Wke

Hur man stoppar oversleeping

Tycker du själv att få arbeta eller andra åtaganden sent på daglig basis? Är det svårt för dig att somna på natten, och när du slutligen gör, är det nästan omöjligt att få dig upp på morgonen? Oversleeping är ytterst ett försvagande tillstånd som kan få dig att vara sent, trött och i otakt med andra.

Den här artikeln ger några användbara tips som hjälper dig att hitta sätt att bryta din vana försovning och att upprätthålla en bättre sömn rutin.

Steg

Hur man stoppar oversleeping. Bestäm om du försovning.
Hur man stoppar oversleeping. Bestäm om du försovning.

Försovning eller bakomliggande orsaker?

 1. 1
  Bestäm om du försovning. Bortsett från en uppenbar oförmåga att komma upp i tid till jobbet, skolan eller andra åtaganden, är oversleeping också om det antal timmar du sover. Om, som en vuxen, du sover mer än 11 ​​timmar per natt, då är det troligt att du sover för mycket. Detta kan orsaka överdriven sömnighet under dagtid och en önskan att försova. De vanliga sömn timmar behövs av vuxna är mellan 6 och 8 timmar, med små individuella variationer mellan och på vardera sidan av dessa medelvärden.
  • För mer information, se.
 2. 2
  Se din. Det är viktigt att ha möjlighet att underliggande hälsoproblem bort först av allt. Det finns en hel del medicinska skäl för oversleeping att läkaren ska kunna kontrollera dig och ge råd om det behövs. Sömnproblem kan orsakas av ett antal villkor, sjukdomar och sjukdomar som depression, årstidsbunden depression, körtelfeber, hjärtproblem, cancer, sköldkörtelproblem, etc. Användning av läkemedel kan också vara ett problem.
  • Hypersomni är ett tillstånd av överdriven sömnighet. Viljan att hålla sova längre än de vanliga 7 till 8 timmar kan ha sitt ursprung i skiftarbete, sömnstörningar, bruten sömn, förändringar i tidszoner, medicinering användning och psykiatriska sjukdomar. Och en brist på tillräcklig sömn kan leda till hypersomni genom att spela catch-up, för att återställa välbehövlig sömn.

Själv-hjälp för att sluta oversleeping

 1. 1
  Återställ din kropp klocka. Du kan ändra ditt sovande mönster genom att helt enkelt gå till sängs vid samma tid varje kväll och stiga upp vid samma tid varje morgon. Ställ en en väckarklocka för en tidig timme, företrädesvis lämnar tillräckligt med tid att förbereda sig för dagen utan att rusade. Så småningom kommer din kropp naturligt och vanligtvis vaknar vid denna tid, kontraproduktivt med att somna också.
  • Kvarstår med denna rutin, även när det inte verkar som om det funkar. Det tar ett tag att övervinna dåliga sömnvanor men du omskolning din kropp, så framhärda.
  • Oroa dig inte om någon brist på sömn från natten innan. Alltid fokusera på natten framåt och göra det som främjar en god sömn som möjligt.
 2. 2
  Säg till dig själv att du kommer att vakna i tid. Detta kanske låter naivt, men du måste fatta ett beslut som du inte kommer att försova, så att detta beslut träder ditt undermedvetna och blir ett val att gå upp i tid. Många människor gör ett val att vakna upp utan en väckarklocka och lyckas göra det i tid varje dag. Åtminstone göra valet att gå upp i tid, beroende på din väckarklocka.
  • Fundera på varför du väljer att försova. Använder du det som ett sätt att undvika eller fly från den kommande dagen? Om så, vad är det om den kommande dagen som är så önskvärt? Att handskas med att skapa bättre mening från ditt liv är viktigare än att köra iväg.
  • Berättar du själv att du behöver mer sömn än andra människor? Detta är en ursäkt. Om du inte har en bevisad sjukdom, är detta en work-around de verkliga frågorna, såsom hata ditt jobb eller inte vill hjälpa till med något, etc. Face det verkliga problemet och sluta göra ursäkter.
 3. 3
  Hitta en anledning att gå upp i tid varje dag. Det är möjligt att dina består av gå upp, klä på, äta frukost, borsta tänderna och springa ut genom dörren. Mitt i denna kan det också göra luncher, organisera andra människor (speciellt barn) och hastigt ta tag i saker som du behöver ta för att arbeta, studier, etc. Om du inte passar i tid för att göra något du gillar att göra, då finns det mindre anledning att gå upp i tid. Hitta något du skulle vilja göra och få tiden att lägga den i första sak på morgonen, även om detta innebär en tidigare läggdags. Till exempel kan du läsa i en halvtimme eller skriva i din journal. Eller kanske det är en bra tid för en joggingtur, promenera med hunden eller en övning rutin. Tidig morgon träning är bra för dig för resten av dagen, så detta kan vara ett bra sätt att börja dagen och en bra anledning att hoppa ur sängen i tid.
  • Några negativa motiv för att inte vistas i sängen är det faktum att människor som sover 9-11 timmar verkar ha en 38 procent ökad risk för kranskärlssjukdom, ökad huvudvärk under dagen, ryggvärk, fetma och tidigare död.
  • Fokus på den tid slösas bort som du sover. Det är dags att du inte kan komma tillbaka och du skulle kunna göra något kreativt, spännande, konstruktiva, intressant och givande.
  • Om du är bekant med känslan groggy hela dagen som en over-sleeper, kan du skylla ha för mycket sömn som orsak.
 4. 4
  Minska din nivå av timmar åt att sova gradvis. Om du har sovit 11 timmar och du vill komma ner till 8 timmars sömn per natt, gör detta i steg över perioder som en vecka. Till exempel, försöka få upp en halvtimme tidigare på den första veckan, sedan en annan en halvtimme på nästa vecka, och så vidare, tills du når ditt mål på 8 timmar per natt. Denna gradvisa metod kommer att underlätta dig i en bättre sovande schema istället stötar dig in i det, och du är mer benägna att hålla fast vid det när det görs långsamt.
 5. 5
  Inte överanstränga inte själv. Ta korta pauser när så behövs, organisera din arbetsbörda, och gå ut för frisk luft om du börjar känna dig trött. Med stress sängen kan vara en orsak till oversleeping, så lära sig att hantera stress bättre och att stänga av från dagens bekymmer innan läggdags.
 6. 6
  Under dagen, ta en tupplur om möjligt. Detta hjälper till att uppdatera och vitalisera din kropp för att arbeta på eftermiddagen. Håll tupplur till 20 minuter innan 15:00 men, du vill inte ta bort en anledning till att sova ordentligt under natten, vilket kan orsaka en ny uppsättning problem!
 7. 7
  Få lite solsken varje dag. Detta kommer att hjälpa till att reglera din sömncykel eftersom solen går din kropp klocka.
 8. 8
  Motion. Det är inte bara bra för dig, men studier har visat att det hjälper till att reglera sömn cykler också, och det ökar ditt humör och lyfter din energi, fler anledningar att hjälpa dig att söka mindre sömn.
  • Motionerar inte för nära sänggåendet. Detta kan leda till att du inte somnar när du är över spänningslöst, och därmed riskera att sova i när du äntligen somna.

På att få upp

 1. 1
  Ta en kall dusch. Detta kommer att hjälpa dig att vakna lättare. Men kan om du verkligen inte gillar kylan, stänk kallt vatten i ansiktet bara med ett ansikte bricka vara lika effektiv på att få upp.
 2. 2
  Har en lätt, hälsosam frukost. En överbelastning av fett, socker, kolhydrater, kalorier osv för tidigt på dagen är inte bara ohälsosamt, men kommer att få dig att känna ännu mer trött och trög hela dagen, vilket gör att du kan söka mer sömn på natten.

Tips

 • Få en högljudd väckarklocka och placera den där du måste gå över till den för att slå sömn bar. Du kommer mycket oftare inser att det är dags att stiga och lysa om du har att komma ur sängen i stället reflexmässigt rulla över och slå i sömnen bar medan knappt medvetande.
 • Enstaka oversleeping är vanligtvis inte ett problem. Stanna uppe hela natten för att fira en sport seger eller någons födelsedag är en naturlig anledning att vilja sova i nästa morgon och för många människor, är de första dagarna av en semester efter ett hårt år för arbete ofta en anledning till att sova lite mer än vanligt. Balansera behovet av tillfällig oversleeping med sunt förnuft, det är bara ett problem om det händer regelbundet (stadigvarande eller kronisk) och äter i ditt dagliga liv.
 • Om inget av de föreslagna stegen hjälp, kan detta vara ett tecken på ett underliggande problem. Behandling av medicinska, psykologiska och andra problem ofta kan minska behovet av att försova, så se till att ha dessa att behandlas.
 • Även dina husdjur kan sova mycket mer än du, kom ihåg att de inte är människor. Våra behov är mycket olika från de av slumrande kattdjur och hundar.

Varningar

 • Denna regim kanske inte fungerar för alla. Om du känner att det hjälper, kontakta en sömn läkare för mer information.
 • Alltid tala med din läkare om eventuella problem relaterade till sova. Det är viktigt att diskontera möjligheten av underliggande hälsofrågor.
 • Inte under-sömn. De flesta människor behöver 7-8 timmars sömn. Försök att inte sova något mindre än så, men inte mer än så.

Saker du behöver

 • Sleep journal (valfritt men kan hjälpa när du upprättar en rutin)
 • Placera nap
 • Hälsosam mat
 • Motion val
 • Obnoxiously högt elektriska väckarklockan