Wke

Hur man bygger självrespekt efter att bli stigmatiserade

Om du har stigmatiseras på något sätt, kom ihåg att ibland folket stigmatisera oss eller förolämpar oss är osäkra att vi kan vara bättre än dem, smartare eller mer begåvade. Sådana osäkra, svartsjuka typer kommer att använda något om en person att riva ner dem till sin egen nivå av självkänsla.

Steg

Hur man bygger självrespekt efter att bli stigmatiserade. Tänk källan till stigmatisering.
Hur man bygger självrespekt efter att bli stigmatiserade. Tänk källan till stigmatisering.
 1. 1
  Tänk källan till stigmatisering. Är den här personen peka ut dig på grund av hans eller hennes egen osäkerhet och avundsjuka? Om så är fallet, komma bort från den personen, eftersom de kommer att göra något annat än att försöka minska dig.
  • Förstå vad som händer. Om det är inte bara en person utan en grupp stigmatiserande dig över religion, etnisk bakgrund, kön, eventuella problem som du inte har någon kontroll över, det är en annan situation. Fördomar kan motarbetas, men denna artikel handlar om att hantera sociala attacker från en eller två missnöjda människor.
 2. 2
  Be personen att sluta, även om den negativa karakterisering av er har någon sanning i det. Fokusera istället på dina goda sidor, och bygga på dessa. Det är bra att möta sanningen om sig själv för att göra förbättringar, men detta behöver inte göras i ett missbruk och skam-baserat sätt.
 3. 3
  Spola ut alla negativa känslor du har om dig själv. Tillbringa några dagar låta dig känna den fruktansvärda skam och stigmatisering känslor, inte stoppa dem, sedan föra alltsammans till ljuset med bön, meditation, och ta hand om sig själv väl med bra kost, motion, och skrivande, och mer att skriva, dina känslor, och allt annat som behöver komma ut.
 4. 4
  Kom tillsammans med vänner som stöttar dig. Gå ut och göra saker du gillar. Akta: Om du fest och droganvändning eller dricka, kan dessa förvärra dina negativa känslor.
 5. 5
  Undvik att umgås med någon som känns obehagligt. Många gånger, när en person blir stigmatiserade av en vän (inte en riktig vän, som är), kan andra som känner personen som stigmatiseras du låtsas bli vän med dig, och sedan nästa du vet, de stickande dig i ryggen med ännu värre stigmatiserande. Avsluta alla ställen där du vet att det inte är bra för dig att vara. Inte testa vatten, bara gå.
 6. 6
  Minska din ilska. Försök att skriva med papper och penna (ej dator), slå en kudde för ilska, äta näringsmässigt, och spendera tid med stödjande vänner vars närvaro får dig att må bättre.

Tips

 • DVD kickbox arbete-outs: Dessa skivor kan hjälpa dig att bygga makt, som i personlig makt, inte negativ effekt. När du tränar sparkar, slag och övningar i en kickbox träna, kommer du att känna dig mer självförtroende och befogenhet. Just nu, vad som behövs är att känna sig trygga igen. Bygg den typ av makt som hjälper en person att vara påstridig utan att behöva kämpa på det.
 • Pilates kan utövas i hemmet, bort från alla "publik" av personer som kan vara kränkande dig just nu, eller vem du inte behöver input från. Försök att hitta en med flashcards och CD-skivor som "Brook Silers 'pilates programmet. Brook Siler, Pilates Body Kit. Bläddra ned till "externa länkar" och kontrollera om Brook Siler program.
 • Pilates bollar, mattor och annan utrustning är inte nödvändig för att träna med pilates.
 • Efter ett träningspass, koppla en liten stund, sedan försöka lasta upp mixern med en blandning av frukt och grönsaker du gillar. Lägg linfrö till den. Linfrö är full av näring, inklusive Omega-3, som bidrar till att minska kolesterol. Lägg en liten matsked extra virgin olivolja, yoghurt, en tesked vanilj, nötter, och lite socker. Beroende på var din vikt är, antingen göra smoothie med så mycket kalorier som du vill, eller begränsa kalorier genom att inte tillsätta olivolja eller nötter.
 • Lyssna på electronica, alternativ, klassiskt, och annan musik som inte kommer att helt sätta dig i en våldsam eller negativ läge, även om du känner för att sola i våldsam rap eller rock, gör det för bara en liten bit, inte hela dagen.
 • Läs böcker om ämnen som är underhållande men inte negativ. Eliminera pornografi, våld, eller negativitet från de böcker du läst och TV visar du tittar. Det är okej att titta på en del våld och negativitet, men inte göra en ritual av det. Ibland våldsamma filmer kan hjälpa en arg person lösa olösta ilska, men det är inte ofta detta hjälper, och inte göra en daglig vana att titta på våld och negativitet.

Varningar

 • Se upp för vänner eller för den person som generade, skam, eller stigmatiseras dig. De kan låtsas att bli vän med dig för att få reda på mer information om dig för att skämma ut dig vidare, eller de kan fungera fint och sedan göra något betyder, eller backstab dig till den punkt där du kanske finner det svårt att hantera.