Wke

Hur får mysigt i sängen

Är du gungade och vända sig i sängen hela natten på grund av obehag? Bara kan inte verkar få bekväm? En del av god sömn är att ha en mysig miljö. Här är några sätt att skapa en sådan miljö.

Steg

Hur får mysigt i sängen. Hitta en bekväm madrass.
Hur får mysigt i sängen. Hitta en bekväm madrass.
 1. 1
  Hitta en bekväm madrass. En ny madrass kommer att hjälpa om din är gammal eller obekväma. Om du inte kan få en ny madrass, överväga att få en madrass pad, som kan köpas till ett mycket billigt pris. Det är viktigt att spendera ett skäligt belopp för att få en bra madrass som kommer att pågå eftersom du tillbringar ungefär en tredjedel av ditt liv sovande, och det bör vara på en kvalitet madrass som passar dina behov komfort.
 2. 2
  Skaffa ett par mjuka filtar. Fuzzy, slätt, krokig, stor eller liten. Precis så länge de är mjuka. Även filtar med dekorativa element på dem är trevliga för utseendet under dagen, ta bort sådana poster på natten som de kan gräva i dig eller vara en källa till irritation.
 3. 3
  Hitta en mjuk till medium kudde eller två. Alla behöver en kvalitet kudde. Kontrollera de olika typer av kuddar finns - det finns ett stort utbud. En del människor föredrar kuddar som är formade för att stödja nacken eller huvudet, andra människor föredrar dem väl fyllda, medan andra gillar dem mjuka. Vid slutet av dagen, väljer kuddar som fungerar för dig efter lite trial and error.
  • Rena eller luft kuddar regelbundet och byt en gång varje eller vartannat år för fullständig färskhet. Gamla kan användas i gästrummet eller förvandlas till kuddar för TV-rummet eller rekreationsområden.
 4. 4
  Ta en dusch innan du går till sängs. En dusch kommer att rensa dig, värma dig, hjälpa till att mjuka upp huden, tar bort allergener som har satt sig till dig under dagen, och hjälper dig att känna dig sömnig. När du kommer ut, kan du ansöka även några lavendel-doftande lotion som hjälper dig att glida iväg till sömn. Naturligtvis är det frivilligt, men kan hjälpa dig att sova snabbare.
  • Försök torka borsta efter en dusch för att mjuka upp ditt lymfatiska systemet. Även om det kommer att kännas uppfriskande, kommer det också förbereda kroppen för sömn.
 5. 5
  Använd bekväma nattkläder. Bär bekväma redskap, såsom en t-shirt och shorts, kanske strumpor också eftersom de kan vara mycket varma. Försök att undvika att bära mycket tung kväll kläder på sommaren, eftersom du kommer att få för varmt. Å andra sidan, kan bära mycket lätta kläder på vintern gör du kallare. Försök att klä sig därefter, kalla fötter eller svettas ymnigt kan hålla dig vaken hela natten.
 6. 6
  Om du har ett husdjur, göra din egen tanke om att låta dem sova med dig. För vissa människor är detta en källa till tröst, för andra kan husdjur störa dem under natten och vakna upp dem.

Tips

 • Om du delar en säng, köp den omfattar en storlek större än sängen. Du kommer att sluta kämpa för täcker alltid mer.
 • På vintern kan du överväga att köpa en uppvärmd madrass pad eller filt, men bara använda den för att värma upp sängen. Sätt den på en halvtimme innan du går till sängs. När du går till sängs, stänga av filten, och krypa under täcket. Du bör vara tillräckligt varmt nu, men inte brännande het. Aldrig sova med den, el SAPS din energi och du kommer inte vakna utvilad.
 • Se till att ditt rum är fräsch och ren.
 • Gå på toaletten innan sängen så än när du kommer in i sängen trevligt och mysigt att du inte kommer att komma upp igen.
 • Om du har några andra mjuka filtar sätta dem på sängen för att göra det varmt!
 • Om du är riktigt kallt, ta en varmvattenflaska med ett lock till sängs med dig och bära strumpor. Fötterna ska aldrig någonsin vara kallt!
 • Vissa butiker har kudde spray som kommer i dofter som kamomill eller lavendel. Spraya lite spray lätt på din kudde och filtar, om du gillar doften, kan det faktiskt hjälpa dig att bli mer bekväm. Kontrollera ingredienserna men och undvika allt konstgjort.
 • Se till att ditt täcke och kuddar plumped till din standard.
 • En vatten kudde (som en liten vatten säng) med en mjuk fyllning på toppen kan hjälpa nackproblem. Prata med din sjukgymnast för mer information.
 • Bär mjuka varma sockor och en gång i sängen, krypa upp i en mysig plats.
 • Sätt din kudde och filt utanför för en sekund så att när du går till sängs, har du goda doftande, färska kudde och filt!.
 • Ibland är det bra att placera ett mjukt, lätt kudde över din panna och ögon för avkoppling och komfort. (Placera inte den över näsan eller munnen eller du kommer att ha svårt att andas och detta kan väcka dig ännu mer när du kastar bort kudden.)
 • Om du inte känner dig bekväm ha lite varm mjölk. Det kommer att göra dig sömnig, bekvämt och trevligt. Du kommer inte vakna upp mitt i natten om det fungerar.
 • När du är bekväm försök att inte flytta. Försök att somna. Om du inte kan somna försöka räkna får.