av lag 15, eftersom det i så gott som varje fall den bakre foten kommer upp efter att bollen lämnat handen, domarna är i allmänhet envisa och inte försiktiga observatörer, och de flesta kommer att tänka att foten lyftes innan bollen levererades och kommer att döma det ett dåligt inkast. För att se till att detta inte händer, har spelarna lärt sig att dra tån på bakre foten på marken. Ibland är det absolut nödvändigt att bara leverera bollen en kort sträcka så snabbt som möjligt. I det här fallet kan du hoppa över driften, men se till att du betalar uppmärksamhet till resten av grunderna.
 • Öva inkast regelbundet. Övning ger färdighet, naturligtvis, och du kommer att bli mycket mindre nervös om du vet att du kan kasta bollen i exakt.
 • Strategin är mycket viktigt i inkast. Om du är nära ditt eget mål, vill du vara mycket försiktig när du kastar bollen. Generellt, korta, snabba inkast är mindre riskfyllt här. Om du är i mitten av fältet, vill du prova att flytta fram bollen, men hålla den under kontroll. Hitta en öppen lagkamrat, företrädesvis avancerar. Nära din motståndarens mål, bör du försöka att ställa upp en målchans. Du kan inte göra mål direkt från ett inkast, men om du kan kasta tillräckligt långt du kan försöka få bollen till mitten av fältet där en lagkamrat kan slå in den i mål. Alternativt kanske du vill prova en kort inkast till någon som snabbt kan passera bollen till mitten av fältet. I "håna" deras inkast, de flesta nybörjare, liksom sina lagkamrater, glömmer att inkludera inkast spelaren. Den spelare kastar in är oftast den enda omärkta spelaren på planen direkt efter inkast. I en pressad situation, det ett pass tillbaka till inkast spelare som just kommit tillbaka på spelplanen och har friheten att gå av ett bra pass, kommer att bidra till att frigöra och flytta pjäsen.
 • Vara luriga. Kanske vill du bara att leverera bollen till en lagkamrat några meter bort, men dina motståndare håller myllrande ditt mål. Få en flygande start och agera som om du ska kasta långt, eller gör det verkar som du ska kasta avancerar men sedan kasta downfield. Små knep som detta kan hålla dina motståndare gissa och hjälpa dina lagkamrater få öppna.
 • Håll fötterna på marken. Om du lyfter den bakre foten du kan straffas av domarna.
 • Så fort du får bollen i dina händer, få en flygande start, sedan plantera båda fötterna på sidlinjen, och kasta. Dess viktigt att göra det snabbt och fånga det andra laget på sängen.

Varningar

 • En frispark kommer att tilldelas din motståndare om du kastar bollen in och röra vid den innan en annan spelare rör det.
 • Ett inkast kommer att tilldelas motståndarlaget om en eller flera av följande inträffar under ett inkast: en eller flera fötter korsar helt över sidlinjen in på spelplanen, underlåter spelaren att leverera bollen bakifrån huvudet i en kontinuerlig rörelse, eller den bakre foten lyfts från marken under fullfölja. I de två första fallen, om en domare underkänner den inkast han är skyldig till obetydlig, i det sista fallet är han skyldig till brott mot lag 15.
 • Din starka ben ska vara framåt vilket är motsatsen till hur det skulle vara om du kasta en baseboll.