Wke

Hur man anta en polyfasiskt sömn schema

Polyfasiskt är ett samlingsnamn som refererar till ett par olika sömnmönster som minskar sovtid till 2-5 timmar per dag. Varje typ av polyfasiskt sömn bryter upp sovande tid i mindre delar under dagen, tillåter människor att sova mindre men känner alert. Om du dör för betydligt mer tid på en dag utan att känna sömnbrist eller trött, kan detta vara det rätta för dig. Varnas, men - övergångsperioden definitivt inte lätt.

Steg

Hur man anta en polyfasiskt sömn schema. Steg för Everyman schema.
Hur man anta en polyfasiskt sömn schema. Steg för Everyman schema.
 1. 1
  Är du redo? Förbered dig: polyfasiskt sova är inte något att ta lätt på. Är du beredd mentalt gå igenom 7-10 dagar av extrem trötthet, innan kroppen anpassar sig till det nya schemat?
  • Begär ledigt. Du kommer inte att vara i form för att arbeta, speciellt i mitten av den två veckor långa anpassningsperiod.
  • Besluta om en tidsplan och särskilda tider tupplur. Med någon typ av sömn, våra kroppar som pålitlighet och rytm. Om du tar varje tupplur samma tid varje dag för samma tid varje dag, blir det lättare för kroppen att anpassa sig.
  • Skriv en lista med fysikaliskt-intensiva "att göra" s. Du kommer plötsligt ha mycket mer tid än vad du är van vid, och tristess ger sömn snabbare än något annat. Fysiskt avkopplande aktiviteter som läsning kommer få dig att sova snabbare än du kan inse det.
 2. 2
  Steg för Everyman schema: Du kommer bara att behöva sova i ca 4 timmar om dagen, och anses vara mycket lättare att anpassa sig än Uberman schemat. Den Everyman schemat är också en bra idé om du gillar tanken på att ändå "gå till sängs" varje kväll.
  • Bestäm när du ska sova. Du kommer att ha tre timmars core sömn (oftast är detta någonstans mellan 02:00 till 05:00 och från 04:00 till 07:00) och tre 20-minuters tupplurar (fördelat så att du är vaken fyra gånger för ungefär 5 timmar vardera).
  • Ställa in larm och följa din sömn schema. Du kommer att känna sig ganska sömnbrist under justeringen, även, men anta ett strikt förhållningssätt till att sova och vakna upp i tid kommer att påskynda din inställning. Det är en bra idé att placera klockan några meter från sängen så att du kommer att bli tvungen att gå upp för att stänga av den. Också vara säker på att sätta ljuset på så fort du vaknar, eller sova med lampor på och en ögonbindel.
  • Hitta något att göra på lång sikt. Efter de första veckorna, kommer du helt vant och har lite problem att följa ditt schema. Du är nu vaken i 20 timmar per dag, upp från 16 eller 17. Även om du kanske har behövt den tiden, kommer du troligen att ha gott om tid nu, speciellt på helgerna. Tristess kan övertyga dig att återgå till att sova på natten.
 3. 3
  Åtgärder för effektivare men svårare Uberman sömn schema: Uberman schema består av sex 20-minuters tupplurar under dagen, och har ingen kärna sömn. Detta innebär att de 20-minuters tupplurar är den längsta sträckan av sömn du får, om du inte försova.
 4. 4
  ) Börja med att hålla sig vaken i 24 timmar.
  • Börja ta tolv 20-minuters tupplur, var åtskilda exakt 2 timmars mellanrum, under två till fyra dagar. Ta en Huperzine tillägg i denna tid kan hjälpa.
  • Ta sex 20-minuters tupplur, var placerade exakt 4 timmars mellanrum, varje dag. Avviker inte från ditt schema.
  • Tänk på att detta schema förbjuder all verksamhet som tar längre tid att 3 timmar och 40 minuter (inklusive restid till och från din säng).

Tips

 • Med polyfasiskt sömn, de första dagarna till veckor din hjärna kommer att kämpa för att passa in, men när den gör det, kommer du teoretiskt få de nödvändiga aspekterna av sömn i de nationella handlingsplanerna, vilket gör att du känner dig utvilad.

Varningar

 • Det är inte helt känt om det finns fysiska eller psykiska riskerna med detta förfarande. Men, det finns böcker skrivna i ämnet som uppger att det är inte ohälsosamt, om den görs i 6 månader, vilket är så långt experimenten går. Om du utför den här proceduren för mer än 6 månader, flyttar du in i okända vatten.
 • Hoppa inte tupplurar, eftersom det kommer också trötta ut dig.
 • Det finns inte mycket vetenskaplig forskning om polyfasiskt sömn och mest information om det kommer från oberoende forskare utan peer review.
 • Försök INTE den här metoden om du har någon typ av en diagnostiserad epilepsisjukdom. Otillräcklig vila kan orsaka obehag / attacker.
 • INTE försova INTE, eftersom det kommer tröttheten du minst den tid som 2 tupplurar.
 • Svälj inte koffein, som stimulantia störa kvaliteten på naturlig sömn: boende på 4 timmars sömn en dag tar ingenting om inte kvaliteten.
 • Barn eller yngre tonåringar bör inte försöka att prova detta som mindre sömn allvarligt skulle hindra deras utveckling.
 • Noggrant följa din kost och livsmedel anteckna vilka oförglömlig eller trötthet. Poly sömn kan orsaka mat känslighet.
 • En anekdotiska korrelation har hittats mellan den tid som spenderas på denna sömncykel och en förlust av kreativitet.
 • Om du känner några dåliga biverkningar från polyfasiskt sömn, var inte rädd för att prata med din läkare.