Wke

Hur falla och återhämta sig från en nedgång på is


Faller på is kan orsaka vissa skador och smärta. Om du faller ordentligt du kan hindra dig från att få någon form av skada. Det finns några tekniker som du kan följa för att hindra dig från att bli sårad. Efter att ha fallit du har att få tillbaka upp på ett säkert sätt utan att falla igen.

Steg

Hur falla och återhämta sig från en nedgång på is. Använd handskar, vakter handled, knä, eller armbågsskydd.
Hur falla och återhämta sig från en nedgång på is. Använd handskar, vakter handled, knä, eller armbågsskydd.
 1. 1
  Använd handskar, vakter handled, knä, eller armbågsskydd. Dessa kommer att skydda dig från att bli sårad om du faller.
 2. 2
  Lägg händerna på midjan eller framför dig när du skridskor.
 3. 3
  Öva att falla. Försök att falla utan att skada dig själv. Först försöka falla utan skridskor och sedan gå vidare till nedgången med skridskor. Försök faller på olika hastigheter med dina skridskor på.
 4. 4
  Böj knäna och gå in i ett dopp läge. Om du vet att du är på väg att falla bara gå in i ett dopp läge.
 5. 5
  Fall åt sidan och luta dig framåt när du faller på isen. Detta kommer att sänka risken för att du blir skadad.
 6. 6
  Återskapa från ditt fall. Vänd på händer och knän.
 7. 7
  Ta en fot och placera den mellan händerna.
 8. 8
  Ta den andra foten och placera den mellan händerna. Att applicera tryck på tårna och använda din tå plockar hjälper dig så att du inte kommer att glida.
 9. 9
  Skjut dig själv och stå upp på isen.

Tips

 • Gör skridskoåkning flyttar du föll på. Detta kommer att hjälpa dig att få praktik och har mindre rädsla för att falla på det draget. Var redo att falla igen men.

Ytterligare tips för nybörjare: Steg 4: Om du förlorar ditt saldo, inte vifta med armarna runt försöker återfå det. Böj knäna, och börja gå in i dip ställning. Det bidrar till att omedelbart sätta händerna på knäna, vilket hindrar dig från att vifta dem runt och faller baklänges på huvudet eller ryggen. Det hjälper också hindra dig från instinktivt fånga dig med handen. Ofta kommer denna enkla handling kan nog stoppa dig från att falla.


Steg 5: (A) När du faller åt sidan, tänk dig själv landar rätt på sidsömmen på byxorna, mellan fickorna. (Gör detta även om du bär en kjol.) Låret benet är den enskilt största ben i kroppen och är mycket stark, och på sidan av benet är mest muskler och bindväv, vilket är mindre benägna att skada.

(B) När du faller (på sidan, förstås), höja armen på den sida mot isen in i ett 'L' position med armbågen över axeln, plattas din hand som du gör det. Öva detta flera gånger off-ice för att få känna av det.

Den "L" form gör att du kan fånga din övre vikt med hela avsnittet av armen från ovanför armbågen ner till fingertopparna. Detta fördelar effekten över ett stort område, vilket förhindrar skada (i synnerhet till handleden). Ännu viktigare, hindrar det absolut dig från att träffa huvudet på isen. [Igen, prova detta flera gånger off-ice för att få känsla för det, och för att förstå hur det hindrar dig från att träffa huvudet.]

 • Om andra åkare är runt, låta dem hjälpa till i fall du blir skadad.
 • Lägg händerna i knät när du är på marken. Om du lägger dina händer på isen en annan åkare kan råka åka över dem.

Varningar

 • Använd inte händerna för att bryta ditt fall. Du kan skada dina händer.
 • Lägg inte på isen.
 • Luta dig inte tillbaka när faller eller du kan slå huvudet.
 • Kom ihåg att alltid sätta händerna i knät. Andra åkare får inte se dina händer och de kan åka över dem