Wke

Hur du uttrycka din känslomässiga smärta på ett hälsosamt sätt

Vi känner ofta sorg över händelser i våra liv som vi inte har någon kontroll över. Kanske en bästa vän flyttar bort, eller kanske vi upplever förlusten av en familjemedlem. Inte alla av oss vet hur att uttrycka våra känslor. Vissa kan inte prata om det med föräldrarna, och vissa tycker bara att skada sig själva är det enda sättet att uttrycka sina inre känslor. Det finns andra sätt för oss att uttrycka vår sorg. Stegen som skrivit nedan är bra riktlinjer att följa.

Steg

Hur du uttrycka din känslomässiga smärta på ett hälsosamt sätt. Först av allt, vet att gråt är inte ett tecken på svaghet.
Hur du uttrycka din känslomässiga smärta på ett hälsosamt sätt. Först av allt, vet att gråt är inte ett tecken på svaghet.
 1. 1
  Först av allt, vet att gråt är inte ett tecken på svaghet. Låt ut dina tårar! Buteljerat upp känslor leda till mer emotionella sammanbrott i framtiden. Gråter inte bara renar ögonen, men tvättar bort smärtan. (Notera:. Detta är en metafor Gråter inte tvätta bokstavligen bort smärtan.)
 2. 2
  Håll en dagbok. Varje gång du känner dig nedstämd, skriva en dagboksanteckning om det. När du känner dig bättre kan du se tillbaka på posten och tänker, "Hur gick det här smärtan gör mig starkare?".
 3. 3
  Hitta någon att prata med. Hitta någon du litar på. Om du känner dig bekväm med att prata med dem och om de kan lyssna på dig, förstår din smärta, då de är rätt person för dig att vända dig till.
 4. 4
  Försök att komma till källan av sorg. Är det på grund av en person i synnerhet? Om så, undvik denna person. Om en person är källan för din depression, då är det inte värt att prata med honom eller henne.
 5. 5
  Arbeta igenom de skäl som provocerar din gråt. Om du är avundsjuk på någon, försöka lista ut om denna reaktion är verkligen värt känslan ledsen.
 6. 6
  Tillåt tid att sörja. Om sorg beror till döden av någon nära dig, så det kan ta lite längre tid för sorg att passera. Det är hälsosamt att känna sig ledsen över förlusten av en älskad så förstår detta och ta en dag i taget. Gråt är helt normalt i en tid som denna. Att prata om det och uttrycka dina känslor kommer också att hjälpa.
 7. 7
  Använd tekniken för att frigöra en del av din smärta. Det kan vara en dikt, en sång, novell, eller en målning som beskriver vad du känner och går igenom.
 8. 8
  Uppbåda modet att känna vad som faktiskt finns inom dig, mod ett öppet hjärta.
 9. 9
  Om din sorg är relaterat till en familjemedlem går bort, glöm inte dem, utan hålla minnen av dem [bilder, hemvideor, favorit låtar, osv.].
 10. 10
  Är det på grund av kärlek? någon du tycker är attraktiv, men du har inte tillräckligt med mod för att berätta för dem att? Skriva brev, e-post, texter och spara dem i utkast och läsa dem varje dag.

Tips

 • Gråter ibland hjälper. Du känner ibland bättre efter en bra gråta. Bara hålla hakan upp!
 • Du ska skriva ett inlägg i din journal dagligen, även om sorgen är mindre. Detta sätt kan du få ett grepp om dina känslor och tankar innan du får väldigt ledsen igen.
 • Om du känner att det enda sättet du kan få befrielse från din smärta är genom att skada dig själv, försöka följa ovanstående förslag. Försök att prata med en förälder eller bästa vän och då kanske du kommer att känna dig lättad.
 • Döda inte dig själv, även om du känner att du vill ha också, det är inte värt det.

Varningar

 • Denna artikel riktar sig främst mot sorg! Om du är arg, det finns andra lösningar.
 • Var uppmärksam på dem omkring dig medan avluftning (lyssnar på hög musik, träffar ett föremål, et cetera). Du vill inte av misstag ta din ilska ut på en oskyldig åskådare.