Wke

Hur får man en bekväm nattsömn

Att uppnå en god natts sömn är mycket viktigt eftersom det gör att du möter den nästa dag på bättre humör. Det finns många och varierande faktorer som styr hur du sover, och hur väl du sover så att du vaknar utvilad och redo att möta den nya dagen.

Steg

Hur får man en bekväm nattsömn. Knyt ihop alla lösa ändar före sänggåendet.
Hur får man en bekväm nattsömn. Knyt ihop alla lösa ändar före sänggåendet.
 1. 1
  Knyt ihop alla lösa ändar före sänggåendet. Slutför något som behöver vara klar. Gå till sängs med en lycklig och nöjd i vetskapen om att alla dina sysslor är genomförda.
 2. 2
  Få bekväma kläder att sova. Om dina pyjamasbyxor är för hårt, eller om din kväll skjorta håller vandring upp, kommer du att vara upptagen med att fastställa dem i stället för att njuta av att sova i dem.
 3. 3
  Ordna din säng för komfort. Tänk på att när du börjar slumra, sjunker kroppstemperaturen. När detta händer, om du inte har en tillräckligt varm filt, kommer du att få en chill och inte kunna sova. Å andra sidan under de varma månaderna, om din filt är för tung, kommer du svettas och återigen inte kunna sova.
 4. 4
  Koppla av genom att läsa innan du stänger av ljuset. Detta kommer att ta dig bort eventuella personliga problem du kan ha, och när du börjar bli trött, kommer du somna lättare.
 5. 5
  Om du har svårt att sova på ett nytt ställe, vrid temperaturen lite. Inte säker på varför, men att ändra temperaturen hjälper vissa människor att sova bättre. Så hitta en behaglig temperatur att sova i.

Tips

 • Ha en bra madrass som passar din komfort nivå. Det gör hela skillnaden.
 • Ändra dina sängkläder regelbundet för att hålla sig fräsch.
 • Få alla störningar ur vägen. Om ditt husdjur tycker om att störa dig när du sover, sätta honom / henne någon annanstans. Du kan också stänga dörren om en ljus precis utanför din dörr håller dig på natten.
 • Tittar på tv eller vara på datorn är inte bra precis innan sängen. Blinkande lampor håller dina sinnen stimuleras. Att spela mjuk musik är en bättre lösning. Det kan lugna dina sinnen.
 • Ha mjuka fluffiga kuddar för att hjälpa dig somna.
 • Att ha ett mörkare rum hjälper dig få en bättre sömn. Håll fönsterluckor, dörrar, gardiner, stängd osv.

Varningar

 • Aldrig starta diskmaskinen innan du somnar. Bullret kommer att hålla dig och din oro över att eventuellt ha en översvämning kommer att göra detsamma.
 • Också, inte använda torktumlaren eller tvättmaskinen på natten. Det kommer att hålla dig med alla ljud, och eventuellt ett högt pipande ljud då och då talar om att kläderna är redo att vikas eller sättas in i torktumlaren.
 • Det kan vara svårt att sova eftersom du har en bullrig lägenhet, eller gatorna är upptagen. Köp några proppar och bära dem.