Wke

Hur flick i landhockey

En viktig straff i landhockey är straffet stiletter. Efter att lära sig att skjuta bollen, kanske du vill lägga till en extra dimension till ditt skott repertoar genom att införa ett lyft skott på mål. Med lite övning kan snärta utvecklas till andra färdigheter såsom omkostnader, Jinks och mycket önskvärt drag flick!

Steg

Hur flick i landhockey. Håll pinnen som du skulle för en push, vänster hand på toppen av pinnen i ett inverterat "V" grepp, och din högra hand längst ner på greppet eller om greppet och stick möts.
Hur flick i landhockey. Håll pinnen som du skulle för en push, vänster hand på toppen av pinnen i ett inverterat "V" grepp, och din högra hand längst ner på greppet eller om greppet och stick möts.
 1. 1
  Håll pinnen som du skulle för en push, vänster hand på toppen av pinnen i ett inverterat "V" grepp, och din högra hand längst ner på greppet eller om greppet och stick möts. (Som alltid är bekvämt för dig.)
 2. 2
  Stå med fötterna axelbrett isär, vänster axel pekar i den riktning som du vill bläddra på. Böj knäna en aning och hålla ryggen rak. Du kan också stå med fötterna ihop. Steg med vänster fot och mager med höger.
 3. 3
  Placera bollen i mitten av din hållning på en pinne räckhåll från kroppen. Bollen bör vara längre ut från kroppen än för en push.
 4. 4
  Börja med att placera pinnen bakom bollen och överföra din vikt på bakre foten. Släpp höger axel och öppna upp pinnen ansiktet genom att rotera pinnen med vänster handled till höger.
 5. 5
  Rulla bollen framåt på ditt minne för att starta skottet. Överför din vikt på den främre foten när du trycker bollen i en rak linje i luften. Följ igenom smidigt genom att linda stick runt och nedanför vänster axel.
 6. 6
  När du blir mer skickliga på att snärta, syftar till att hålla bollen på minnet längre snärta till det högre. Du kan också styra riktningen som vändningen, öppna upp pinnen ansiktet tidigt att snärta till höger, eller vrida spaken åt vänster för att kasta bollen till vänster.

Tips

 • Du kan behöva ta ett stort steg för att få tillräckligt med makt bakom dina skott. Använd styrkan i benen mer om du får bara lite piddling skott.
 • Att träna snärta, stå 5 meter från en stol eller ett annat objekt med liknande höjd och syftar till att rensa upp i det. Flytta längre bort för att utveckla avstånd eller närmare öva erhålla större initial förhöjning i din flick. När du är säker på din förmåga, stå på toppen av D och syfta till att rensa upp i målet.
 • Liksom i de flesta sporter, hålla koll på bollen även om det är på marken. Titta inte på där det måste gå, titta på var det är.
 • Till flick på Astro Turf, måste du ändra tekniken. Få stick ner lägre och längre under bollen så att bollen ligger på minnet när du börjar att skaka det i luften.
 • Snärta är alla i handlederna. Handlederna behöver rotera pinnen nog för så stick ansikte är vinklat för att kasta bollen i luften, men inte så långt att kulan kommer att glida över huvudet medan du utför push åtgärden.

Varningar

 • Någon tog skott över knähöjd som inte är inriktad på mål och är farlig för en annan spelare kommer att straffas. Se till att när du snärta bollen att det är endast på målvakten.
 • Se var dina stick gungor! Håll din klubba under axelhöjd i fullfölja för att undvika att slå andra spelare i huvudet och locka en straff.