Wke

Hur kan man vara mindre själviska

Vill du ändra ditt sätt? Eller har du en självisk vän / familjemedlem som du vill påverka att förändra sina vanor? Det är till dig.

Steg

Hur kan man vara mindre själviska. Överväg andra människor mer - istället för att tänka främst om dig själv!
Hur kan man vara mindre själviska. Överväg andra människor mer - istället för att tänka främst om dig själv!
 1. 1
  Överväg andra människor mer - istället för att tänka främst om dig själv! Världen inte kretsar inte runt dig, du kan inte alltid få din väg!
 2. 2
  Fråga om andras liv. Lyssna på vad de säger. Förläng dig att hjälpa din familj och vänner. Det kommer få dig att må bra, eftersom det mjukar upp och värmer dina vägar.
 3. 3
  Öppna upp till samhället utanför din dörr genom att tala, hälsning och visa omtanke för grannar och främlingar (på ett säkert sätt). Det finns ett talesätt att "ingen människa är en ö", och det är sant. Det finns ingen anledning att isolera sig själv, öppna upp lite mer som händelseutvecklingen, och gör dig utveckla och visa medkänsla för människor.
 4. 4
  Tänk på det: Varför är du själv som berörs? Var du bortskämd med att alltid få din väg? Om du var, stoppa det. Kom ihåg att du inte alltid får vad du vill. Världen inte kretsar inte runt dina planer och mål.
 5. 5
  Volontär för att hjälpa dem som har behov! Detta är det bästa sättet att bli osjälviska och omtänksamma. Volontär på ett sjukhus, eller djurhemmet, eller vårdhem. Det får dig att må bra och du kommer att känna att du bara värmas andras hjärtan och gjort en skillnad.
 6. 6
  Förvänta dig inte eller kräva att saker går din väg. Vänjer sig inte alltid få vad du vill. Om något går snett vara positiv. Kom ihåg att din familj och vänner alltid kommer att vara där för att stödja dig, det finns ingen anledning att exil själv från världen.
 7. 7
  Har förtroende. Att vara självisk ibland avser en brist på självförtroende. Gör en lista över saker du är bra på, skär den i underklänningar, och lägg dem i en burk. Varje dag drar man glider ut ur burken och läsa den, kom ihåg att även om du kan vara bra på en sak, du är inte bra på allt.
 8. 8
  Inkludera andra, och betrakta dem innan stora beslut. Innan du gör något ovanligt beakta de effekter det har på din familj och vänner, kom ihåg att allt du gör påverkar alla andra.
 9. 9
  Ha tålamod. Saker kommer inte att förändras över en natt. Också inse när du gör bra.

Tips

 • Var glad att du har möjlighet att hjälpa de mindre lyckligt lottade än du. Tänk på dem och vara tacksam för vad du har.
 • Går inte att jämföra med andra, du kommer aldrig bli glad om du jämför ~ varför chefen låta mina medarbetare tar extra lediga dagar, och jag kommer att begära samma, jag ska bli galen om det inte att godkännas.
 • Innan du gör några beslut, ta "själv" ur bilden.

Varningar

 • Agera inte alltför mjuk eller kontrolleras av personer som kan dra nytta av dig. Var stark men flexibel. Lyssna och acceptera andras åsikter och samtidigt se till att du snyggt visar att du står för saker som är viktiga utan att vara arrogant om det.
 • Tänk inte för mycket av dig själv, eller du kan bli stolt över din ödmjukhet (pretentiösa eller arrogant).